Desítky tisíc za hraní na mobilu? Ti nejlepší o ně zabojují na Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách

Již počtvrté vypukne na BVV – Brněnském výstavišti největší turnaj určený milovníkům mobilních her – Samsung MČR v mobilních hrách. Ve hře nepůjde pouze o prestiž, ale hráči si v případě úspěchu mohou odnést desítky tisíc korun. Účastníci se utkají v titulech Hearthstone, Clash Royale a Fortnite. Finálový turnaj se uskuteční 8. až 10. listopadu v rámci festivalu sportu tance a zábavy Life!, který patří mezi největší zábavné akce v České republice. Stejně jako v loňském roce proběhne finále paralelně s finále turnaje Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách. Přímé přenosy z turnajů mohou diváci sledovat na platformě HbbTV televize Prima a Twitch kanálech PLAYzone a Prima COOL.

Esport je celosvětovým fenoménem, který má v současnosti více než 450 milionů fanoušků. Zvyšující se zájem o tuto novou formu sportu se ukazuje i v České republice, kdy se loňského ročníku, který probíhal paralelně s Mistrovstvím ČR v počítačových hrách, zúčastnilo více než 50 tisíc lidí. Téměř 130 000 diváků sledovalo turnaj z domova prostřednictvím HbbTV televizního kanálu Prima COOL a streamovací platformy Twitch. Mobilní hry přitom v současnosti patří k nejrychleji se rozvíjejícímu segmentu esportu.  

„Velmi mě těší, že esport se začíná těšit popularitě, nejen v rámci mistrovství, ale také u televizních obrazovek a online. Každoročně nám roste sledovanost zhruba o třetinu diváků. Věřím, že díky propojení se skupinou Prima se nám fenomén esportu podaří přiblížit širšímu publiku, a že jednou bude soupeřit ve sledovanosti s tradičními sporty,“ říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone, která turnaj organizuje. 

Hearthstone či Fortnite

V letošním roce probíhá kvalifikace celkem ve třech hrách. První z nich je nejrozšířenější karetní hra – Hearthstone. Zde proti sobě soupeří dva hráči, kteří si před zápasem vytvoří své unikátní balíčky s třiceti kartami. Druhým vybraným titulem se stala strategie Clash Royale, která kombinuje prvky sběratelské karetní hry, obrany věží a online bitevní areny pro více hráčů. Svoji šanci se ukázat budou mít i ti nejlepší v mobilní verzi známé hry Fortnite, která v současnosti drží titul nejoblíbenější hry v žánru Battle Royale. V něm je cílem hráče co nejdéle přežít na vybrané mapě. Poslední, který na ní zůstane, vyhrává. 

Kde sledovat?

Pro zájemce, kteří se nebudou moc dostavit přímo na brněnské výstaviště bude připraveno několik možností. Živý přenos bude připraven na HbbTV a Twitch účtu televize Prima a agentura PLAYzone bude streamovat ze svého Twitch kanálu. Časy se mohou vzhledem k prodloužení zápasů měnit.

Datum Čas Stanice Typ
8. 11. 2019 9:00 – 23:00 HbbTV Prima COOL Přímý přenos obou typů her
8. 11. 2019  9:00 – 23:00 Twitch PLAYzone Přímý přenos PC her
8. 11. 2019 9:30 – 22:45 Twitch Prima COOL Přímý přenos mobilních her
9. 11. 2019 9:00 – 23:30  HbbTV Prima COOL Přímý přenos obou typů her
9. 11. 2019 10:00 – 23:30  Twitch PLAYzone Přímý přenos PC her
9. 11. 2019 9:00 – 19:15 Twitch Prima COOL Přímý přenos mobilních her
10. 11. 2019 9:00 – 18:30 HbbTV Prima COOL Přímý přenos obou typů her
10. 11. 2019 10:00 – 18:30  Twitch PLAYzone Přímý přenos PC her
10. 11. 2019 9:00 – 16:00 Twitch Prima COOL Přímý přenos mobilních her

Partneři turnaje

Turnaj podporuje celá řada významných partnerů, díky kterým se může akce uskutečnit. Strategickým partnerem pro tento rok se stal největší světový výrobce mobilních telefonů Samsung. Generálním partnerem je prodejce elektroniky Datart a hlavním partnerem se stal výrobce síťových prvků TP-LINK.

Vstupenky

Vstupenky jsou stále k dostání na webové stránce https://www.mcrpc.cz/listky. Zájemci si mohou vybrat z mnoha možností. Nejlevnější jednodenní vstupenky začínají na 200 korunách, třídenní lístek se prodává za 599 korun a pro náročnější fanoušky jsou v oběhu také varianty VIP a SUPER VIP.

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách a Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách, která jsou považována za vrcholné esportové akce roku. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů a zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit. V roce 2019 se strategicky spojila se stanicí Prima COOL. Cílem tohoto spojení je rozvoj esportu a dále pak zatraktivnění televizního a online vysílání na Prima COOL.

O Samsung MČR v mobilních hrách a Vodafone MČR v počítačových hrách

Samsung Mistrovství ČR V mobilních hrách a Vodafone Mistrovství ČR v počítačových jsou vrcholné akce profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011 společností PLAYzone, která se stala jeho novým pořadatelem. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách: https://www.mcrpc.cz/ a https://www.mcrmobil.cz/. 

O festivalu Life!

Festival sportu, tance a zábavy Life! patří mezi největší zábavné akce v ČR, v roce 2019 proběhne od 8. do 11. listopadu. Program festivalu je členěn do sekcí SPORT Life!, BIKE Life!, DANCE Life!, IN-JOY Life! a DATART Life!. Tradiční součástí je sobotní pokus o překonání tanečního rekordu, celkově je festival zaměřen na propagaci sportu, zdravého životního stylu a aktivní zábavy. Life! navštěvuje přes 50 tisíc návštěvníků.