Produkční inkoustové tiskárny Canon ProStream 1000 vytiskly už miliardu stránek a šlapou na paty ofsetu

PRAHA, 24. března 2020 – Dokážete si představit 12,8 milionu výtisků kultovní knihy Harry Potter a Kámen mudrců vedle sebe? Přesně takové množství, tedy zhruba miliardu oboustranně vytištěných stránek formátu A4, vyprodukovali zákazníci společnosti Canon na digitálních inkoustových strojích s kontinuálním podáváním ProStream 1000.

První instalace stroje ProStream 1000 proběhla už v listopadu 2017. Od té doby si tento model na trhu získal renomé nejvhodnějšího tiskového řešení pro široké spektrum vysoce kvalitních aplikací včetně materiálů pro prémiový direct mail a použití pro špičkovou grafiku, tedy tisk knih, časopisů či kalendářů. V současnosti je po celém světě nainstalováno a plně využíváno 30 strojů ProStream 1000.

Zákazníkům, kteří dlouho zvažovali přechod z těžkopádného ofsetu na inkoustový tisk, ProStream 1000 nabízí konečně řešení bez kompromisu, tj. bez ztráty kvality, na kterou jsou jejich odběratelé zvyklí. Tiskárna využívá tiskové hlavy s patentovanou technologií DigiDot s dynamickým řízením velikosti tiskového bodu, které zajišťují ostré detaily a plynulé polotóny s maximální možnou kvalitou při nativním rozlišení 1200 dpi i při plné rychlosti. 

Popularitu si ale tento model získal i svou spolehlivostí a úsporností, díky níž se firmám daří zvyšovat celkovou efektivitu zakázek a naplno využít kreativní potenciál tisku s možností pružné reakce dle potřeb multikanálových reklamních kampaní. To potvrzuje i Frank Ehrhorn, obchodní ředitel společnosti Eversfrank Group, u níž je ProStream 1000 nainstalován.

„Díky našemu digitálnímu tiskovému zařízení jsme dokonale vybaveni, abychom mohli zákazníkům nabídnout individualizovaný tisk v krátkém čase. Vysokým výkonem, kvalitou srovnatelnou s ofsetovým tiskem a možností personalizace i při velkých objemech tisku, která představuje velkou výhodu, posouváme tisk jako médium na novou úroveň,“ říká Ehrhorn a dodává:

„Model ProStream 1000 staví na odborných znalostech společnosti Canon v oblasti integrace digitálních pracovních procesů pro variabilní data. Začínáme díky němu psát novou kapitolu v oblasti služeb, které nabízíme, a rozšiřujeme možnosti našich zákazníků v průmyslovém měřítku.”  

Na základě zpětné vazby od zákazníků představila společnost Canon v roce 2019 nová vylepšení modelu ProStream 1000. Ta měla za cíl vysokou kvalitu inkoustového tisku a spolehlivou produktivitu tohoto modelu dále podpořit a nabídnout nejlepší dostupné výsledky. Po upgradu nyní stroje ProStream 1000 umožňují tisk na média s gramáží až do 300 g/m2, které lze využít například pro přebaly knih a časopisů, nebo rychlý tisk pohlednic s gramáží až 250 g/m2

„Představením ProStream 1000 jsme nastavili novou laťku kvality inkoustového tisku, který nyní představuje skutečnou konkurenci ofsetovému tisku. Model ProStream 1000 nejen splňuje očekávání našich zákazníků týkající se kvality, ale dokáže naplnit také jejich požadavky na velké objemy tisku,“ říká Peter Wolff, viceprezident divize Production Printing Products (PPP), EMEA Commercial Printing společnosti Canon Europe.

„Chápeme, že tiskové řešení s kontinuálním podáváním je pro firmy velkou investicí. Produktivita a spolehlivost jsou ale zcela klíčové pro rozhodování zákazníků o koupi, stejně jako důvěra, podpora, odborné znalosti a umění doporučit správné řešení. Pro Canon proto platí, že naši zákazníci neinvestují pouze do technologie, ale získávají také partnera, který má zájem na jejich úspěchu,“ uzavírá Wolff. 

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. 

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. 

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu. 

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.