Prestižní University of New York in Prague spolupracuje s JA CZECH

V rámci následujícího školního roku 2019/2020 renomovaná University of New York in Prague navázala spolupráci s JA Czech. Jedním z hlavních cílů spolupráce je rozšíření programu JA Studentská firma až do 50 % středních škol v České republice, ale i větší podpora vzdělávání pedagogů.

JA Czech už 27 let spolupracuje se vzdělávacími zařízeními od mateřských až po vysoké školy v České republice. Formuje podnikatelské myšlení a finanční gramotnost mladých lidí a pomáhá jim nastartovat kariéru. Pro nadcházející školní rok se rozhodla prestižní UNYP neziskovou organizaci finančně podpořit. „Je nám velkou ctí spolupracovat s University of New York in Prague. Díky této spolupráci jsme přesvědčeni, že jsme o krok blíž k rozšíření programu JA Studentská firma do 50 % středních škol,“ komentuje s nadšením spolupráci Martin Smrž, generální ředitel JA CZECH. University of New York in Prague bude hlavním partnerem všech akcí a programů pořádaných JA.

„Jsme hrdí, že jsme propojeni s jednou z největších organizací v Česku, která pomáhá připravovat mládež na finanční odpovědnost a podnikání. Dlouhodobým heslem UNYP je „vzdělávání zítřejších vůdců“, nyní kromě vzdělávání a přípravy našich vlastních studentů, pracujeme i s JA na této misi pro studenty po celé České republice,“ Sotiris  Foutsis, generální ředitel UNYP. Hlavním partnerem bude UNYP např. na workshopech ke Studentské firmě, školení učitelů, finále Studentské firmy apod. Spolupráce by měla být velkým přínosem nejen pro studenty, ale také pro jejich pedagogy, kteří je provázejí JA programy.

JA Czech je nezisková vzdělávací organizace, která již 27 let realizuje na školách ucelenou koncepci nadstandardního vzdělávání. Formuje podnikatelské myšlení a finanční gramotnost mladých lidí a pomáhá nastartovat jejich úspěšnou profesní kariéru. Ve spolupráci se školami vytváří příznivé a motivující prostředí pro rozvoj osobních dovedností studentů a učitelů v rámci podnikatelského vzdělávání. Více informací naleznete na www.jacr.cz 

Junior Achievement je nejstarší vzdělávací organizace na světě, která letos oslaví své 100. výročí a která působí ve více než 120 zemích světa. Do programů JA se každoročně zapojí milion dětí a studentů. Více informací naleznete na www.juniorachievement.org