Nemůžete sehnat specialistu na SAP? S přechodem na S/4HANA vám pomůže SUSE

Na novou verzi SAP se musí přejít do roku 2025. SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications ušetří čas i náklady na implementaci a provoz S/4HANA.

Praha 2. září 2019 – Necelých šest let zbývá firmám, které používají podnikové a manažerské informační systémy SAP, na migraci k nejnovější verzi S/4HANA. Ačkoli se to zdá být celkem dlouhá doba, již nyní na trhu citelně schází specialisté na SAP, kteří by s touto migrací dokázali pomoci. Firmám, jež přechod na nový systém odkládají na poslední chvíli, tak hrozí komplikace či dokonce kolaps interních systémů, protože řada z nich využívá individuálně upravené aplikace SAP a v takovém případě se bez odborné asistence při přechodu na S/4HANA nevyhnou.

„Řada firem v České republice a na Slovensku s migrací na S/4HANA z různých důvodů vyčkává. Buď si chtějí počkat, jak se bude nové řešení vyvíjet, nebo mají obavy ze stability vnitřních systémů při přechodu na toto nové řešení. Souvisí to také s vysokými náklady u migrace systémů upravených podle individuálních požadavků zákazníků,“ říká David Vašák, regionální manažer společnosti SUSE pro Českou republiku a Slovensko. „Proto existuje velká poptávka po automatizovaných nástrojích pro migraci, které by tento proces zjednodušily. SUSE takové nástroje díky dlouhodobé spolupráci se SAP má,“ dodává.

Obě společnosti úzce kooperují již řadu let. Samotný SAP používá SUSE Linux Enterprise Server pro vývoj svých aplikací a bude tak činit i v následujících letech. „Instalace S/4HANA za pomoci SUSE je proto nejvhodnějším možným řešením,“ upozorňuje Vašák. „Díky SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications lze ušetřit čas i náklady na implementaci a provoz všech SAP aplikací.“ Podrobněji o tom bude hovořit Martin Zikmund, Technical Account Manager SUSE na konferenci DOCURIDE, již 3. října 2019 v Praze pořádá společnost Sabris. SUSE je partnerem této akce.

Martin Zikmund se ve své přednášce s názvem „Ulehčete si přechod na S/4HANA volbou vhodného operačního systému“ zaměří i na novinky v oblasti využití persistentních pamětí a s tím související výraznou úsporou nákladů na pořízení hardware pro provoz SAP HANA. Více informací o konferenci DOCURIDE a jejím programu, včetně možnosti registrace účastníků, naleznete na webu www.docuride.cz

O společnosti SUSE

Společnost SUSE, průkopník v oblasti open source software, poskytuje spolehlivou, softwarově definovanou infrastrukturu a aplikace, které dávají každé firmě velkou flexibilitu a kontrolu nad vlastním IT. Více než 25 let vývoje špičkových technologií, nadstandardních služeb a spolupráce s kvalitními partnery vytváří certifikované a podporované produkty, které našim klientům umožňují zjednodušovat složité systémy, snižovat náklady a poskytovat klíčové služby pro chod firmy. Dlouhotrvající obchodní vztahy, které kolem sebe budujeme, přinášejí zajímavé inovace, které jsou základem úspěchu. Pro více informací navštivte stránky: www.suse.com