Tým skupiny Portiva posiluje Martin Hubík. Jeho úkolem je vybudovat butikový fond nemovitostí a obnovitelných zdrojů

 

  • Do investiční skupiny PORTIVA nastupuje na pozici manažera fondů a externího financování Martin Hubík.
  • Jeho hlavním úkolem je vybudovat a spravovat butikový fond pro investory zajímající se o obnovitelné zdroje a nemovitosti.
  • Do Portivy přichází Martin Hubík po 11 letech strávených v Komerční bance, kde působil naposledy jako zástupce ředitele divize pro nejvýznamnější korporátní klienty na Moravě.

 

  • Martinovi je 34 let a je držitelem prestižního titulu Chartered Financial Analyst (CFA).

Manažerem fondů a externího financování v české investiční skupině PORTIVA se stává Martin Hubík (34). Na starosti bude mít zejména řízení fondu kolektivního investování. „Založili jsme nový butikový fond pro kvalifikované investory zajímající se o oblast obnovitelných zdrojů a nemovitostí. Cílová velikost tohoto fondu jsou 3 miliardy korun,“ říká Pavel Svoreň, výkonný ředitel investiční skupiny PORTIVA a dodává: „Díky analytickým, obchodním a manažerským dovednostem, které získal Martin Hubík během své praxe v bankovním sektoru, byl pro nás ideálním kandidátem. Jsme přesvědčeni, že dokáže naplnit naše očekávání.“

Většinu svého dosavadního pracovního života strávil Martin Hubík v Komerční bance, kde působil od roku 2009. Více než dva roky přitom pracoval na pozici zástupce ředitele obchodní divize pro nejvýznamnější korporátní zákazníky na Moravě a podílel se na vedení týmu zodpovědného za obsluhu desítek klíčových klientů i správu úvěrů v řádu miliard korun. Kromě vybudování a správy nového fondu v rámci investiční skupiny PORTIVA bude mít Hubík na starosti také rozvoj distribučních kanálů, budování vztahů s investory či compliance. „Mám zkušenosti s péčí o nejvýznamnější korporátní klienty ze své přechozí praxe. Dobře vím, že nabídka pro potenciální investory je na trhu velká. Proto chceme připravit fond, který bude jedinečný nejen unikátním portfoliem obnovitelné energetiky a zelených nemovitostí, ale i servisem, který budeme našim investorům poskytovat,“ říká Martin Hubík. 

Martin Hubík (34 let) získal v roce 2017 prestižní titul CFA (Chartered Financial Analyst). Vystudoval Masarykovu univerzitu v Brně, obor Finanční podnikání.  Ve volném čase se věnuje rodině, orientačnímu běhu, jízdě na horském kole a golfu. V minulosti hrál závodně vodní pólo. 

Více o Martinu Hubíkovi na jeho profilu na sociální síti LinkedIn.

Investiční skupina PORTIVA vznikla v červnu 2018 konsolidací aktiv a majetkových podílů akcionářů skupiny v oblasti energetiky a realit. Historie skupiny sahá do roku 1995, kdy byla založena společnost ELDACO, která nyní se svými 14 větrnými a fotovoltaickými elektrárnami tvoří energetickou divizi holdingu. PORTIVA se kromě obnovitelných zdrojů orientuje také na nemovitostní projekty, oblast automotive a investiční fondy. Objem aktiv pod správou skupiny činil k 31. 12. 2019 3,1 mld. Kč. Souhrnný zisk EBITDA společností sdružených ve skupině přesáhl v témže roce 350 mil. Kč, čistý zisk po zdanění činil 188 mil. Kč. Více na www.portiva.cz.

Fond WATT & YIELD je butikovým fondem, jehož základem je kombinace obnovitelných zdrojů a „zelených“ nemovitostí. Spojuje tak v sobě výhody realitního a energetického fondu. PORTIVA do fondu vkládá elektrárny ze svého portfolia, včetně nejvýkonnějšího větrného zdroje v Česku u obce Vítězná. Investorům fond nabízí roční výnos v průměru 6 % ročně a také přístup k dalším exkluzivním výhodám. Fond je zaměřen na udržitelné investování. Cílová velikost fondu je 3 miliardy korun.