Čeští a slovenští studenti přicházejí s inovativními podnikatelskými nápady!

Že čeští a slovenští studenti oplývají kreativitou a nadšením, ukázal 4. ročník JA Citi Mezinárodního Innovation Campu, který proběhl ve středu 23. října ve Střední škole informatiky, poštovnictví a bankovnictví v Brně. Vymyslet podnikatelský plán se zaměřením se na inovativní produkt, který bude trvale udržitelný, není jednoduché, obzvlášť pokud máte jen 3 hodiny. 96 studentů vymyslelo  skvělé nápady jako např. aplikaci, která poradí co a jak zrecyklovat, nebo sociální podnik zaměřený na recyklaci starého nábytku. Soutěž proběhla díky podpoře Citi Foundation v rámci její iniciativy Pathways to Progress a zorganizovaly ji neziskové vzdělávací organizace JA Czech společně s Junior Achievement Slovensko.

JA Citi Mezinárodní Innovation Camp je skvělou a unikátní příležitostí pro žáky středních škol, kdy mohou představit své kreativní myšlenky a nápady. Díky podobným akcím mohou studenti své myšlenky posouvat až k realizaci, což může být velkým přínosem pro Česko i Slovensko. Zadaní soutěže znělo jasně:  zkuste vymyslet, jak realizovat podnikatelský nápad pro spotřební produkt, zaměřte se především na inovaci produktu a udržitelný rozvoj. Za celý den 96 studentů pracovalo na podnikatelském plánu za podpory odborníků ze Citibank Česká republika a Slovensko, kteří se podělili o své zkušenosti z praxe a podporovali je.

Nejvíce bodů získal tým Heatcup, který představil termosenzitivní kelímek na nápoje. Tým sestavený ze studentů SŠ z České a Slovenské republik se zaměřil nejen na aktuální poptávku, ale ve svém produktu zohlednil i ekologii, udržitelnost a design.

Druhým nejlepším nápadem se stal podnik zaměřený na recyklaci starého nábytku. Jako třetí se umístila aplikace, která cokoliv naskenuje a vyhodnotí, jak se má zrecyklovat.

Předsedou odborné poroty byl Michal Nebeský, generální ředitel Citibank v České republice, který soutěž zhodnotil slovy: „Citi si uvědomuje důležitost investice do výuky podnikatelských dovedností  mladých lidí a dopad, jaký to může mít na budoucnost společnosti a ekonomiky v České republice a na Slovensku. Projekty zaměřené na rozvoj podnikatelského vzdělávání mladých lidí přinášejí zábavnou a praktickou formou spoustu důležitých impulsů pro studenty, kteří se již pomalu začínají rozhodovat o svém budoucím povolání. Mám radost, jak  velký zájem mezi českými a slovenskými studenty letošní 4. ročník vzbudil“

JA Czech je nezisková vzdělávací organizace, která již 27 let realizuje na školách ucelenou koncepci nadstandardního vzdělávání. Formuje podnikatelské myšlení a finanční gramotnost mladých lidí a pomáhá nastartovat jejich úspěšnou profesní kariéru. Ve spolupráci se školami vytváří příznivé a motivující prostředí pro rozvoj osobních dovedností studentů a učitelů v rámci podnikatelského vzdělávání. Více informací naleznete na www.jacr.org

O Citi

Citi, přední globální společnost poskytující finanční služby, spravuje přibližně 200 milionů klientských účtů a podniká ve více než 160 zemích světa. Citi poskytuje fyzickým osobám, firmám, vládám a institucím širokou řadu finančních produktů a služeb včetně osobního bankovnictví a úvěrových produktů, firemního a investičního bankovnictví, obchodování s cennými papíry, transakčních služeb a wealth managementu.


Další informace naleznete na www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi 

O Citi FoundationCiti Foundation přispívá k podpoře ekonomického rozvoje a ke zlepšení života lidí v nízkopříjmových komunitách po celém světě. Investujeme do projektů, které zpřístupňují finanční služby širšímu okruhu osob, usnadňují mladým lidem nalezení práce a vnášejí svěží vítr do budování ekonomicky pulzujících měst. Přístup „Více než filantropie“, který Citi Foundation vyznává, v maximální možné míře využívá mimořádnou odbornost banky a jejích zaměstnanců ve prospěch našeho poslání, vůdcovství a inovací. Více informací najdete na stránce www.citifoundation.com .