Na trh míří Huawei nova 5T, svěží vítr do střední třídy

Společnost Huawei představuje smartphone nova 5T, který navazuje na předchozí úspěšné modely této řady, jako například loňský bestseller Huawei nova 3. Největšími přednostmi této novinky jsou především pětinásobný fotoaparát, bezrámečkový displej s průstřelem a neotřelý barevný design. Díky tomu je nova 5T skvělým společníkem pro všechny, kteří rádi sdílí to nejlepší ze sebe a svého života na sociálních sítích, nebo si chtějí užít skvělý herní zážitek i na cestách.

Výkonný procesor a EMUI 9.1

Nova 5T nenabízí pouze stylový design, ale také prvotřídní výkon. Smartphone je poháněn AI procesorem Kirin 980, a díky 6GB RAM se nemusíte bát ani těch graficky nejnáročnějších her nebo multitaskingu. Spolu s výkonnou nadstavbou operačního systému EMUI 9.1 poskytuje nova 5T plynulý uživatelský zážitek. 

Hardwarová výbava je pak doplněna o baterii s kapacitou 3 750 mAh. Model současně podporuje také technologii rychlého 22,5W nabíjení Huawei SuperCharge, která prostřednictvím konektoru USB-C nabije 50 % kapacity baterie během pouhých 30 minut.

nova 5T = 5 profesionálních objektivů

Protože potřeba zachytit skvělé snímky během okamžiku a za jakýchkoliv podmínek je aktuálnější než kdykoliv předtím je novinka od Huawei vybavena hned čtyřmi zadními fotoaparáty. Hlavní 48Mpx snímač je doplněn o 16Mpx ultra širokoúhlý objektiv, 2Mpx makro kameru a 2Mpx snímač pro hloubku ostrosti a oblíbený bokeh efekt. 

Díky této profesionální sestavě a vylepšené technologii AI dokáže smartphone zachytit jasné snímky za každých podmínek, ať už fotíte rozlehlou krajinu nebo detailní záběr.

O profesionální selfie nejen na sociální sítě se postará přední 32Mpx kamera, umístěna v „průstřelu“ v levém horním rohu displeje. Fotoaparát s ultra-jasností zachycuje i drobné detaily, jakými jsou například jednotlivé prameny vlasů, a to s bezkonkurenční ostrostí.

Tělo, které nepřehlédnete

Když Huawei poprvé představil gradientní vzhled telefonu, udal směr, kterým se nadále design smartphonů ubíral. U modelu nova 5T se jej však rozhodl ještě vylepšit. Výrazný povrch totiž poskytuje jedinečnou texturu, zvýrazňuje kontrasty světla a vytváří vícevrstvý 3D efekt. Tento vylepšený reflexní design propůjčuje telefonu originální holografický vzhled.

Milovníci výrazného designu jistě ocení především provedení Midsummer Purple, které kromě holografických zad přidává také 3D vzorkování složené z jednotlivých písmen názvu nova.

Předností modelu nova 5T je také jeho elegantní kompaktnost. Smartphone je totiž vybaven bezrámečkovým 6,26“ displejem Huawei Punch FullView s rozlišením 2 340 × 1 080 pixelů, a díky své tloušťce 7,87 mm váží pouhých 174 gramů. 

Cena a dostupnost

Huawei nova 5T bude na českém trhu dostupný ve třech barevných variantách – elegantní černé, v modrém provedení Crush Blue a v originální fialové verzi Midsummer Purple. Smartphone bude v prodeji od 1. listopadu 2019 za doporučenou cenu 9 999 Kč. 

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2018 se společnost umístila na 2. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Patnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.