Rheinmetall získal od mezinárodního zákazníka objednávku na hnací náplně pro dělostřelectvo v hodnotě několika milionů eur

Mezinárodní zákazník si objednal u společnosti Rheinmetall hnací náplně pro dělostřelectvo. Součástí objednávky z konce března je několik stovek tisíc taktických modulárních náplní (TMC) od Rheinmetall Denel Munition (Pty) Ltd., ty budou doručeny v roce 2021. Objednávka má hodnotu přes 80 milionů dolarů, tedy více než 70 milionů eur. 

Taktické modulární náplně vyrobené Rheinmetall Denel Munition jsou navržené pro dělostřelecké granáty ráže 155 mm. Poskytují maximální efektivitu a jsou upraveny tak, aby se dokonale přizpůsobily zbraňovému systému zákazníka. Jejich design zjednodušuje jak logistické procesy, tak ovládání samohybné houfnice. Mezi další výhody tohoto vyspělého produktu patří snížení opotřebení hlavně v důsledku (RDM´s Barrel Wear Reducer/BWR) a redukce záblesku z ústí (RDM´s Muzzle Flash Reducer/MFR) – snížení opotřebení prodlužuje životnost hlavně, redukce záblesku ztěžuje možnost detekce celého systému nepřítelem. 

Rheinmetall je odborníkem v oblasti dělostřeleckých palebních systémů – týká se to jak těch, které splňují standardy NATO stanovené v Společném balistickém memorandu o porozumění (JBMoU), tak těch, které je nesplňují. Skupina předvedla svoje rozsáhlé technologické znalosti v této oblasti na konci roku 2019 během testů na polygonu Alkantpan v Jihoafrické republice. Během akce byly vytvořeny tři nové rekordy maximálního dostřelu. Houfnice G6 s hlavní délky 52 kalibrů překonala 76 kilometrů, což je doposud největší vzdálenost dostřelu s konvenčním dělostřeleckým granátem ráže 155 mm. Houfnice PzH2000 s délkou hlavně 52 kalibrů dostřelila do vzdálenosti 67 kilometrů. A konečně polní houfnice s délkou hlavně 39 kalibrů dosáhla vzdálenosti 54 kilometrů.