Konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami už jen dva týdny za zvýhodněnou cenu

Praha, 30. ledna 2020 – Virtuální realita v medicíně, myoelektrické protézy, ovládání počítače mozkem, premiéra několika aplikací pro uživatele se zrakovým a sluchovým postižením, projekty využívající umělou inteligenci ke zlepšení života lidí s různým zdravotním postižením. To jsou některá z témat, která představí jubilejní 20. ročník konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami 28. března 2020 v Kongresovém centru Praha. Do 15. února se účastníci mohou ještě zaregistrovat za zvýhodněnou cenu.

S ohledem na stále rostoucí počet účastníků pořádající BMI sdružení poprvé přistoupilo k použití profesionálního systému registrace a odbavování účastníků na konferenci. Systém firmy GoOut, osvědčený při prodeji vstupenek na stovky koncertů, divadelních představení, výstav a dalších akcí, přináší několik změn do zavedené praxe, na kterou byli zvyklí pravidelní účastníci INSPO.

Platba nyní probíhá předem, odpadne zdržující placení v hotovosti při prezenci. Při registraci je možné vybrat si platbu kartou, převodem, přes Google Pay nebo na fakturu. Pokud někdo ze zdravotních či jiných důvodů zruší svoji registraci do 24. března, bude mu celá zaplacená částka vrácena. V případě pozdějšího odhlášení dostane nazpět poloviční částku. Může ale přenechat svoji vstupenku někomu jinému. 

Systém umožní zvýhodnit účastníky, kteří se zaregistrují a zaplatí v předstihu. Až do 15. února 2020 je cena vstupenky 500 Kč, účastníci s průkazem ZTP, ZTP/P a TP a jejich osobní asistenti zaplatí jen 250 Kč.  Od 16. února se cena vstupenek zvedne na 600/300 Kč. 

Stejně jako v minulosti bude zajištěno tlumočení do českého znakového jazyka a simultánní přepis mluvené řeči na plátno ve všech sálech.  Neslyšící účastníci tak nebudou odkázáni pouze na jednání v jednom sále. 

Simultánní přepis budou moci sledovat kromě plátna také na tabletech, které jim budou zapůjčeny. Tablety mohou využít také slabozrací účastníci, kteří na nich budou sledovat prezentaci promítanou na plátno.

Program konference byl zveřejněn na www.inspo.cz/inspo-2020. Kromě více než 20 přednášek je součástí konference také výstavní část, ve které organizace předvedou širokou škálu kompenzačních pomůcek, aplikací, programů a služeb pro osoby s různým zdravotním postižením. Dosud potvrdilo účast 31 vystavovatelů, další se mohou přihlásit na info@helpnet.cz.

Generálním partnerem konference INSPO je již sedmým rokem Nadace Vodafone, která dlouhodobě podporuje využívání technologií pro lidi se speciálními potřebami. Partnery jubilejního 20. ročníku INSPO jsou Autocont, ČSOB, Microsoft, Skupina ČEZ, Teiresiás a Vojenská zdravotní pojišťovna, mediálními partnery ČTK Protext, portál Helpnet a Inspirante.cz. Projekt je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška. Konferenci pořádá BMI sdružení, z.s., s pomocí spolku Křižovatka.cz.

Záštitu konferenci poskytli ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, Ministerstvo práce a sociálních věcí a primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.