OnRobot Soft Gripper nabízí flexibilitu pro náročné pick&place aplikace ve specifických odvětvích

Nový uchopovač Soft Gripper zvládne širokou škálu nepravidelných tvarů a křehkých objektů v odvětví potravin a nápojů, kosmetiky a farmacie, výroby a obalového průmyslu

PRAHA, 7. dubna 2020 – Společnost OnRobot, vedoucí dodavatel ucelené řady robotických nástrojů pro kolaborativní aplikace, představuje OnRobot Soft Gripper. Nový uchopovač zjednodušuje automatizaci v potravinářském a nápojářském průmyslu a dalších „čistých“ provozech, jako je výroba kosmetik a léčiv, které potřebují manipulovat s různými objekty – od vajec po ovoce, lahve nebo nádoby nepravidelného tvaru. 

Flexibilní OnRobot Soft Gripper používá tři měnitelné silikonové košíčky ve tvaru hvězdy a čtyř prstů k zachycení téměř jakéhokoli malého předmětu o váze nižší než 2,2 kg a to prostřednictvím jemného a přesného uchopení. Elektrický uchopovač Soft Gripper má certifikaci pro použití v potravinářských provozech (tj. splňuje certifikace FDA 21 CFR a EC 1935/2004). Na rozdíl od tradičních vakuových uchopovačů nevyžaduje externí přívod vzduchu, má jednodušší konstrukci a je méně nákladný. 

„Nový Soft Gripper je výzvou existujícím řešením pro manipulaci s těžko uchopitelnými, křehkými předměty různých velikostí,“ řekl Enrico Krog Iversen, generální ředitel společnosti OnRobot. „Na rozdíl od úzce zaměřených řešení nabízí Soft Gripper bezproblémovou integraci s většinou kolaborativních robotů a lehkých průmyslových robotů, a to s využitím naší platformy One System Solution.”

Oceňované řešení One System Solution je platformou poskytující unifikované mechanické a elektrické rozhraní pro širokou nabídku robotických ramen na trhu a koncové nástroje OnRobot. One System Solution byla nově rozšířena o integraci s roboty od ABB Robotics a Hanwha Precision Machinery. Uživatelé těchto robotů mohou nyní využít jednotného mechanického a elektrického rozhraní jakéhokoli produktu OnRobot pro snazší integraci a rychlejší návratnost investic.

Soft Gripper je ideální pro aplikace v potravinářském a nápojářském průmyslu a poskytuje flexibilní a jemné uchopení také ve výrobním a obalovém odvětví.

Charakteristiky uchopovače Soft Gripper:

  • Nosnost až 2,2 kg v závislosti na tvaru, tvrdosti a hrubosti povrchu manipulovaných předmětů
  • Rozpětí úchopu pro objekty od 11 mm do 118 mm v závislosti na použitém košíčku
  • Certifikace FDA
  • Flexibilní, zaměnitelné silikonové košíčky
  • Ideální manipulace s křehkými předměty a nepravidelnými tvary
  • Nevyžaduje externí přívod vzduchu
  • Rychlé, flexibilní nasazení a bezproblémová integrace se všemi hlavními značkami robotů

Video a fotografie produktu ke stažení zde.  

O společnosti OnRobot

Produktové portfolio OnRobot představuje široký sortiment nástrojů pro kolaborativní aplikace, včetně elektrických uchopovačů, senzorů, vakuového uchopovače, oceňovaným uchopovačem Gecko a měničů nástrojů. Tato nová kombinace nabídky firmy OnRobot umožňuje rychlejší a jednodušší automatizaci aplikací jako je balení, kontrola kvality, manipulace, obsluha strojů, montáž a svařování. Vedle své centrály v dánské Odense má společnosti také pobočky v Dallasu, Soestu (v Německu), Barceloně, Varšavě, Šanghaji, Tokiu, Soulu, Singapuru a Budapešti. V České republice jsou produkty OnRobot dodávány partnerskými společnostmi AMTECH, DREAMland, EPO MACHINERY, EXACTEC, Petr Kovanda a Rob4Job s.r.o. Pro více informací navštivte: http://www.onrobot.com.