Superchytrá lednice, do které můžete vidět odkudkoliv z mobilu. Anebo vám zobrazí recepty či zahraje hudbu k vaření

Zapomeňte na papírky a magnetky. Důležité vzkazy, nákupní seznamy i fotografie z dovolené vám nyní elegantně připomene nový člen rodiny, který propojí nejen domácnost, ale i celou rodinu.

Praha, 23. září 2019 – Samsung představil novou chladničku Family Hub s displejem ve dveřích, který z vaší kuchyně udělá to pravé informační centrum. Usnadní vám nejen chod domácnosti, ale pomůže i s organizací celé rodiny a jejích denních úkolů. Navíc už nebudete muset chladničku otevírat pokaždé, když chcete zjistit, co máte uvnitř – vše se totiž snadno zobrazí na displeji ve dveřích. Chladnička k tomu využívá řadu chytrých funkcí, zejména pak propojení s ostatními zařízeními, jako je televizor, světla nebo klimatizace. Chladnička Family Hub je v České republice dostupná v průběhu října za cenu 79 990 Kč. Pokud si zájemci chladničku předobjednají do 13. října, získají jako dárek pračku QuickDrive WW90M649OPM/ZE v hodnotě 22 990 Kč zdarma.

Určitě to také znáte – přijdete k ledničce, po otevření do ní minutu zíráte, abyste ji následně opět zavřeli bez vyjmutí jakékoliv potraviny. A za chvíli se to samé opakuje znovu. Ne ale s novou chladničkou Family Hub a funkcí View Inside. Na jejích pravých dveřích je totiž z vnější strany zabudovaný dotykový LCD displej a z vnitřní trojice fotoaparátů. Díky nim tak potraviny uvidíte, aniž byste museli lednici otevřít. Stačí se podívat na displej a hned budete mít jasno. Displej toho ale umí mnohem víc a hravě vám tak pomůže se všemi denními úkoly. 

Celá rodina přehledně a spolu

Každý člen rodiny může mít svůj vlastní profil charakterizovaný jménem, malou postavičkou a barvou. Tyto figurky uvidíte při zadávání položek do přehledného rodinného kalendáře, při psaní poznámek nebo úkolů. Součástí základní výbavy je několik přeinstalovaných aplikací, např. webový prohlížeč, aplikace pro tvorbu nákupního seznamu nebo Správce lednice, v němž uvidíte ručně zadané datum expirace u jednotlivých potravin. Do lednice můžete doinstalovat i další aplikace podle vlastní chuti a potřeby.

Na displeji viditelné potraviny z vnitřku lednice můžete opatřit různými štítky, rychle je přidat do vlastního seznamu nebo potraviny umístit na nákupní lístek. Specialitou je integrace s recepty, které si můžete na displeji chladničky přímo vyhledat a chybějící suroviny hned přidat na svůj nákupní seznam. A ten už si díky propojení snadno zkontrolujete v obchodě na svém chytrém telefonu. Funkce pro plánování jídelníčku vám zase pomůže s přesným dávkováním surovin v receptech podle toho, kdo bude v danou chvíli sedět u jídelního stolu. 

Futuristická domácnost už není jen pouhou myšlenkou

Displej proměňte v nástěnku, kam můžete připisovat vzkazy, děti si na ní mohou kreslit nebo obrazovku využijte k přehrávání hudby napři. ze Spotify.  Chladnička Family Hub má totiž vlastní dvojici reproduktorů a i mikrofon. A jako spořič si můžete nastavit třeba slideshow rodinných fotografií, které prozáří každou chvilku strávenou v kuchyni. 

Family Hub můžete s okolím propojit přes Bluetooth a Wi-Fi a snadno z ní tak udělat „řídicí středisko“ celého domu. Přímo z displeje tak můžete ovládat a nastavovat další zařízení v domácnosti, např. klimatizaci, soundbar, chytré žárovky nebo televizi. A to buď dotykem, nebo hlasovým asistentem Bixby 2.0 s umělou inteligencí. Při vaření si navíc klidně můžete přes chladničku i zatelefonovat, stačí se jen přes Bluetooth propojit s telefonem. A komunikace funguje i obráceně. Na displeji si můžete zobrazit i televizní vysílání z televizoru v obývacím pokoji přes funkci Smart View nebo obsah kteréhokoliv chytrého telefonu z řady Samsung Galaxy A. 

Chlazení na špičkové úrovni

Celá chladnička navíc působí velice elegantním dojmem, za který vděčí nerezové oceli. Za levými dveřmi najdete mrazák s čistým objemem 210 litrů a za pravými dveřmi pak chladničku o objemu 383 litrů. O chlazení se stará technologie Twin Cooling Plus, která optimalizuje teplotu a úroveň vlhkosti v mrazničce a chladničce pomocí nezávislého chlazení a zabraňuje tak mísení vůní různých druhů jídla. Praktický systém Metal Cooling navíc do přední a zadní části konstrukce přidává kovové pláty, které zabraňují úniku chladného vzduchu při otevírání dveří, a tím pádem minimalizují tepelné ztráty. I díky tomu chladnička Samsung Family Hub spadá do třídy energetické účinnosti A++.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.