Další novinka. Ultra tenká, bez rámečku. TCL rozšiřuje nabídku televizí o novou řadu EP68

Brzy po uvedení dvojice nových řad televizí (EP64 a EP66) představuje TCL na českém trhu další novinku, modelovou řadu televizí EP68. Atraktivní design, 4K HDR PRO, Android 9.0 a Dolby Atmos… EP68 podporuje také novou platformu umělé inteligence TCL AI-IN

[5. srpna 2019] TCL, globální televizní značka číslo dvě a jeden z předních výrobců spotřební elektroniky, dnes uvedla na český trh další novinku, novou produktovou řadu televizí EP68.  Nová řada EP68 nabízí kvalitu obrazu 4K HDR PRO: čtyřikrát více pixelů pro čtyřikrát více detailů. Rozlišení Ultra HD (3840 x 2160) je čtyřikrát větší než Full HD. EP68 nabízí dokonalost obrazovky Ultra HD s více než osmi miliony pixelů. HDR PRO pak zajistí ohromující detailní zobrazení světla i stínů.

Nejnovější standard pro digitální soubory v rozlišení 4K UHD je HDR (High Dynamic Range), který výrazně rozšiřuje rozsah kontrastu a podání barev. HDR PRO ve spojení s funkcí Wide Color Gamut zvyšuje v případě EP68 zážitek ze standardu HDR a zajištuje bohatší a čistější barvy. Funkce Dolby Vision a HDR10+ přinášejí navíc vylepšený jas, sytou černou a vylepšený kontrast.  Uživatel pak vnímá mnohem více detailů, aniž by některý promeškal. Shrnuto: Modelová řada EP68 se vyznačuje nejnovějšími standardy HDR (HDR 10/HDR HLG/HDR 10+/Dolby Vision), a tak bez ohledu na zdroj obrazu (televizní vysílání, streamování videa aj.) si může uživatel vychutnat přednosti rozlišení 4K HDR s vylepšeným kontrastem, barvami a spoustou detailů. 

Díky systému Android 9.0 a funkci Okamžité zapnutí (nutno nastavit v Předvolby zařízení – Napájení – Okamžité zapnutí) se televize rychle spouští, rychlé je pak i přepínání mezi televizními programy a dalšími aplikacemi. Spotřeba v režimu Stand-by je pouhých 0,29 W.

Modelová řada EP68 využívá Dolby Atmos s detailním zvukem a dech beroucím podáním filmové reality. Dolby Atmos realisticky zachycuje pohyb každého objektu a zajišťuje šíření precizního zvuku kolem posluchače, který pak bude zcela vtažen do děje.

EP68 završuje spojení vysoké kvality obrazu a zvuku a využívá nejpokročilejší systém používaný u chytrých televizí: Android TV navíc s vestavěnými službami Google Home a Google Assistant. Televizi je možné ovládat hlasem prostřednictvím vybraných zařízení Alexa (nutno zakoupit samostatně), jako jsou Amazon Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Spot a Echo Plus. Uživatel pak může dát příkaz pro přehrání hudby, pro poslech zpráv, předpověď počasí nebo nechat nastavit úroveň hlasitosti či přepínat mezi jednotlivými kanály a programy, ale také ovládat další propojená zařízení chytré domácnosti. 

Modelová řada EP68 zaujme na první pohled ultra tenkým designem (6 mm), s kovovou úpravou pro atraktivní vzhled i odolnost. Domácnost pak získá špičkové zařízení. EP68 je téměř bezrámečková televize, což umožňuje intenzivnější zážitek a maximální ponoření do sledovaného děje. 

TCL AI-IN

Nová platforma umělé inteligence TCL AI-IN umožňuje vytvářet inteligentní ekosystém, který uživatelům zajistí snadnou práci s propojenými zařízeními a personalizovaný zážitek. Televize s TCL AI-IN umožňují ovládání hlasem a vyvářejí centrum chytré domácnosti. TCL AI-IN je kompatibilní se službami Google Assistant a Amazon Alexa.

