Energie pro ty nejlepší české esportovce. Dáme jídlo podporuje herní klan eSuba i pět talentovaných esportovců

Praha, 7. listopadu 2019 – Každý sportovec potřebuje pravidelnou a dobře sestavenou výživu. Ani ve stále populárnějším odvětví esportu dnes již nelze uspět bez pravidelného a náročného tréninku. Společnost Dáme jídlo se proto rozhodla podpořit nejstarší a nejpopulárnější herní klan v Česku eSuba. Toto partnerství umožní podpořit talentované mladé esportovce v jejich kariéře. V rámci spolupráce bude společnost Dáme jídlo podporovat nejen samotný klan profesionálních hráčů eSuba, ale také pětici hráčů – Petra Žaluda (Czechcloud), Martina Beneše (Spajkk), Nikolaie Lazareva (Mazarini), Romana Pilného (Bladeito) a Pavla Mikeše (Herdyn). Hráči tak získávají lepší podmínky nejen k tomu, co je baví, ale samozřejmě také k budoucím úspěchům ve stále rostoucí konkurenci esportu.

Po zhruba dvouměsíční pilotní fázi projektu se společnost Dáme jídlo stává oficiálním partnerem největšího a nejstaršího profesionálního herního klanu v Česku eSuba. Ten funguje již od roku 2004 a sdružuje celkem 32 hráčů. Ačkoli je hraní počítačových her veřejností obecně vnímáno spíše negativním prizmatem, rostoucí sektor esportu dokazuje, že tomu tak být nemusí. Pokud chce dnes hráč uspět na některém z profesionálních turnajů, musí přípravě a tréninku věnovat podobný čas a úsilí jako profesionální sportovci. Příprava a trénink esportovců zdaleka neznamená jen sezení za počítačem, ale – opět podobně jako ve sportu – musí obsahovat také psychologickou přípravu a budování fyzické kondice. Naprosto nezbytnou součástí sportovní přípravy je vyvážená a pravidelná strava. 

Společnost Dáme jídlo chce mladé lidi podpořit, aby se mohli věnovat tomu, co je baví a co dělají s vášní. Uzavřené partnerství zahrnuje jak podporu profesionálního týmu hráčů eSuba, tak spolupráci s pěticí špičkových českých hráčů – Petrem Žaludem (Czechcloud), Martinem Benešem (Spajkk), Nikolaiem Lazarevem (Mazarini), Romanem Pilným (Bladeito) a Pavlem Mikešem (Herdyn). Divácký zájem o turnaje celosvětově strmě roste, loňské mistrovství světa The League of Legends, sledovalo více než 100 milionů diváků a živý přenos z turnaje v polských Katovicích si pustilo téměř 170 tisíc lidí. 

Ceny na turnajích i podpora hráčů

Spolupráce Dáme jídlo a klanu eSuba bude probíhat ve více rovinách. Jednotlivým hráčům dává možnost odměňovat své fanoušky pomocí slevových kódů na služby Dáme jídlo, stejně jako například objednat jídlo vítězům turnajů, které sami pořádají. „Víme, jak jsou pro každého profesionálního sportovce důležité podmínky, ve kterých se připravuje. Hráči týmu eSuba díky spolupráci s Dáme jídlo nebudou muset přerušit trénink jen proto, aby si šli koupit něco k snědku, a zároveň si budou moci sestavit jídelníček tak, aby odpovídal jejich sportovnímu nasazení,“ říká Břetislav Stromko, ředitel Marketingu a Business Inteligence společnosti Dáme jídlo. „Zkušenosti ze světa nás učí, že k úspěchu na některém z profesionálních turnajů je potřeba mít vhodné podmínky. Chceme přispět k tomu, aby se i čeští hráči mohli pohybovat ve špičce esportu,“ doplňuje Stromko. Ale nejen při tréninku, také během turnajů, kterých se účastní, se může tým eSuba těšit na extra porci energie od některého z vybraných partnerů Dáme jídlo.

Jde o partnerství založené na vzájemné důvěře. Uzavřená dohoda by se tak měla stát základem pro skutečně dlouhodobou spolupráci. Společnost Dáme jídlo spoluprací s klanem eSuba nabourat zažité představy o hráčích počítačových her. Aby mohl uspět i na poli esportu, tráví každý z hráčů hodně času tréninkem. Ačkoli měli nebo mají většinou dobře rozjetou kariéru v zaměstnání, esport se dnes profesionalizuje. K tomu, aby se touto cestou mohl vydat i ten český, chce toto spojení pomoci.

Koncept spolupráce byl postaven na snaze pochopit potřeby jednotlivých hráčů, ale také fanoušků jejich on-line kanálů. Každý z pětice esportovců se věnuje jinému hernímu žánru a má jinak velké publikum. „Dáme jídlo si nás získalo už když jsme byli pouze v roli zákazníků. Kvalita služeb a jejich vize vést lidi ke svobodnějšímu a pestřejšímu způsobu života je nám hráčům velice blízká,“ říká Ladislav Dyntar, Managing Director klanu eSuba a dodává: „Protože rádi boříme zažité stereotypy o hráčích a o způsobu, jakým se stravují, bylo navázání partnerství vlastně naprosto přirozeným krokem.“ 

O společnosti Dáme jídlo
Dáme jídlo je největší česká služba rozvozu jídla, která spolupracuje s téměř 3 000 restaurací ve 170 obcích po celé České republice. Svojí pestrou nabídkou tak pokrývá více než 60 % tuzemské populace. Kromě tradiční české kuchyně, pizzy či rychlého občerstvení, si zákazníci mohou v její nabídce vybrat asijská a indická jídla, steaky, dezerty, zmrzlinu, kávu a tisíce dalších položek. Během špičky doručí Dáme jídlo více než 2 500 objednávek za hodinu a toto číslo stále roste. Od roku 2014 je Dáme jídlo součástí společnosti Delivery Hero, celosvětově největšího hráče na trhu food delivery, s jehož akciemi se obchoduje na frankfurtské burze.