Společnost Portal Jungle přichází s novým PropTech řešením pro zájemce o bydlení. Unikátní služby včetně financování nabízí na vyhledávací platformě Home Portal.

Praha, 16. ledna 2020 – Společnost Portal Jungle, kterou založili Radek Procházka s Pavlem Fričem, přichází s novinkou pro rezidenční bydlení. Unikátní PropTech portál běžící na https://homeportal.cz/ nabízí zájemcům o bydlení nejen byty v nových projektech z celé České republiky, ale i další poradenské služby včetně zajištění financování.

„Drtivá většina stránek, které dnes nabízí byty, je pouze jakýmsi zobrazovačem nabídek a vždy jen části trhu, takže zájemce musí trávit dny hledáním na různých webových stránkách a má rozporuplné a neaktuální informace. My jsme chtěli v první fázi nabídnout všechny novostavby v ČR na jednom místě, a to se podařilo s homeportal.cz. Kromě tzv. consierge služby konzultace nad potenciálem trhu umíme našim uživatelům na jednom místě zajistit i financování vysněné nemovitosti,“ říká Radek Procházka, spoluzakladatel společnosti Portal Jungle, která homeportal.cz provozuje. 

Společnost Portal Jungle nyní představuje první fázi vývoje portálu homeportal.cz a má letos v plánu spustit i další vyhledávač zaměřující se na jinou část realitního trhu. Radek k tomu dodává: „Naším dlouhodobým cílem je být jedním z hlavních hráčů na poli vyhledávání nemovitostí v ČR. Hodně se inspirujeme, jak trh s rezidenčním bydlení funguje v západní Evropě a USA. U nás je tento trh aktuálně navázán na hráče podnikající v jiných oborech podnikání a jejich řešení jsou z uživatelského hlediska zastaralá. Myslím si, že nyní přichází ten správný čas pro firmy jako jsme my, pro které jsou nemovitosti core businessem. Věřím, že jsme schopni lépe reagovat na potřeby zákazníků a že společně s dalšími PropTech hráči posuneme i český nemovitostní trh do nové digitální éry.“ 

Homeportal.cz nabízí v tuto chvíli 277 projektů rezidenčního bydlení z celé České republiky, z toho sto z nich jsou mimopražské. Cílem je nabízet kvalitní bydlení na území celé České republiky. Jen během měsíčního testovacího provozu nalezlo skrze homeportal.cz svůj domov 15 zájemců o bydlení. 

„S vážným zájemcem o bydlení se osobně sejdeme, srovnáme jeho výběr s dalšími projekty v okolí a doporučíme nejlepší bydlení. Služba je pro kupující bezplatná, případnou provizi po uzavření kupní smlouvy zaplatí prodávající. Investování do vlastního bydlení je často celoživotní závazek, nechceme proto ještě více zatěžovat rodinné rozpočty. Věřím, že zájemci o rezidenční bydlení naši službu Home Portal ocení,“ dodává Pavel Frič, spoluzakladatel Portal Jungle. 

O společnosti Portal Jungle s.r.o.

Portal Jungle s.r.o. je PropTech společnost sídlící v Praze. Vytváří online projekty, které spojují inovaci a uživatelskou zkušenost s orientací na cíl. Propojuje zkušenosti špiček z digitálního marketingu, médií a realitního trhu. Společnost založili Radek Procházka a Pavel Frič. Radek od roku 2013 vede společnost Prochazka & Partners, která se zabývá zastupováním nájemců v oblasti komerčních nemovitostí. Pavel v posledních deseti letech založil řadu úspěšných firem, které patří mezi lídry daného trhu. Dohromady tak tvoří silný tým v rámci PropTech služeb v České republice.