Zalando věnuje veškerý výtěžek z prodeje roušek humanitární organizaci humedica

Zalando, přední evropská online platforma pro módu a životní styl, nabídne od 30. dubna na všech 17 trzích cenově dostupné textilní roušky, kterými chce společnost podpořit nevládní organizaci humedica e.V. v boji s koronavirem.

2020-04-30 08_16_40-Nakupujte boty, módu a doplňky online _ Rychlé dodání od Zalando.png

Vlády některých evropských zemí a přední vědecké instituce doporučují, či přímo vyžadují, aby občané na veřejnosti nosili textilní roušky, čímž se snaží zpomalit šíření koronaviru. Na základě vysoké poptávky, která následovala, se roušky staly nedostatkovým zbožím. Kromě bezpečí zaměstnanců a ochrany společnosti je pro Zalando důležité pomáhat během současné krize tam, kde je to možné. Díky globální síti partnerů, produkci vlastních značek a širokému zákaznickému dosahu v rámci Evropy může Zalando počínaje dneškem zahájit prodej nemedicínských roušek. 

„Věříme, že k rouškám by měl mít přístup každý. Tím, že nabídneme cenově dostupné textilní roušky, zákazníkům umožníme ochránit ostatní a přenechat profesionální medicínské roušky zdravotnickému personálu. Máme velkou radost, že můžeme výtěžek z prodeje těchto textilních roušek věnovat prostřednictvím organizace humedica na mezinárodní pomoc v boji proti koronaviru. Právě díky své celosvětové partnerské síti je humedica schopna zajistit balíčky potravin, ochranné pomůcky, edukativní prostředky a mnoho dalších opatření přímo v místech potřeby,“ vysvětlila Kate Heiny, ředitelka udržitelnosti v Zalando. 

Zalando nabídne nemedicínské roušky od 27 korun za kus v několika provedeních. V průběhu následujících týdnů bude sortiment rozšířen o další vzory. Roušky pomáhají snížit přenos kapének (např. při kašli) a viditelně posilují povědomí o „sociálním odstupu“. Nošením roušky každý z nás přispívá ke snižování šíření koronaviru. Roušky jsou vyráběny v produkci soukromých značek Zalando a značkami, které jsou součástí velkoobchodního a partnerského programu Zalando.

Organizace humedica e.V. je mezinárodní nevládní organizace se sídlem v bavorském Kaufbeurenu. Od roku 1979 operuje ve více než 90 zemích po celém světě a poskytuje humanitární a především lékařskou pomoc lidem, kteří strádají vlivem chudoby či různých katastrof.

Více o občanském programu společnosti Zalando a její reakci na koronavirovou krizi si můžete přečíst zde.

O společnosti Zalando

Zalando (https://corporate.zalando.com) je přední evropská módní a lifestyle online platforma, založená v Berlíně v roce 2008. Našich více než 29 milionů aktivních zákazníků na 17 trzích oblékáme od hlavy až k patě: od oblečení, obuvi, doplňků až po beauty produkty. Do našeho sortimentu mezinárodních značek patří jak světoznámá jména, tak místní labely. Platforma Zalando platí za ultimátní destinaci přinášející inspiraci, inovaci a interakci ve světě módy. Jako nejvíce trendy technologická společnost v Evropě vytrvale pracujeme na nalezení digitálních řešení ve všech aspektech zákaznické cesty: pro zákazníky, obchodní partnery a každého, kdo hraje klíčovou roli v příběhu firmy. Naším cílem je, aby platforma byla prvním místem, kam zákazníci zamíří, když pomyslí na módu – tzv. starting point for fashion.