Cena a dostupnost

Produktová řada TCL EP68 je lokalizovaná pro český trh a mimo jiné podporuje formát vysílání DVB-T2. Na výběr jsou uhlopříčky 50, 55a 65. Televize z řady TCL EP68 jsou k dostání v síti internetových prodejen a ve většině kamenných prodejen hlavních prodejců spotřební elektroniky.

Ceny začínají na 12 990 CZK pro uhlopříčku 50″ (50EP680) a končí na 20 990 CZK pro uhlopříčku 65″ (65EP680).

www

https://www.tcl.eu/en/products/hdr-ep68-65EP680

video

https://youtu.be/PnNE3bEVVlY?list=PL3S5mQFOKlr98p40khudDYmcDeF90CkMq

Specifikace TCL EP68

Úhlopříčka: 50, 55, 65

Rozlišení: 4K Ultra HD

Podsvícení: Direct LED

Index zpracování obrazu: 1 700 CMR

Dynamický rozsah: HDR

Typ: Smart TV, Android TV

LCD LED

Operační systém: Android TV

Multimediální funkce: WiFi, DLNA, Webový prohlížeč, Přehrávání z USB, Bluetooth, Světelný senzor, Herní režim, Ovládání hlasem, Google asistent

Aplikace: NETFLIX, YouTube

Typ tuneru: DVB-T2 HEVC, DVB-T, DVB-S2, DVB-C

Barva: Stříbrná

Grafické vstupy: HDMI 2.0, Kompozitní, USB, HDMI 3 ×

Ostatní vstupy/výstupy: Sluchátkový výstup, Digitální optický/Digitální audio výstup, LAN, CI / CI+ slot

USB 2 ×

Třída energetické účinnosti: A+

Typická spotřeba v zapnutém stavu: 120 W

Spotřeba v režimu Stand-by: 0,29 W

###

O společnosti TCL Electronics 

TCL Electronics Holdings Limited (HKSE: 01070) s centrálou v Číně je jedním z nejvýznamnějších hráčů na globálním TV trhu. Orientuje se na vývoj a výzkum, výrobu a distribuci spotřební elektroniky. Obchodní model klade důraz na vztah Zákazník-Nový produkt a podporuje spojení „Chytré aplikace + Internet“ a spojení „Produkt + Služba“. TCL vytváří propracovaný ekosystém na platformě Smart TV, který nabízí uživatelům jedinečné zážitky při práci s chytrými zařízeními a souvisejícími službami. Podle poslední zprávy společnosti Sigmaintell se TCL Electronics posunula ze třetího na místo druhé na globálním trhu televizí a dosáhla tržního podílu 11,6 % (dle údajů za rok 2018).

Více informací na http://electronics.tcl.com

Pozn:

Vlastnosti, dostupnost a specifikace produktů TCL se mohou v jednotlivých částech světa lišit.

V případě některých modelů televizí může být vyžadováno další zařízení (například pro bezdrátové hands-free ovládání hlasem).

Amazon, Alexa jsou ochranné známky společnosti Amazon.com Inc. nebo jejích dceřiných firem.

Dolby, Dolby Atmos a symbol dvojitého D jsou registrované ochranné známky společnosti Dolby Laboratories. 

Dolby Vision je ochranná známka společnosti Dolby Laboratories.

Google Assistant nemusí být dostupný ve všech zemích a ve všech jazycích. Služba Google Assistant vyžaduje připojení k Internetu. Přenos dat může být zpoplatněn. Dostupnost a parametry jednotlivých specifikací a služeb mohou být omezeny nebo nedostupné v některých zemích.

Uvedené informace a specifikace jsou platné ke dni vydání zprávy. TCL si vyhrazuje právo upravovat specifikace bez předchozího upozornění.