Natáčejte video v lepší zvukové a obrazové kvalitě s pomocí nového příslušenství značky Canon

Dejte průchod své kreativitě a filmujte a fotografujte novým, dynamickým způsobem s pomocí stativového gripu Canon HG-100TBR, křišťálově čistý zvuk vašich nahrávek zajistí stereofonní mikrofon Canon DM-E100

PRAHA, 24. října 2019 – Společnost Canon Europe na trh uvádí dva nové doplňky pro své fotoaparáty – lehký, ergonomický a mnohostranně využitelný stativový grip Canon HG-100TBR a stereofonní mikrofon Canon DM-E100. Nové maximálně skladné a cenově dostupné příslušenství pomáhá video blogerům a videoamatérům pořizovat audiovizuální nahrávky ve vyšší kvalitě a zároveň dává při natáčení větší prostor kreativitě. 

Canon HG-100TBR je první stativový grip společnosti Canon vybavený bezdrátovou spouští Canon Bluetooth Remote Control BR-E1. Spolu s dálkovým ovládáním stativ tvoří vynikající nástroj pro natáčení působivých video blogů v různém stylu, a to i na dálku. Ultra kompaktní stereofonní mikrofon Canon DM-E100 je nejlehčí mikrofon v nabídce příslušenství značky Canon. Díky tomu je vhodný i pro kompaktnější přístroje z nabídky společnosti Canon, například PowerShot G7 X Mark III, u nichž zlepšuje kvalitu záznamu zvuku při natáčení v terénu.

Filmujte s jistotou se stativovým gripem Canon HG-100TBR 

Canon HG-100TBR je unikátní kombinace stativu a gripu, která umožňuje při filmování kreativně využívat široký rozsah úhlů a zachovat při tom stabilitu obrazu. Fotoaparát nebo kameru lze po uchycení na stativ otáčet vpravo a vlevo o 360° a uzamknout v požadované poloze. Tímto způsobem lze snadno hovořit do objektivu nebo filmovat kreativně z různých pohledů. Video bloggeři mohou rovněž využít náklon stativové hlavy o 45° vpřed a o 90° vzad, což usnadňuje tvorbu kvalitního video obsahu z různých úhlů pohledu, a to i v režimu autoportrétu. Náklopná stativová hlava totiž při použití s vhodným fotoaparátem umožňuje záznam videa na výšku¹, který často upřednostňují tvůrci obsahu pro sdílení na sociálních sítích.

Ergonomie a nízká hmotnost stativového gripu přispívá k vyšší kvalitě obrazu a většímu komfortu při delší době natáčení. Grip zároveň slouží jako trojnohý stativ například pro snadné fotografování krajiny nebo skupin lidí. Složený grip se pohodlně vejde do fotobrašny a bude vynikajícím společníkem pro aktivní video bloggery, kteří natáčí v pohybu. Dodávanou dálkovou spoušť Canon BR-E1 lze ovládat toutéž rukou, která drží grip, nebo použít ji jako dálkové ovládání při rozložení gripu na stativ. Díky tomu je podstatně snazší spouštět, přerušovat a zastavovat záznam.  

Při použití s dodávaným bezdrátovým dálkovým ovladačem Canon BR-E1 umožňuje stativový grip Canon HG-100TBR snadno ovládat fotoaparát na dálku, včetně spouště, zoomu2, záznamu videa a automatického ostření. Uživatelé fotoaprátů řady PowerShot mohou při použití stativu na dálku ovládat optický zoom a pořizovat tak například spontánní portréty. 

Záznam zvuku ve vyšší kvalitě se stereofonním mikrofonem Canon DM-E100  

Stereofonní mikrofon Canon DM-E100 je určený všem, kdo chtějí dosáhnout vyšší kvality zvuku u svých videonahrávek. Malý a praktický stereofonní mikrofon je citlivější a zaznamenává zvuk čistěji s nižší hladinou šumu. Stereofonní elektretový kondenzátorový mikrofon Canon DM-E100 zachycuje zvuk z jednoho směru v úhlu 120° s citlivostí -40 dB. Poskytuje tak lepší perspektivu a realističtější ozvučení videonahrávek. Mikrofon vykazuje odstup signál/šum 66 dB a kmitočtový rozsah 100 Hz až 10 kHz. Je vybavený chráničem proti větru, který ve venkovním prostředí odstiňuje hluk v pozadí. Výsledkem je čistý širokospektrý zvuk s nízkou hladinou šumu. 

