Společnost HP přináší revoluci do světa digitálního tisku díky nejproduktivnějšímu portfoliu tiskáren na světě

Nová pátá a šestá generace digitálních řešení HP Indigo byla navržena s cílem poskytnout příležitosti k rychlému růstu

Hlavní novinky

  • Series 5 a Series 6 jsou dvě nové platformy HP Indigo, umožňující rozsáhlý velkoobjemový digitální tisk díky vyšší rychlosti i produktivitě.
  • Představujeme tiskový stroj HP Indigo 100K pro komerční tisk ve formátu B2, jenž byl navržen pro vyšší produktivitu při nepřetržitém tisku (dokáže potisknout až 6 000 archů za hodinu)
  • Přinášíme novou architekturu LEPx, která u tiskových strojů HP Indigo umožňuje dosáhnout rychlosti tisku zcela srovnatelné s analogovým tiskem.¹ Úzkoformátový digitální tiskový stroj HP Indigo V12, určený pro tisk štítků, podporuje až 12 tiskových barev a dokáže tisknout rychlostí až 120 metrů za minutu.
  • Pro rok 2020 se k uvedení na trh chystá dalších osm nových modelů: HP Indigo 15K pro tisk ve formátu B2, HP Indigo 7K pro tisk ve formátu SRA3+, HP Indigo 7eco pro komerční tisk a dále také modely HP Indigo 6K, HP Indigo 8K, HP Indigo 25K pro tisk štítků a obalů a HP Indigo 35K a HP Indigo 90K (formát B1) pro skládací kartony a jiná řešení
  • Více než 100 součástí použitých v produktech zařazených do portfolia, určeného pro veletrh drupa, bylo vyrobeno pomocí HP 3D tisku, využívajícího technologii HP Multi Jet Fusion.
  • Aktualizovaný tiskový operační systém HP PrintOSX sjednocuje aplikace na cloudové platformě se službou řízenou umělou inteligencí a nabízí řešení a automatizované procesy, které se stanou základním stavebním kamenem tiskových provozů budoucnosti.

Prohlédněte si nové HP Indigo 100k na videu

Praha, 11. března 2020 – Před veletrhem drupa 2020 představila společnost HP Inc. dvě nové ambiciózní a revoluční generace tiskových strojů HP Indigo. Jsou určené pro poskytovatele tiskových služeb, které zákazníkům při zachování ziskovosti umožní přejít na digitální tisk i při plnění výrazně větších zakázek. Díky inovacím, umožňujícím dosáhnout vyšší rychlosti i produktivity tisku, otevřou obě uváděné platformy nové příležitosti pro přechod od analogových technologií tisku k digitálním.

  • Nový digitální tiskový stroj HP Indigo 100K pro komerční tisk ve formátu B2 je prvním postaveným na nové platformě Series 5. Umožňuje dosáhnout vyšší produktivity při tiskové kapacitě až jeden milion oboustranně potištěných archů B2 měsíčně. Tento tiskový stroj pro čtyřbarevný tisk bude komerčně dostupný na veletrhu drupa a směřuje především na zákazníky, specializující se na offsetový tisk, kterým umožňuje přejít na vysoce produktivní tisk dle okamžité poptávky (potištění až 6 000 archů za hodinu) s menším množstvím odpadu. 
  • Pro tisk štítků je určen digitální tiskový stroj HP Indigo V12, založený na nové generaci architektury HP Indigo LEPX. Jde o úzkoformátový stroj, který využívá všech výhod technologie kapalné elektrofotografie (LEP) nabízené řešením Indigo. HP Indigo V12 je prvním modelem postaveným na platformě Series 6. Nabízí až 12 tiskových barev a při rychlosti tisku až 120 metrů za minutu několikanásobně zvyšuje výkonnost, jež je plně srovnatelná s analogovým tiskem.1 Spot Master, nová, automatizovaná technologie na sladění barev, poskytuje nejlepší čas v odvětví.2
  • V portfoliu připraveném pro veletrh drupa budou představeny také inovace v podobě osmi dalších nových tiskových strojů: HP Indigo 15K pro tisk ve formátu B2, HP Indigo 7K pro tisk ve formátu SRA3+, HP Indigo 7eco pro komerční tisk a dále také HP Indigo 6K, HP Indigo 8K, HP Indigo 25K pro štítky a balení. Nechybí ani HP Indigo 35K a HP Indigo 90K, které jsou navrženy pro tisk kartonových obalů. Pro stávající zákazníky budou k dispozici zvýhodněné balíčky s možností upgradu, které i jim umožní využít výhod nových prvků a funkcí.

