Philip Morris daruje 7,3 milionu korun pražským nemocnicím. Mimořádný fond vznikl s podporou Nadace Charty 77 – Konta Bariéry.

/Praha, 8. dubna 2020/ Philip Morris ČR věnuje téměř 7,3 milionu korun třem pražským nemocnicím pro pomoc v boji s COVID-19. Částka bude rovným dílem rozdělena mezi Všeobecnou fakultní nemocnici, Nemocnici Na Bulovce a Nemocnici Na Homolce. Mimořádný fond bude spravovat Nadace Charty 77 – Konto Bariéry.

Plicní ventilátory, roušky, respirátory, jednorázové rukavice či dezinfekční prostředky, to jsou příklady zdravotnického vybavení, které si budou moci jednotlivé nemocnice pořídit z mimořádného fondu, který financuje Philip Morris ČR a.s. Cílem fondu je finančně podpořit zmíněné nemocnice v boji s COVID-19. Fond vznikl ve spolupráci s Nadací Charty 77 – Kontem Bariéry.

Celková částka, kterou Philip Morris ČR podpoří výše uvedené organizace je 7 245 000 Kč. Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Nemocnice Na Bulovce a Nemocnice Na Homolce získají každá po mírném zaokrouhlení 2 415 000 Kč.

Děkujeme za podporu, která je pro nás v této náročné době opravdu velmi prospěšná. Díky darovaným penězům máme větší jistotu, že zvládneme alespoň částečně v budoucnu pokrýt ekonomické ztráty způsobené zvýšenými náklady na nákup ochranných pomůcek, ale také současným výpadkem naší běžné zdravotní péče,“ řekl ředitel Nemocnice Na Homolce Petr Polouček.

„Partner k nezaplacení. Do této kategorie patří společnost Philip Morris. Naši práci poznali při spolupráci spojenou se vzděláváním Senzačních seniorů. Generální ředitelka Andrea Gontkovičová je špičková manažerka, drobná dáma s velkým srdcem na pravém místě. Neváhala ani chvilku a výsledkem toho je mimořádný fond. Mimořádný nejen účelem, ale i finanční pomocí. Děkujeme,“ říká ředitelka Nadace Charty 77 – Konta Bariéry Božena Jirků.

Důležité informace 

Nadace Charty 77 – Konto Bariéry – nejdéle trvající veřejná sbírka v České republice, každý den pomáhá lidem s handicapem a organizacím, které o ně pečují. Naším cílem je vracet handicapované zpět do života. Podporujeme je finančně díky skvělým partnerům a individuálním dárcům. Peníze, které nám dárci svěří skutečně zlepšují neuvěřitelně náročné životy lidí s různými druhy zdravotními handicapy.

Společnost Philip Morris ČR a.s. je největším výrobcem a prodejcem tabákových výrobků a distributorem bezdýmných tabákových výrobků HEETS, zařízení IQOS a s ním souvisejícího příslušenství v České republice. Firma zde působí již od roku 1992 a zaměstnává více než tisíc lidí. Přes 28 let přispívá různým charitativním projektům včetně těch, které zahrnují podporu sociálních programů zaměřených na zlepšení životních podmínek v místních komunitách. Společnost je součástí globální skupiny Philip Morris International Inc. a je kótovaná na Burze cenných papírů Praha. Více informací lze nalézt na www.philipmorris.cz.