Společnost QNAP představuje zařízení QWU-100 pro správu síťových produktů, umožňující přidat funkci WoL / WoW a monitorování zařízení k síti intranet

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 21. srpna 2019 – Společnost QNAP® Systems, Inc. (QNAP) dnes představila zařízení QWU-100 umožňující přidat funkci správy síťových produktů k síti intranet. QWU-100 lze používat k provádění probuzení po síti LAN (WoL), probuzení po síti WAN (WoW) a monitorování zařízení po síti LAN, což umožní efektivní pracovní postupy správy IT, úsporu celkových nákladů na vlastnictví (TCO) a prostředí bez starostí.

Pokud QWU-100 připojíte k síti LAN, vyhledá, zaregistruje a uloží všechna zařízení v síti. Uživatelé mohou do zařízení odeslat speciální paket, aby je probudili, nebo nastavit plán pro pravidelné provádění operací WoL. Díky službě myQNAPcloud společnosti QNAP si uživatelé mohou zaregistrovat QNAP ID a provést registraci zařízení QWU-100 ke svému účtu. QNAP ID lze použít pro připojení k QWU-100 z internetu, aby bylo možné provádět operace WoW. Zařízení QWU-100 zašle e-mail a/nebo zasílané oznámení*, když jsou příslušná zařízení offline nebo jsou k síti LAN připojena neznámá zařízení.

Ken Cheah, produktový manažer společnosti QNAP, prohlásil: „Zařízení QWU-100 umožňuje snadné operace WoL a WoW a také funkci monitorování zařízení LAN. Správci IT díky tomu mohou snížit provozní náklady a zvýšit efektivitu.“

QWU-100 disponuje dvěma porty Ethernet pro správu dvou podsítí. Přístroj lze napájet buď přes port USB typu C nebo přes připojení PoE (pouze port 1).

*Funkce zasílaných oznámení bude k dispozici v nadcházející aktualizaci softwaru (1.1.0).

Dostupnost

Přístroj pro správu síťových zařízení QWU-100 bude brzy k dispozici. Další informace můžete získat a na kompletní produktovou řadu QNAP se můžete podívat na stránkách www.qnap.com.