Vzhledem k rostoucí poptávce po dodání týž den, ekologicky udržitelných řešeních a tisku dle individuálních potřeb zákazníka je v dnešní době schopnost vysoce kvalitního, všestranného a produktivního digitálního tisku naprosto zásadní. Nově představené produktové portfolio umožňuje našim zákazníkům dále růst a budovat tiskárnu budoucnosti. V dnešním uspěchaném prostředí, v němž se k zákazníkům může kdykoli dostat nečekaná poptávka, je pro naše zákazníky zásadně důležitá schopnost rychle reagovat, která jim umožní proměnit novou příležitost v zisk,“ uvedl Santi Morera, generální ředitel a ředitel divize grafických řešení společnosti HP Inc.

Zákazníci HP za poslední čtyři roky dvojnásobili obraty a jen v loňském roce z více než 100 milionů tiskových zakázek generovali tržby ve výši přes 15 miliard dolarů.3 Věříme, že zásadní inovace, které nabídne naše portfolio představené na veletrhu drupa 2020, otevře novou éru, která našim zákazníkům umožní v průběhu příštího desetiletí i po něm pokračovat v setrvalém růstu,“ uvedl Alon Bar-Shany, generální ředitel HP Indigo.

Rozsáhlé portfolio digitálních tiskových strojů HP Indigo má zásadní vliv na celý tiskový průmysl.

Nový tiskový stroj HP Indigo 100K pro komerční tisk vytváří další příležitosti k tvorbě zisku

Digitální tiskový stroj HP Indigo 100K, který je celosvětově nejvýkonnějším řešením pro digitální tisk ve formátu B2,4 umožňuje dosáhnout vysoké produktivity, což je nezbytná podmínka pro větší uplatnění digitálního tisku i u zákazníků, používajících offsetový tisk, a pro zvýšení udržitelnosti díky možnosti tisku dle okamžité potřeby.

Nový tiskový stroj HP Indigo 100K, konstruovaný pro nonstop provoz, je prvním modelem Indigo postaveným na platformě Series 5 a díky inovacím umožňuje dosáhnout výrazně vyšší produktivity. HP Indigo 100K pro čtyřbarevný tisk dokáže potisknout až 6 000 archů za hodinu,5 což umožňuje zvýšit ziskovou marži u krátkodobých zakázek na digitální tisk a přináší zcela nové ekonomické kalkulace, které potvrzují nižší celkové náklady na vlastnictví. HP Indigo 100K používá pokročilý systém manipulace s papírem a design typu gripper-to-gripper, jenž je podobný jako u strojů pro offsetový tisk a umožňuje dosáhnout přesné registrace papíru. Tento tiskový stroj také nabízí vylepšené digitální funkce včetně pětivstupového podavače, automatizace barev, kalibrace a rychlého přepínání mezi tiskovými úlohami a médii.

Nový digitální tiskový stroj HP Indigo 100K navržený pro digitální tisk s vysokou produktivitou

V současné době se chýlí k závěru zákaznické beta testování, které bylo zahájeno před hlavní sezonou roku 2019 a jehož se zúčastnili komerční poskytovatelé tiskových služeb po celém světě, včetně zákazníků používajících offsetový tisk. Komerční uvedení tiskového stroje HP Indigo 100K na trh se plánuje v průběhu veletrhu drupa.

