Datart poskytuje zákazníkům online poradenství a videohovory

Elektro specialisté z prodejen Datart v těchto dnech radí zákazníkům v otázkách sortimentu i technické podpory na dálku, a to jak telefonicky, tak prostřednictvím videohovorů.

„Zákazníci jsou zvyklí na poradenství a podporu, kterou jim naši elektro specialisté běžně poskytují v prodejnách. Službu chceme zachovat i ve těchto dnech omezeného provozu v režimu výdejen. Lidé tak mohou zavolat do kterékoliv pobočky a konzultovat se specialisty své dotazy. Video hovory nám umožňují ukázat zákazníkům sortiment, představit produkt, u většiny předvést jeho funkčnost nebo například poradit s tím, jak produkt zapojit. Tato možnost je pro mnohé velkou pomocí při objednávání zboží prostřednictvím e-shopu,“ říká Eva Kočicová, mluvčí značky Datart. 

S ohledem na vládní nařízení Datart přeměnil své prodejny tak, aby splňovaly přísné hygienické a bezpečnostní podmínky ochrany zdraví a pro zákazníky, kteří zboží potřebují ihned, je otevřel v režimu výdejen. „Přijali jsme řadu preventivních opatření, akceptujeme pouze bezhotovostní platby, dohlížíme na dvoumetrové rozestupy mezi zákazníky, naši prodejci jsou vybaveni rouškami a rukavicemi a stejně tak dbáme na to, aby do výdejny vstupovali pouze zákazníci s rouškou. Ve výdejnách mohou lidé zboží objednané prostřednictvím e-shopu pouze vyzvedávat, není zde možný prodej vystaveného zboží, ani konzultace o produktech, proto novou službu poradenství online oceňují především ti, kteří si před zakoupením rádi zboží prohlédnou,“ doplňuje Eva Kočicová. Lidé při nákupu v e-shopu mohou využít také doručení domů, které Datart pro zákazníky poskytuje při nákupu zboží na e-shopu nad 500 korun zdarma.

DATART je jedním z největších elektro prodejců v České republice a na Slovensku. Společnost vznikla v roce 1990, od roku 2018 se stala součástí skupiny HP TRONIC. Datart v současnosti v ČR provozuje více než 100 elektroprodejen. www.datart.cz 

HP TRONIC je českou společností s významnou pozicí na trhu spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v ČR a na Slovensku s téměř třicetiletou tradicí. Do jejího portfolia patří značky Datart, Euronics, Eta a e-shop Kasa.cz. Společnost působí také oblasti cestovního ruchu a gastronomie, provozuje mimo jiné Resort Valachy se čtyřmi hotely s wellness centry, ski areálem a golfovým hřištěm. V současné době dohromady zaměstnává více než 2 700 lidí. www.hptronic.cz