Samsung představuje Galaxy XCover Pro: štíhlý a odolný chytrý telefon k profesionálnímu využití v náročných podmínkách

Špičkový design, bohatá funkční výbava a podpora nejrůznějších profesionálních aplikací a systémů – Galaxy XCover Pro nabízí vynikající kombinaci stylového provedení a vysokého výkonu 

SOUL, Korea – 13. ledna 2020 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. dnes představila nový model Galaxy XCover Pro, chytrý telefon určený k profesionálnímu využití v náročných podmínkách v mnoha oborech. V kategorii profesionálních smartphonů posouvá Galaxy XCover Pro laťku kvality na vyšší úroveň – je odolný, ale zároveň stylový, a jeho ovládání a výkon lze v mnoha ohledech přizpůsobit potřebám situace. Základní parametry vycházejí ze současných standardů řady Samsung Galaxy, takže se zájemci mohou těšit na velký a kvalitní displej, baterii s dlouhou výdrží a spolehlivou bezpečnostní platformu Samsung Knox. Kromě toho je ovšem nový XCover Pro vybaven celou řadou hardwarových a softwarových řešení umožňujících speciální využití v různých profesionálních situacích – mimo jiné ho lze použít jako vysílačku na platformě Microsoft Teams. Galaxy XCover Pro bude v České republice dostupný v první polovině února za doporučenou maloobchodní cenu 12 990 Kč.  

„Galaxy XCover Pro je výsledkem dlouhodobých a rostoucích investic Samsungu do B2B trhu,“ říká DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT a mobilních komunikací společnosti Samsung Electronics. „Podle nás čekají tento trh v roce 2020 výrazné změny a my hodláme stát v jejich čele. Chceme nastupující generaci profesionálů v různých oborech, do nichž pronikají digitální technologie, nabídnout otevřenou a kooperativní mobilní platformu.“ 

„Microsoft a Samsung už řadu let společně vyvíjejí špičková hardwarová i softwarová řešení, která našim klientům pomáhají v nejrůznějších situacích,“ dodává generální ředitel Microsoftu Satya Nadella. „Výsledkem tohoto partnerství je i mimořádně praktické spojení platformy Microsoft Teams a nového telefonu Galaxy XCover Pro – terénní pracovníci v různých oborech budou mít díky němu k dispozici technologie potřebné k efektivnější, produktivnější a bezpečnější spolupráci.“ 

Styl a odolnost v profesionálních podmínkách

Průlomový model Galaxy XCover Pro je určen k využití v nejrůznějších oborech od maloobchodu a výroby až po zdravotnictví či logistiku. Díky malým rozměrům a nízké hmotnosti výrazně vyčnívá z kategorie běžných profesionálních chytrých telefonů – jde o nejstylovější a nejelegantnější odolný přístroj této třídy na současném trhu. 

Přístroj s certifikací IP68 je odolný proti vlhkosti a prachu, vydrží pád z výšky 1,5 m i bez ochranného pouzdra, certifikát MIL-STD 810G svědčí rovněž o spolehlivé odolnosti proti extrémním nadmořským výškám, vlhkosti a dalším náročným přírodním podmínkám. Telefon umožňuje dobíjení přes Pogo konektor i použití dokovacích stanic jiných výrobců, což může dobíjení výrazně urychlit. Díky baterii s kapacitou 4050 mAh vydrží podstatně déle než jen od rána do večera. A pokud potřebujete víc energie, baterie je výměnná – stačí si pořídit další do zásoby a střídavě obě dobíjet.

Díky dvěma programovatelným tlačítkům si uživatelé mohou nastavení a funkce přístroje do značné míry přizpůsobit vlastním potřebám. Jediným stiskem tlačítka lze tak například spustit skener, zapnout svítilnu či otevřít aplikaci pro správu vztahů se zákazníky. Není nutné vyhledávat aplikaci na displeji nebo procházet menu, dokonce se na displej ani nemusíte podívat.

Zato hardwarové tlačítko pro návrat na základní obrazovku chybí, takže je telefon navzdory odolné konstrukci elegantní a jednoduchý. Velkou předností Galaxy XCover Pro je displej typu Infinity pokrývající celou přední stranu s úhlopříčkou 6,3 palce (16 cm) a rozlišením FHD+. Dotykový panel funguje v jakýchkoli podmínkách, i za deště či sněžení. Speciální režim navíc umožňuje práci v rukavicích. Novinkou je převod hlasu na text, díky němuž lze v případě potřeby zprávy i pohodlně diktovat. 

Špičkový telefon do terénu díky ekosystému Samsung 

Galaxy XCover Pro nabídne vše, co zákazníci od modelu této kategorie a značky Samsung očekávají. Kromě vlastní funkční výbavy mohou profesionálové v terénu využívat i mnoho dalších mobilních řešení dostupných díky ekosystému Samsung, do nějž se zapojila celá řada partnerů. Osvědčená řešení se týkají například komunikace, správy skladových zásob nebo plateb. 

