Huawei uvedl Kirin 990, první 7 nm čipset s integrovaným 5G modemem

Berlín, 6. září 2019 – Společnost Huawei představila v rámci veletrhu IFA 2019 čipset Kirin 990 společně s jeho 5G verzí. Nejnovější srdce mobilních zařízení nejenže posouvá pojetí výkonu na novou úroveň a přizpůsobuje se 5G éře, ale také předznamenává další vývoj v oblasti mobilní umělé inteligence.

“Kirin 990 (5G) je prvním 5G čipsetem na světě. S cílem splnit požadavky uživatelů na vylepšené zážitky v nové éře, byl Kirin 990 (5G) od základu inovovaný – a to nejen z hlediska výkonu a energetické účinnosti, ale také umělé inteligence a připojení. Tím posouvá možnosti mobilních telefonů na novou úroveň,” prohlásil během tiskové konference v Berlíně Richard Yu, CEO společnosti Huawei Consumer Business Group (CBG).

Kirin 990, který byl představen spolu s 5G verzí čipsetu Kirin 990 (5G), je navržen tak, aby přinesl nejen zvýšený výkon, ale i energetickou účinnost, schopnosti umělé inteligence a zpracování obrazu. Nabídne ještě lepší zkušenosti nejen na poli 5G, ale i široké skupině uživatelů 4G smartphonů.

Vlajková loď s ultrarychlým připojením

Kirin 990 (5G) je prvním 5G procesorem na světě, který podporuje kompaktní 5G smartphony. Díky nejmodernějšímu 7 nm + EUV výrobnímu procesu Kirin 990 (5G) zabírá menší plochu a umožňuje nižší spotřebu energie. Kromě toho je vůbec prvním plnofrekvenčným 5G čipsetem, který podporuje jak nastavené (NSA), tak i samostatné (SA) architektury sítě.

Nechybí podpora TDD / FDD plnofrekvenčných pásem, což mu umožňuje přizpůsobit se hardwarovým požadavkům v různých síťových režimech. Na základě 5G připojení, které přinesl již modem Balong 5000, představený počátkem tohoto roku, poskytuje Kirin 990 (5G) špičkovou rychlost downlinku 2,3 Gbit / s a rychlost uplinku 1,25 Gbit / s.

Inovativní architektura NPU

Kirin 990 (5G) je prvním čipsetem s integrovaným dvoujádrovým neurálním procesorem postaveným na architektuře Da Vinci, který obsahuje velká i malá jádra. Velká jádra se vyznačují vysokým výkonem a energetickou účinností v náročných výpočetních scénářích, zatímco malá struktura jádra, první v tomto odvětví, je určena na řešení nenáročných aplikací s extrémní energetickou účinností.

Špičkový výkon a energetická účinnost

Pokud jde o CPU, Kirin 990 má tříúrovňovou strukturu energetické účinnosti, sestávající ze dvou ultra velkých jader, dvou velkých jader a čtyř malých jader s dominantní frekvencí do 2,86 GHz.

Kromě toho používá 16jádrový grafický procesor Mali-G76 a novou systémovou inteligentní vyrovnávací paměť, která může efektivně snížit spotřebu energie. Pro herní zážitky čipset podporuje vylepšený Kirin Gaming + 2.0, který umožňuje ještě lepší spolupráci mezi hardwarovou infrastrukturou a systémem, jehož výsledkem je plynulý a rychlý herní zážitek.

Vylepšený zážitek z fotografování

Společnost Huawei, ve snaze poskytnout nejlepší zážitek ze zpracování obrazu, integrovala do čipové sady svůj vlastní fotografický procesor páté generace. Ten je průkopníkem především v oblasti blokování a 3D filtrování (BM3D) šumu na profesionální úrovni.

Jeho devizou je zachycení jasnějších a ostřejších obrázků v prostředí se slabým světlem. Je také prvním čipem, který používá video redukci šumu se dvěma doménami. Dodatečné zpracování a vykreslování videa v reálném čase založené na segmentaci AI navíc dokáže upravit barvu obrazu tak, aby přinesla špičkovou filmovou kvalitu.

Představení prvního zařízení série Mate, poháněného novinkou Kirin 990, je naplánováno již v průběhu tohoto měsíce. Nová generace zážitků s novým čipsetem je tedy doslova za rohem.

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2018 se společnost umístila na 2. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Patnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.