Od svého debutu na veletrhu drupa 2012 si tiskové stroje HP Indigo pro digitální tisk na archy formátu B2 vydobyly vedoucí postavení na trhu a celkově se jich prodalo více než 1 000 kusů.6

Nová architektura LEPX otevírá potenciál strojů HP Indigo

Architektura LEPX zdokonaluje základní fyzické parametry technologie LEP a je důvodem, proč si tiskové stroje Indigo vydobyly renomé vysoce kvalitního digitálního tisku. Architektura LEPX využívá namísto jednoho procesoru (engine) pro zpracování obrazu, jak je tomu u technologie LEP, těchto procesorů šest současně. Tento postup několikanásobně zvyšuje výslednou rychlost tisku, která se vyrovná analogovému tisku, při zachování výhod tisku digitálního. LEPX poskytovatelům tiskových služeb umožňuje dosáhnout rychlosti a efektivity, díky nimž mohou být ziskoví i při digitálním tisku zakázek velkého objemu.

Hlavní výhody LEPX

  • Operátoři mohou spouštět tiskové úlohy se stejnou předvídatelnou rychlostí bez ohledu na typ grafiky, pokrytí inkoustem nebo použití speciálních barev.
  • Až 12 tiskových barev; změna inkoustů za běhu a vytvoření libovolné barevné kombinace.
  • Ostré nativní tiskové rozlišení 1600 dpi.
  • Úzkoformátový tiskový stroj HP Indigo V12 dokáže jakoukoli tiskovou úlohu s až šesti barvami vytisknout rychlostí 120 lineárních metrů/min, tedy rychlostí srovnatelnou s analogovým tiskem. Tento tiskový stroj také podporuje nejširší škálu substrátů pro digitální tisk etiket – od nevyztuženého filmu o tloušťce 12 mikronů až po lepenku o tloušťce 450 mikronů (18 pt), a nabízí možnost lakování přímo v tiskové lince.

Digitální tiskový stroj HP Indigo V12 je založen na nové LEPX architecture.

Technologie pro 3D tisk od společnosti HP otevírají novou éru digitální výroby

Více než 100 dílů, použitých v novém portfoliu tiskových strojů HP Indigo, bylo vyrobeno technologií Multi Jet Fusion od společnosti HP, včetně dílů použitých v digitálních tiskových strojích HP Indigo 100K, HP Indigo V12 Digital a HP Indigo 15K.

Technologie 3D tisku umožňuje společnosti HP urychlit cyklus návrhu a výroby jednotlivých dílů, takže lze dodací lhůty z týdnů zkrátit na pouhé dny a zároveň přitom díky menší spotřebě energie i materiálu snížit uhlíkovou stopu,7 protože některé z dílů mohou mít až o 90 % nižší hmotnost.8

Jednotná platforma pro automatizaci a excelenci

Operační systém HP PrintOSX kromě řízení provozu tiskových strojů funguje také jako jednotná platforma pro aplikace na bázi cloudu a pro infrastrukturu služeb a podpory řízených umělou inteligencí, která zákazníkům umožňuje maximálně zhodnotit investici, vloženou do tiskových technologií. Díky pokročilým technologiím, nástrojům a know-how, které jsou v rámci PrintOSX k dispozici, mohou zákazníci začít budovat „tiskárnu budoucnosti“, a rovněž dosáhnout provozní dokonalosti, automatizovat výrobu a inovovat s pomocí aplikací o vysoké přidané hodnotě.

