Nezapomínáme pomáhat. Osvětová akce upozorní na Alzheimerovu nemoc

26. srpna 2019, Praha – Lidé s Alzheimerovou nemocí i jinými typy demence potřebují naše pochopení, ale také podporu. Nadační fond Seňorina společně s Metropolí Zličín připravili osvětovou akci upozorňující na typické projevy nemoci, obtíže a úskalí, jimiž prochází pečující rodina. V pátek 6. září na vás čeká odpoledne plné zábavného poučení.

Nadační fond Seňorina usiluje o zkvalitnění péče pro lidi s Alzheimerovou nemocí či jiným typem demence, informuje a vzdělává lidi, kteří o ně pečují. Mnohdy se k nim nejen nové a kvalitní, ale už základní informace nedostávají. Nadační fond Seňorina ve spolupráci s nákupním a zábavním centrem Metropole Zličín i známými českými osobnostmi proto na pátek 6. září 2019 připravili osvětovou a charitativní akci Nezapomínáme pomáhat. 

Odpoledne plné zábavy i poučení

Během pátečního odpoledne můžete v Metropoli Zličín vidět vybrané velkoformátové fotografie z charitativního kalendáře Nadačního fondu Seňorina Všechno je normální 2020. Vznikl za velké podpory známých českých osobností, jež se bez nároku na honorář zvěčnily v situacích, které s nadsázkou prezentují každodenní zápolení nemocných s demencí. Výstava fotografii potrvá až do 13. září.

Průvodkyní a moderátorkou osvětové akce bude Emma Smetana, která na velkém náměstí (Centrální Plaza) v 15:00 zahájí program. Čekají na Vás nejen herci z kalendáře Všechno je normální 2020, ale i bohatý osvětový a edukační program, který Vás vtáhne do světa lidí s Alzheimerovou nemocí. Můžete si otestovat své kognitivní funkce, na vlastní kůži si vyzkoušet, jak se nemocní potýkají s rozličnými každodenními úkony, dozvíte se více informací o nemoci a zakoupením kalendáře Všechno je normální 2020 či Aloisových ponožek podpoříte práci Nadačního fondu Seňorina a také centra odlehčovacích služeb Seňorina pro osoby s demencí v Praze 1. Nezapomínejte pomáhat i Vy.

Slavnostní část s herci a realizátory jedinečného projektu začne v 16:30. Svou účast na akci potvrdili Martina Preissová, Jan Teplý, Anna Schmidtmajerová, Filip Kaňkovský, Kateřina Winterová nebo Marek Zelinka. Po slavnostní části Vás samozřejmě čeká i autogramiáda.

Získané prostředky z prodeje charitativního kalendáře a Aloisových ponožek přispějí na přímou individuální péči v registrované odlehčovací sociální službě Centrum Seňorina.

Společně plníme naše poslání: Pomáháme lidem s Alzheimerovou nemocí a jejich rodinám prožít ještě radostný čas.

Svou účast, prosím, potvrďte do 30. srpna na email: denisa.witoszova@nfsenorina.cz