Nákup a platba mobilem? Ve 45 obchodech Tesco žádný problém

Praha, 26. září 2019 – Nakupování potravin v kamenných obchodech je zase o něco jednodušší. Milovníky moderních technologií určitě potěší nová možnost nákupu a placení přes mobilní telefon, kterou nyní nabízí všechny pražské obchody Tesco. Celkem můžete takto nakoupit už ve 45 obchodech Tesco v Česku, z toho jich je 33 přímo v Praze.

Mobilní telefon nabízí v dnešní době nepřeberné množství dalšího využití. Jednou z nich je i možnost pohodlné platby za každodenní nákupy. Máte-li věrnostní kartičku Clubcard a nacházíte se v některém z pražských obchodů Tesco, můžete pro nákup využít váš chytrý mobilní telefon. 

A jak tato novinka funguje? Do aplikace Scan&Shop naskenujete svou věrnostní kartu. To je jediná z podmínek pro využití této služby. V případě, že nemáte věrnostní kartu, máte možnost platit v hotovosti nebo na samoobslužných pokladnách. 

„Váš mobilní telefon využijete jako scaner a přes aplikaci Scan&Shop si do něj postupně naskenujte celý váš nákup. Následně zvolíte možnost „Zaplatit online“ a automaticky jste přesměrováni na 3D secure payment gateway. Zde pak dokončíte váš nákup. U první platby je nutné vyplnit všechny potřebné údaje k platební kartě,“ vysvětluje Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.  Při dalším nákupu pak už není třeba nic vyplňovat, pokud jste si vybrali možnost „Rychlá platba“ a údaje uložili při první platbě. Svou platbu pak jen potvrdíte číselným CVC kódem na vaší kartě. Samotný proces placení zabere jen pár sekund a spokojeně odcházíte i svým nákupem.

Problém nepředstavuje ani účtenka za nákup, zákazníkovi se nejprve zobrazí elektronická účtenka v telefonu, automaticky po jejím zobrazení se vytiskne i klasická papírová účtenka ze speciální tiskárny, která je umístěna při vstupu k samoobslužným pokladnám.