Společnost Canon uvádí platformu Canon Connected – bezplatný přístup ke vzdělávacím a inspirativním videím pro fotografické nadšence

Rozvíjejme v těchto bezprecedentních dobách nové dovednosti a techniky

Praha 23. dubna 2020 – Canon Europe dnes oznamuje spuštění platformy Canon Connected, bezplatného centra, které má vzdělávat, inspirovat a bavit nadšence pro fotografování a natáčení videí. Na platformě budou pravidelně přibývat inspirativní a vzdělávací videa z dílny ambasadorů Canon a komunity filmařů, odborníků a vlivných umělců z celé Evropy. To umožní zájemcům v těchto nebývalých dobách nabývat nové dovednosti nebo zdokonalovat své techniky.

Restriktivní opatření zavedená po celém světě v souvislosti s probíhající koronavirovou pandemií představují pro mnoho profesionálních fotografů a filmařů překážku při jejich práci, jelikož nemohou cestovat, nebo dokonce ani vycházet. Canon Connected poskytuje těmto lidem příležitost podělit se o své zkušenosti, znalosti a talent s virtuální komunitou fotografických nadšenců z bezpečí svého domova.

Program Canon Connected poskytuje vizuálním vypravěčům mnoho způsobů, jak vytvářet a sdílet obsah, který vyzývá k zamyšlení a budí emoce. Videa, která pokrývají celou řadu relevantních témat, budou obsahovat tipy, triky a návody pro kohokoli, kdo se chce učit od mistrů svého řemesla, nebo jednoduše vylepšit své fotografické nebo video dovednosti.

Návštěvníci platformy Canon Connected si budou moci vybrat z videí produkovaných některými z nejuznávanějších fotografů a filmových tvůrců na světě, a to včetně fotografa oceněného Pulitzerovou cenou Daniela Ettera či dokumentárního a expedičního fotografa Ully Lohmanna. Odbornice na portréty Wanda Martinová poradí, jak zřídit domácí fotografické studio. Fotograf extrémních sportů Richard Walch nasdílí své vlogovací zkušenosti, zatímco rodinná fotografka Helen Bartlettová poskytne tipy, jak fotografovat neposedné děti.

Ambasadoři společnosti Canon, kteří budou radit prostřednictvím Canon Connected:

 

  • CENAMI OVĚNČENÉ ZKUŠENOSTI

 

Daniel Etter – Držitel Pulitzerovy ceny za fotografii prozradí příběhy za některými z jeho nejslavnějších děl. 

 

  • FOCENÍ Z DOMOVA

 

Ulla Lohmannová – Běžně se věnuje cestování, expedicím a dobrodružnému fotografování. Na Canon Connected nabídne kreativní způsoby zachycení dynamických snímků, které lze pořídit ipři omezených podmínkách. 

 

  • SPORTOVNÍ FOTOGRAFIE V POHODLÍ DOMOVA

 

Eddie Keogh – S 35letými zkušenostmi z fotografování sportu na nejvyšší úrovni se Eddie podělí o své tipy, jak vzít sportovní fotografii do domu a na zahradu, a nahradit sportovce domácími mazlíčky a fanoušky rodinnými příslušníky. 

 

  • MISTR SVĚTLA

 

Sanjay Jogia – Fotograf luxusních svateb specializující se na indické svatby nabídne tipy na kreativní využití osvětlení a objasní jeho význam ve fotografii. 

 

  • FREELANCER

 

Wanda Martinová – Díky rozsáhlým zkušenostem s redakční a portrétní fotografií poskytuje pohled na proměnu každého domova ve vzrušující a kreativní fotografický prostor.

 

  • RODINNÉ PORTRÉTY

 

Helen Bartlettová – Vysoce uznávaná rodinná fotografka nabídne tipy pro dokonalé rodinné fotografie, které lze využít doma nebo i cestách. 

Susie Donaldsonová, marketingová ředitelka divize foto/video ve společnosti Canon Europe, říká: „Jsem nesmírně hrdá na to, že mohu v této náročné době podporovat naši síť ambasadorů Canon a komunitu fotografických nadšenců. Canon Connected bude hostit ohromné množství inspirativního a vzdělávacího videoobsahu, který pomůže naší komunitě se učit a vyvíjet nové fotografické techniky z pohodlí domova i dlouho poté, co se restriktivní opatření uvolní.“ 

Více než kdy jindy je důležité, aby se profesionální fotografové, kameramani a fotografičtí nadšenci napříč všemi žánry a technickými schopnostmi sjednotili a sdíleli své neocenitelné znalosti.

Další informace o platformě Canon Connected naleznete zde: 

https://www.canon-europe.com/pro/canon-connected

 Sledujte aktuality pomocí #CanonConnected napříč sociálními sítěmi společnosti Canon.

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je dceřiná společnost společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 19 000 lidí v celém regionu a přispívá zhruba třetinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.

Společnost Canon byla založena v roce 1937 a již 80 let patří k nejvýznamnějším výrobcům obrazové techniky. Naší snahou je pomáhat lidem neustále objevovat nové možnosti díky obrazové technice. Inovacemi v oblasti obrazových technologií od kamer přes produkční tiskárny po podnikové poradenství a lékařské technologie Canon obohacuje životy jednotlivců a podporuje podniky.

Rozvíjí pozitivní moc obrazových technologií a služeb. Naši lidé i produkty přispívají ke společenskému prospěchu a snižování dopadu na životní prostředí v duchu naší firemní filozofie Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“.

Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com