Sophos poskytuje zaměstnancům svých zákazníků bezplatnou ochranu jejich domácí kanceláře

Podpora od společnosti Sophos během pandemie COVID-19


Praha, 14. dubna 2020 Sophos (LSE: SOPH), celosvětový lídr v řešeních kybernetického zabezpečení nové generace, představil nekomplikovanou možnost, jak mohou jeho zákazníci vybavit svoje zaměstnance bezpečnostním řešením Sophos Home Premium. V rámci akce Sophos Home Commercial Use Edition (SHCUE), která poskytuje soukromým zařízením se systémy Windows a macOS stejnou ochranu, jakou známe z podnikových řešení, chce Sophos podpořit například ty zaměstnance svých zákazníků, kteří pracují z domova, aniž by měli k dispozici firemní počítač.

Během období, kdy bude zákazník využívat řešení Sophos, lze zároveň čerpat neomezený počet licencí Sophos Home Premium. Tyto licence budou platné během celé doby, kdy bude firma využívat podnikové licence a/nebo zařízení od společnosti Sophos, a to včetně jejich obnovení. Licence jsou dostupné přímo od příslušného partnera společnosti Sophos zodpovědného za podniková řešení. Kampaň SHCUE bude probíhat po celou dobu krize způsobené onemocněním COVID-19.

„Mnoho malých a středně velkých firem je jen minimálně připraveno nechat co nejvíce svých lidí pracovat z domova v situacích, jako je současná krize způsobená onemocněním COVID-19. Právě proto zaměstnanci nyní pracují doma na svých soukromých počítačích. Abychom jim zajistili vysokou úroveň ochrany před malwarem a kybernetickými útoky, poskytujeme našim zákazníkům a jejich zaměstnancům ochranu Sophos Home Premium zdarma a v jakémkoli rozsahu,“ říká Patrick Müller, Senior Channel Account Executive pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti Sophos.

Sophos Home Premium ochrání před malwarem a kyberútoky až deset počítačů a pro detekci malwaru používá technologii umělé inteligence (Artificial Intelligence, AI). Toto řešení přitom využívá stejnou technologii AI jako podnikové bezpečnostní produkty Sophos. Bezpečnostnímu softwaru to umožňuje detekovat a blokovat jak známé, tak i zatím nepopsané typy malwaru dříve, než dojde k jejich spuštění. Sophos Home Premium navíc poskytuje v reálném čase i ochranu před exploity pro aplikace i operační systémy a brání kyberzločincům ovládnout důvěryhodné aplikace, odcizit přihlašovací údaje nebo zneužít neošetřené bezpečnostní mezery pro získání přístupu k systému. S těmito i dalšími funkcemi, jako je například pokročilý nástroj na ochranu před ransomwarem, chrání Sophos Home Premium počítače před neustále se vyvíjejícími kybernetickými hrozbami.

Podrobnosti o kampani Sophos SHCUE lze najít na adrese:

https://home.sophos.com/en-us/landing/commercial-use.aspx 

O společnosti Sophos

Jako celosvětový lídr v oblasti nové generace kybernetické bezpečnosti chrání Sophos více než 400 000 organizací všech velikostí ve více než 150 zemích před nejvyspělejšími kybernetickými hrozbami současnosti. S podporou globálního týmu pro zkoumání hrozeb a analýzu dat SophosLabs chrání řešení Sophos využívající cloud a umělou inteligenci jak koncové body (notebooky, servery a mobilní zařízení) tak i sítě před vyvíjejícími se technikami kybernetických útoků včetně ransomwaru, malwaru, exploitů, exfiltrování dat, narušení aktivními útočníky, phishingu atd. Cloudová platforma Sophos Central pro správu zabezpečení integruje celé portfolio nové generace produktů společnosti Sophos, včetně řešení pro koncové body Intercept X a nové generace firewallů XG, do jediného systému „synchronizovaného zabezpečení“ dostupného prostřednictvím sady API. Společnost Sophos provedla přechod k nové generaci kybernetického zabezpečení s využitím pokročilých možností cloudu, strojového učení, API, automatizace, řízené reakce na hrozby a dalších technologií, aby poskytovala nejlepší možnou úroveň ochrany organizacím všech velikostí. Sophos prodává své produkty a služby výhradně prostřednictvím globální sítě více než 53 000 partnerů a poskytovatelů řízených služeb. Prostřednictvím produktů Sophos Home zpřístupňuje Sophos své inovativní komerční technologie i koncovým zákazníkům. Sophos sídlí v britském Oxfordu a je veřejně obchodovatelnou společností na londýnské burze pod symbolem „SOPH“. Více informací naleznete na www.sophos.com.