Díky dvěma programovatelným tlačítkům funguje Galaxy XCover Pro rovněž jako praktická vysílačka – stačí tlačítko stisknout a jste okamžitě v kontaktu s člověkem, jehož potřebujete. Snadno a kdykoli se tak můžete spojit například s centrálou, dispečinkem nebo dalšími členy terénního týmu. Aby byla komunikace ještě snazší, spojila se společnost Samsung s Microsoftem a společně vyvinuly platformu Microsoft Teams, díky níž je využití telefonu jako vysílačky jednoduché a pohodlné. 

Profesionálové v nejrůznějších oborech můžou při každodenní práci využívat i další mobilní hardwarová i softwarová řešení od partnerů společnosti Samsung – k osvědčeným patří firmy Infinite Peripherals, KOAMTAC, Scandit či Visa. Díky skeneru čárových kódů lze sledovat stav skladových zásob, dodávek či plateb, platební systémy (k dispozici ve formě SDK nebo mPOS modulů) udělají z telefonu mobilní pokladnu. 

Do výbavy modelu Galaxy XCover Pro patří i Samsung POS, mobilní platební terminál tvořící součást pilotního programu Tap to Phone společnosti Visa. Spolehlivé, pohodlné a bezpečné softwarové řešení umožňuje prodejcům udržet přehled o tom, jak jejich zákazníci nejraději platí, a není díky němu nutné investovat do samostatného přístroje se stejným účelem. Softwarový terminál Tap to Phone využívá transakce typu EMV, data o transakcích jsou v naprostém bezpečí. Platba se uskuteční za pár vteřin, stačí, když zákazníci k Samsungu Galaxy XCover Pro přiloží bezkontaktní kartu, telefon nebo hodinky s platební funkcí. 

„Samsung Galaxy XCover Pro je vynikající platební terminál, skvělý nástroj do digitální éry,“ prohlásila Mary Kay Bowmanová, ředitelka divize prodejních řešení ve společnosti Visa. „Možnosti jeho využití ve zdravotnictví, v leteckém provozu či v restauracích jsou výborným příkladem, jak Visa a Samsung společně zajišťují svobodnější přístup k platebním metodám, ať jsou zákazníci kdekoli.“ 

Profesionální standard bezpečnosti dat 

Kromě fyzické odolnosti kladli výrobci velký důraz na bezpečí dat – o ně se stará vícevrstvá platforma Samsung Knox, splňující nejvyšší profesionální standardy. Nabízí vyspělé funkce a nástroje typu hardwarové ochrany, izolace a šifrování dat či ochranu při náběhu systému, čímž veškerý obsah chrání před útoky, malwarem a dalšími hrozbami. Do výbavy patří i čtečka otisků prstů a systém rozpoznávání tváře, díky němuž telefon v terénu zvládá i bezdotykovou identifikaci. 

Díky platformě Samsung Knox lze telefon i při pracovním využití snadno nastavit a přizpůsobit jeho funkce firemním potřebám. Platforma také systémovým administrátorům umožňuje správu a aktualizaci různých verzí firmware ve firemní telefonní flotile díky modulům Knox Configure a Knox E-FOTA. Na vybraných trzích bude Galaxy XCover Pro k dispozici i ve verzi Enterprise, která firemním klientům zaručuje dvouletou dostupnost na trhu a čtyři roky bezpečnostních aktualizací. 

Galaxy XCover Pro – technické specifikace

Rozměry  159,9 X 76,7 X 9,94 mm (218 g)
Displej  6.3” (16 cm) FHD+, Wet Touch, režim pro ovládání v rukavicích
Procesor  Exynos 9611 (2 GHz Octa-core)
Paměť  4 GB + 64 GB, karta microSD až 512 GB
Fotoaparát  Přední: 13 MP, FF, f2,0

Duální zadní: 25 MP, AF, f1,7+ 8 MP, FF, f2,2

Baterie  4050 mAh, výměnná, rychlé dobíjení (15 W)
Operační systém  Android 10.0
SIM Duální SIM (EUR), jedna SIM (Severní Amerika)
NFC NFC (EMV L1)
Rozšířená realita  Google AR Core
Design Full Screen
Odolné provedení IP68, pád z 1,5 m (certifikace MIL-STD 810G)
Senzory  Akcelerometr, senzor proximity, kompas, gyroskop
Pogo Pin Jen dobíjení
Biometrické prvky  Čtečka otisků prstů (na boku)
mPOS Kompatibilita s mPOS 
Hardwarová tlačítka  2x programovatelná
LED světlo Ano 

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.