Mikrofon je užitečnou součástí výbavy každého začínajícího youtubera a ideální pomůckou při natáčení různých videonávodů, recenzí či reportážních rozhovorů. Mikrofon se jednoduše zapojí a je připravený k použití. Nevyžaduje baterii, takže uživatel může natáčet zvuk ve vysoké kvalitě okamžitě po zapnutí kamery a připojení mikrofonního kabelu do vestavěného audio konektoru typu 3,5 mm jack3.  Mikrofon váží pouhých 64 gramů a schová se do dlaně. Na fotoaparátu tedy nepředstavuje žádnou větší zátěž a snadno se vejde do kapsy nebo fotobrašny. 

Stativový grip Canon HG-100TBR a stereofonní mikrofon Canon DM-E100 budou v prodeji v online obchodu společnosti Canon a u oficiálních prodejců značky Canon od prosince 2019 za doporučenou maloobchodní cenu 2590 Kč.

Fotografie nových produktů Canon HG-100TBR a Canon DM-E100 si můžete stáhnout ZDE.

Stativový grip Canon HG-100TBR – hlavní funkce a vlastnosti

  • Pohodlný úchop 
  • Odpojitelný bezdrátový dálkový ovladač s Bluetooth BR-E13
  • Nastavitelný úchyt fotoaparátu
  • Nízká hmotnost
  • Kompaktní rozměry

Stereofonní mikrofon Canon DM-E100 – hlavní funkce a vlastnosti:

  • Elektretový kondenzátorový stereofonní mikrofon
  • Napájený z kompatibilních fotoaparátů Canon3
  • Zapojení do sáňkového konektoru s aretací 
  • Ochrana proti větru
  • Kmitočtový rozsah 100 Hz až 10 kHz
  • Jednosměrné stereo v úhlu 120°
  • Lehké a kompaktní provedení
  • Připojení přes audio konektor typu jack 3,5 mm

Poznámky pro redaktory:

1 Vertikální záznam videa je možný pouze u přístrojů PowerShot G7 X Mark III a EOS M200 (stav k 24. 10. 2019). Podrobné informace o kompatibilitě a funkci vertikálního záznamu videa naleznete v uživatelské příručce fotoaparátu.

2 Funkci transfokace podporují pouze kompatibilní přístroje Canon řady PowerShot. Podrobné informace o kompatibilitě a použití zoomu s bezdrátovým ovládáním Canon Wireless Remote Control BR -E1 naleznete v uživatelské příručce fotoaparátu.

³ Úplný seznam fotoaparátů Canon kompatibilních se stereofonním mikrofonem Canon DM-E100 a doporučených pro použití se stativovým gripem Canon HG-100TBR naleznete níže.

Upozornění:

Nejvhodnější přístroj pro plné využití výhod obou kusů příslušenství je PowerShot G7 X Mark III.

Stativový grip Canon HG-100TBR je doporučen pro užití s těmito produkty Canon:

    • PowerShot G5 X Mark II
    • PowerShot G7 X Mark III (při použití směrového mikrofonu Canon DM-E1 by měl být použit dodávaný úchyt)
    • EOS M50 + objektiv EF-M (směrový mikrofon Canon DM-E1 by měl být případně zapojen do sáňkového konektoru)
    • EOS M6 Mark II + objektiv EF-M (směrový mikrofon Canon DM-E1 by měl být případně zapojen do sáňkového konektoru)
    • EOS M200 + objektiv EF-M + směrového mikrofonu Canon DM-E1 (při použití směrového mikrofonu Canon DM-E1 by měl být použit dodávaný úchyt)
    • Canon DM-E100

Nedoporučuje se nasazovat přístroje těžší než 1 kg (včetně objektivu a dalšího příslušenství) kvůli nevyváženosti při natáčení z ruky a nestabilitě při použití jako stativu. 

Stereofonní mikrofon Canon DM-E100 lze použít pouze s těmito fotoaparáty Canon: 

    • PowerShot G7 X Mark III
    • EOS 200D
    • EOS 250D
    • EOS 800D
    • EOS 77D
    • EOS 80D
    • EOS 90D
    • EOS M50
    • EOS M6 Mark II
O společnosti Canon Europe

Canon Europe je strategická centrála pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 18 000 lidí a přispívá zhruba čtvrtinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.  
Společnost Canon byla založena v roce 1937. Po celou dobu své osmdesátileté existence přináší zákazníkům špičkovou obrazovou techniku a neustále investuje do dalšího rozvoje. Inovacemi v oblasti obrazových technologií od kamer přes produkční tiskárny po podnikové poradenství a lékařské technologie Canon obohacuje životy jednotlivců a podporuje podniky.
Firemní filozofie společnosti Canon je Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“. V regionu EMEA společnost Canon Europe usiluje o trvale udržitelný obchodní růst a zaměřuje se na snižování svého dopadu na životní prostředí a pomáhá jej snižovat i svým zákazníkům pomocí svých produktů, řešení a služeb.
Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com