Neziskovky, hlaste se! Canon v dobročinném projektu rozdává další multifunkce

PRAHA, 26. března 2020 – Úspěšný dobročinný projekt společnosti Canon a jejích partnerů Kopírka hledá kancelář zahajuje už čtvrté kolo. Canon letos plánuje rozdat další použitá, ale stále výkonná kancelářská zařízení do neziskových organizací, škol či školek a podpořit tak jejich záslužnou činnost. Organizace, kterým by v jejich snažení pomohla chytrá tiskárna nebo kopírka značky Canon, se mohou hlásit až do konce července.

Co musejí neziskovky, ale třeba i školy, školky či další dobročinné spolky udělat, aby byly do projektu zařazeny a měly šanci získat kancelářského pomocníka? Stačí do 31. července 2020 poslat na adresu canon@my.cz osobitý mail s kreativním popisem, jak konkrétně by uvedený dar podpořil chod kanceláře a činnost neziskové organizace. Nejnápaditější žádosti získají nestárnoucí multifunkci Canon.

Vloni do projektu, v němž Canon zvolil neotřelou formu komunikace, kdy multifunkce vystupují jako živé osoby, přišla třeba tato přihláška České asociace paraplegiků – CZEPA starající se o vozíčkáře po poranění míchy: „Milá multifunkce, trochu se bojíme, že naši pracovní nabídku nepřijmeš, protože míříš jistě s tak skvělou praxí a referencemi vysoko, kdežto u nás by tvé pracovní místo bylo proklatě nízko, stejně jako potřebujeme nízko zvonek a splachovadla. Tak už to u nás chodí (a nechodí), zato ale máme nadhled (a podhled) a je u nás opravdu legrace.“ Jiná neziskovka zvolila přihlášku formou parodie na text písně „Kde jsi?“ od Dalibora Jandy.

Použité, ale stále platné 

V předchozích třech kolech projektu Kopírka hledá kancelář Canon rozdělil více než desítku multifunkčních kancelářských zařízení, která okamžitě začala sloužit svým novým majitelům a ušetřila jim spoustu času a prostředků, aby se mohli naplno věnovat svému poslání. 

„Naši zákazníci si žádají nejmodernější technologie tisku zajišťující tu nejvyšší míru efektivity a spolehlivosti provozu, proto svou „flotilu“ tiskáren rádi modernizují. Multifunkce Canon ale díky kvalitě výroby i výstupní kontroly mohou nabídnout mnohem delší životnost. Byla by škoda je likvidovat, když mohou být ještě mnoho let denně využívány pro dobrou věc,“ vysvětluje smysl projektu Kopírka hledá kancelář Helena Indráková, Sustainability manažerka společnosti Canon CZ.

V roce 2019 našly použité, ale stále v tempu pracující multifunkce Canon své nové domovy v organizaci Dejme dětem šanci, České asociaci paraplegiků – CZEPA, Rodinném a kulturním centru Nová Trojka a Škole Osmička se zaměřením na environmentální výchovu. I slavnostní vyhlášení a předání strojů proběhlo zcela v duchu dobročinnosti tohoto projektu, konalo se totiž v pražské kavárně AdAstra, kde pracují tělesně i duševně hendikepovaní.

„Naše nová posila je od svého nainstalování v plném zápřahu. Dělali jsme uzávěrku roku, tiskli podklady pro výroční zprávu i letošní akce. Nyní ji nejvíc využíváme my, koordinátorky projektů. V posledních dnech tiskla a skenovala nová přání do projektu „Přál(a) bych si …“. Měli jsme i báječné přání, kdy si dotyčný řekl o chodské dudy. Kopírka opravdu nezahálí!“ říká Jana Schustrová z organizace Dejme dětem šanci, která připravuje děti z dětských domovů na vstup do samostatného života. 

Po uzávěrce 31. července 2020 si ty neziskovky, jejichž kreativní přihlášky nejvíce zaujmou porotu společnosti Canon, budou moci přečíst třeba tato slova: „S potěšením vám oznamuji, že ze všech přihlášených vybrala moje matka Canon právě vaši organizaci. Hurá! Moc se na setkání s vámi těším a doufám, že budu moci právě u vás ještě řadu let sloužit dobré věci! Vaše multifunkce Canon.“

Příběhy strojů s logem Canon, které se dostanou do svých nových domovů, pak společnost dále sleduje, aby mohla být popsána jejich skutečná životnost a benefity, které přinesly novým uživatelům. Další informace o projektu Kopírka hledá kancelář najdete zde.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. 

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. 

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu. 

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.