Operační systém HP PrintOS byl poprvé představen na veletrhu drupa v roce 2016 a v současné době je k němu připojeno více než 12 000 zákazníků společnosti HP. Zákazníci využívají celé řady aplikací, které dokáží v reálném čase vytěžit informace z velkých dat a aplikovat je při řešení nejrůznějších typů provozních problémů. Mezi aplikace, které poskytovatelům tiskových služeb pomáhají dosáhnout úspěchu, patří například následující:

  • Obchod s aplikacemi HP PrintOS Marketplace nyní nabízí nové uživatelské rozhraní a lze zde nalézt množství nových aplikací a partnerských řešení včetně informací o nejnovějších tržních trendech a obchodních příležitostech, jakož i stovky zdarma dostupných grafických materiálů, které si zákazníci mohou upravit dle vlastních potřeb.
  • HP Mosaic je nyní jednoduší. Ve spolupráci s Microsoft Xiaoice jsou na Marketplace k dispozici neomezené jedinečné vzory vytvořené umělou inteligencí. Prvních 4000 vzorů, které umožňují návrhářům rychleji a levněji vytvářet jedinečné projekty, jsou nyní zdarma až do konce roku 2020.
  • HP PrintOS Site Flow znamená komplexní řešení pro automatizaci výroby – od přijetí objednávky až po expedici. Site Flow nově nabízí tři uživatelské verze – Lite, Pro a Enterprise – jež vyhoví potřebám uživatelů, kteří denně tisknou 50 tiskových úloh, i těm, kteří jich denně tisknou více než 10 000. V roce 2019 bylo v systému Site Flow zpracováno více než 20 milionů tiskových zakázek, což představuje meziroční nárůst o 34 %.
  • Color Beat nyní umožňuje po připojení k tiskovému stroji HP Indigo provést automatizovanou certifikaci barev podle tiskového standardu G7.
  • Algoritmy pro Predictive Press Care (prediktivní údržba tiskového stroje) proaktivně řeší potenciální problémy ještě před tím, než mohou nepříznivě ovlivnit výrobu.

Dostupnost

Tiskové stroje HP Indigo 100k pro tisk ve formátu B2, HP Indigo 15K pro tisk ve formátu SRA3+, HP Indigo 7K a HP Indigo 7eco pro komerční tisk stejně jako tiskové stroje HP Indigo 6K, HP Indigo 8K, HP Indigo 25K, HP Indigo 35K a HP Indigo 90K pro tisk ve formátu B1, určené pro tisk etiket a obalových materiálů, by měly být uvedeny na trh v červnu 2020 či později.

Digitální tiskový stroj HP Indigo V12 bude představen na veletrhu drupa. Uvedení na trh se plánuje v roce 2022.

O společnosti HP Inc.

Společnost HP Inc. (NYSE: HPQ) vytváří technologie, které zlepšují životy lidí po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia produktů a služeb, zahrnujícího osobní systémy, tiskárny a řešení pro 3D tisk, poskytujeme vynikající zkušenosti. Další informace o společnosti HP Inc. jsou k dispozici na internetových stránkách www.hp.com.

  1. Údaje k 10. březnu 2020, vycházející ze srovnání s konkurenčními řešeními pro úzkoformátový tisk.
  2. Na základě interních interní analýzy HP a ověření ze strany zákazníků.
  3. Údaje k 10. březnu 2020, vycházející ze srovnání s konkurenčními řešeními pro tisk ve formátu B2.
  4. 6 000 archů za hodinu, tisk v režimu EPM (tříbarevný režim zvýšené produktivity).
  5. Na základě interních údajů HP.
  6. Zmenšení uhlíkové stopy na základě analýzy HP, srovnávající díly vyráběné strojovým obráběním CNC s plastovými díly vyráběnými pomocí 3D tisku. Analýza ukazuje, že nahrazení původního kovového dílu dílem, vyrobeným pomocí 3D tisku, přináší výhody. V závislosti na počtu iterací, jimiž nově navržený díl prošel, a v závislosti na použitém materiálu dosahuje snížení uhlíkové stopy úrovně mezi 44 % až 83 %.
  7. Snížení hmotnosti bylo vypočteno na základě následujících údajů – hliníkový obrobek: 10 kg, díl vyrobený technologií MJF: 0,8 kg

 

Tagged