Bývalý spolumajitel Fincentra Martin Nejedlý vyšetřovaný pro podezření z trestného činu podvodu ve svém prohlášení z 11. listopadu 2019 lže a mlží.

V Praze dne 14. 11. 2019 – Tvrdí, že se neúčastnil prodejního procesu Fincentra švýcarské skupině Swiss Life, což neodpovídá realitě. Jednání o podmínkách prodeje se soustavně a aktivně účastnil. To je ostatně logické, protože byl členem představenstva společnosti Fincentrum a.s. a z této funkce odstoupil až po převzetí novým majitelem k 19. 10. 2018. Byl také jedním z prodávajících prostřednictvím společnosti Fincentrum Group International Share Program S.A., kde rovněž působil jako člen představenstva. Součástí prodeje společnosti byla i tříletá smlouva o zákazu konkurenčních aktivit, kterou Martin Nejedlý podepsal.

Obviňování dalších členů vedení Fincentra z toho, že novým vlastníkům zatajovali informace, je směšné i proto, že sám Martin Nejedlý uzavřel po odchodu z představenstva poradenskou smlouvu s cílem pečovat o stabilitu sítě finančních poradců Fincentra a za tuto práci pobíral nemalou měsíční finanční odměnu.

Tato smlouva platila až do konce srpna 2019 a pan Nejedlý během jejího trvání ani písemně ani při pravidelných schůzkách nesignalizoval nespokojenost poradců, natož jejich záměr společnost opouštět. Fincentrum proto velmi překvapilo, že nyní ve svém prohlášení tvrdí opak. K motivačnímu programu New Deal výslovně psal ještě v lednu 2019, že se o něm nikdo ze zemských ředitelů nezmiňuje a berou ho tak, jak je. Nezmínil se ani o tom, že by zemští ředitelé vnímali nějaké chyby ze strany nových majitelů nebo managementu společnosti. Jeho současná tvrzení jsou zcela zřejmě účelová a mají být pouze zástupnými důvody k obhájení odchodů poradců.

Podobně úsměvné jsou pokusy Martina Nejedlého diskreditovat současný management Fincentra.

Fincentrum má řadu indicií svědčících o tom, že místo stabilizace poradenské sítě, ke které byl smlouvou vázán a za ni placen, Martin Nejedlý aktivně poradenskou síť rozvracel a podílel se na jejich přechodu do nově založené firmy. Mimo jiné i tyto indicie vedly Fincentrum k podání trestního oznámení.

Podle informací deníku Lidové noviny pokládá Policie ČR skutek za tak závažný, že ho šetří Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Poznámky pro editory:

Fincentrum & Swiss Life Select je přední finančně-poradenskou společností v České republice, která poskytuje komplexní finanční služby na nejvyšší kvalitativní úrovni. Je součástí finanční švýcarské skupiny Swiss Life, předního poskytovatele penzijních a finančních řešení v Evropě s tradicí již více než 160 let. Skupina spravuje aktiva v hodnotě 254 mld. CHF, zaměstnává přibližně 8 600 osob a zhruba 14 000 profesionálních finančních poradců. Akcie Swiss Life jsou obchodovány na burze v Curychu a jsou rovněž zařazeny do hlavního indexu SLI (Swiss Leader Index), který zahrnuje 20 největších společností obchodovaných na burzách ve Švýcarsku.

Více na www.fcsls.cz a www.swisslife.com.

Společnost Fincentrum & Swiss Life Select a.s. zveřejňuje také každý měsíc hodnoty ukazatele Fincentrum Hypoindex® a čtvrtletně Index českého investora CII750. Dále provozuje odborné portály investujeme.cz a hypoindex.cz