Švýcarské žehlicí systémy Laurastar – žehlení jinak, než ho znáte

Snadnější a mnohem rychlejší žehlení? Že to nejde? Možná jste jen ještě neviděli žehlicí systémy a parní generátory švýcarského výrobce Laurastar, které patří k absolutní špičce v oboru. V domácím Švýcarsku má některý z výrobků Laurastar přibližně čtvrtina domácností. Díky unikátním technologiím a použití jemné suché páry Dry Microfine Steam se žehlení stává opravdu „hračkou“.

Praha, 12. července 2019 – BaSys CS, představuje v České republice unikátní žehlicí systémy švýcarského výrobce Laurastar. Jejich úspěch je postaven na kombinaci využití suché jemné páry a aktivního žehlicího prkna. Díky tomu a dalším použitým technologiím stačí k dokonalému vyžehlení i problematických míst oblečení jednou přejet a máte hotovo. Systémy Laurastar jsou šetrné k oblečení a jsou vhodné pro alergiky, protože hubí 99,999 % bakterií.

Jemná suchá pára – základ úspěchu

Pára používaná běžně při žehlení napařovací žehličkou je vlhká a její teplota je 100 °C. Žehlicí systémy Laurastar využívají dvojitý ohřev, který kombinuje speciální parní generátor s boilerem instalovaným v noze žehlicího prkna a dodatečné ohřátí v žehličce. Generátor je vybaven vyjímatelnou objemnou nádobou na vodu a filtrem chránícím citlivé součásti před vodním kamenem. Výsledkem tohoto řešení je jemná suchá pára o teplotě 150 °C, která neulpívá na textiliích a nezvlhčuje je. Takto vzniklou páru aplikují systémy Laurastar díky technologii Pulse steam na látku 15× rychleji než běžné žehličky. Kromě obrovského usnadnění samotného žehlení potvrzují nezávislé vědecké studie, že tento proces hubí 99,999 % bakterií a 100 % roztočů s tím, že v suchém prádle se ani po vyžehlení bakterie nemnoží.

Aktivní prkno urychluje práci

Laurastar není značka žehliček, ale komplexních systémů, které jsou srovnatelné a v mnohém dokonce předčí profesionální přístroje. Neoddělitelnou součástí žehlicího systému Laurastar je kromě žehličky a parního generátoru také aktivní prkno s vícerychlostním vzduchovým ventilátorem. Ten dle potřeby buď fouká nebo nasává vzduch. Foukání vytváří vzduchový polštář, narovnává při žehlení průběžně prádlo a zabraňuje vzniku nežádoucích záhybů. Ventilátor látku zároveň ochlazuje a ta se díky tomu ani po vyžehlení nemuchlá. Sání naopak oceníte při žehlení jemných materiálů, které jinak samovolně sklouzávají z prkna. Tato funkce přidržuje látku automaticky na žehlicí ploše. 

Díky popsaným možnostem vyžehlíte košili doslova během chvilky.  Je vaší noční můrou pracné objíždění knoflíků? I s tím je konec – vzduchový polštář umožňuje košili otočit a přejet ji žehličkou z druhé strany bez obav z poškození knoflíčků.

Vertikální žehlení okamžitě srovná zmačkané sako i košili

Suchá pára v kombinaci s vysokým výkonem umožňuje také snadno srovnat během několika vteřin sundané sako nebo košili. Stačí, když přejedete žehličkou vertikálně podél oblečení pověšeném na ramínku. Tento krok látku také oživí a zbaví ho po návratu domů nežádoucího pachu, který nasály vlákna během dne. Vertikální žehlení umožňují všechny komplexní systémy Laurastar a je také specialitou samostatně prodávaných parních generátorů Laurasatar. 

Žehlicí systémy Laurastar na našem trhu

Veškerý sortiment Laurastar zahrnující žehlicí systémy i parní generátory je k dispozici u vybraných prodejců distributora, společnosti BaSys CS. Jednotlivé žehlicí systémy se liší mimo jiné výkonem ventilátoru vzduchu aktivního prkna, provedením parního systému a objemem nádržky na vodu parního generátoru. Vyšší modely nabízí například funkci SenseSteam, která automaticky aktivuje a dávkuje výstup páry bez nutnosti stisku tlačítka, nebo dokonce propojení s mobilní aplikací, která vás naučí se systémem správně pracovat, poradí, jak správně žehlit různé látky a informuje vás o doporučení výměny filtru nebo potahu žehlicího prkna.

Parní generátory s aktivní žehlicí plochou určené pro oživení látek a velmi rychlé a účinné vertikální žehlení jsou na trhu ve třech různých provedeních a jejich doporučená koncová cena je od 10 990 Kč. Komplexní žehlicí systémy jsou k dispozici v osmi různých provedeních a jejich cena je od 19 990 Kč do 49 990 Kč.

Produktový tip

Žehlicí systém Laurastar SMART U: žehlení snadno a rychle
Se systémem Laurastar SMART U bude vaše prádlo díky aktivní žehlicí ploše vždy dokonale vyžehlené. Speciální aktivní žehlicí prkno obsahuje parní generátor a vzduchový ventilátor, který foukáním přirozeně narovnává všechny záhyby oblečení a sáním udržuje na ploše jemné látky, které by jinak sklouzávaly. Funkce foukání a sání můžete jednoduše měnit stisknutím tlačítka. Žehlička využívá dvakrát ohřívanou ultra jemnou suchou páru o teplotě 150 °C, která je vhodná pro všechny typy látek. Technologie Sensteam rozpoznává vaše pohyby se žehličkou a automaticky aktivuje a dávkuje výstup páry bez nutnosti stisku tlačítka. Páru dávkuje technologie Pulse steam pomocí série pulsů, což zajišťuje perfektní výsledky bez ohledu na materiál. Laurasatar SMART U můžete dokonce propojit s mobilní aplikací, která vám bude při žehlení pomáhat, poradí, jak správně žehlit různé látky a informuje vás o doporučení výměny filtru nebo potahu žehlicího prkna. Systém umožňuje také vertikální žehlení, kterým jednoduše a během několika vteřin oživíte a vyžehlíte sako, šaty nebo třeba závěsy.
Cena: 49 990 Kč

Více informací: www.laurastar.cz 

Videa zobrazující speciální funkce žehlicích systémů Laurastar najdete zde:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=D_X_h3-bF5Q

O značce Laurastar:

Značka Laurastar vznikla ve švýcarském Châtel-Saint-Denis nedaleko hranic s Francií v roce 1980. Malá firma postupně vyrostla ve specialistu na vývoj nejpokročilejších žehlicích systémů s globálním působením. V domácím Švýcarsku je natolik populární, že přibližně čtvrtina domácností má doma její parní generátor nebo systém a její tržní podíl dosahuje 40 %. 

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean, Devolo či Laurastar.