Provident přichází s novou online půjčkou Creditea

Praha, 20. května 2020 – Společnost Provident nově umožňuje sjednat půjčku bez nutnosti návštěvy pobočky či obchodního zástupce. Online půjčka Creditea nabízí předschválený limit, který mohou zákazníci čerpat opakovaně. Je možné půjčit si až 130 000 Kč na 3 roky a peníze přijdou na účet do 15 minut od schválení. Úvěr lze zcela bez poplatků splatit předčasně. Pod značkou Creditea poskytuje mateřská společnost IPF úvěry více než 100 000 zákazníků v Mexiku a Španělsku. Půjčka je dostupná na webu www.provident.cz a také na nových stránkách www.creditea.cz.

Až 130 000 Kč na 3 roky

Creditea není tradiční půjčka s měsíčními splátkami. Jde o tzv. kreditní linku (úvěrový limit), který je možné čerpat opakovaně. Úroky se platí pouze za dobu čerpání a pouze z vyčerpané částky. Je možné půjčit si až 130 000 Kč na 3 roky a peníze přijdou na účet do 15 minut od schválení. „Chceme rozšířit naši nabídku a poskytnout zákazníkům možnosti sjednání, které jim nejvíce vyhovují. Creditea představuje chytrou finanční rezervu, kterou lze rychle využít v případě nenadálých výdajů,“ vysvětluje Victor Boczán, generální ředitel společnosti Provident. 

Stačí občanský průkaz, e-mail a bankovní účet

Žádost o půjčku se vyplňuje pouze online. Pro ověření totožnosti je nutné doložit kopii přední i zadní strany platného občanského průkazu a svou fotografii s přední stranou občanského průkazu v ruce tak, aby byla viditelná celá tvář. „Naším cílem je odpovědné půjčování a vždy pečlivě prověřujeme schopnost našich klientů splácet. I v žádosti o online půjčku je proto potřeba doložit výši příjmů,“ říká Tomáš Veselý, manažer značky Creditea. Příjmy se dokládají např. kopií posledního daňového přiznání či výpisem z bankovního účtu za poslední 3 měsíce, což lze vyřídit automatizovaně během vyplňování žádosti. Posledním krokem k úspěšnému dokončení žádosti je ověření e-mailové adresy a ověření vlastnictví bankovního účtu.

Splátky jsou flexibilní

„Splácí se předepsaná minimální měsíční splátka, pokud to však zákazníkům jejich finanční situace dovolí, mohou si splátky sami zvýšit a tím bez poplatků zkrátit dobu splácení,“ říká Tomáš Veselý. „Aktuální rozpis plateb je zákazníkům generován každý měsíc a je jim k dispozici 7 dní před datem splatnosti. Do e-mailu jim přijde zpráva o vygenerování nového rozpisu, včetně odkazu pro přihlášení do zákaznického účtu,“ dodává Tomáš Veselý.  

4 roky zkušeností ze Španělska a Mexika

Creditea je značkou mezinárodní skupiny International Personal Finance (IPF), založené v roce 1880 ve Velké Británii, do které patří i česká pobočka Provident Financial s.r.o., která Crediteu na českém trhu provozuje. Na devíti trzích poskytuje IPF digitální půjčky celkem 305 tisícům zákazníků a to konkrétně v Polsku, Finsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, Austrálii, Španělsku, Mexiku a nově v České republice. 

Online půjčky pod názvem Creditea nabízí mateřská IPF již 4 roky ve Španělsku a Mexiku a obsluhuje více než 100 tisíc zákazníků, kteří půjčku s ohledem na specifika místního trhu často využívají na úhradu zdravotní péče, náklady spojené se vzděláváním či jako tzv. chytrou rezervu.

O společnosti Provident Financial 

Creditea je novou značkou online finančních produktů značky Provident Financial s.r.o., která v České republice působí už více než 22 let. V současnosti má přes 400 zaměstnanců a 1 000 obchodních zástupců, kteří se věnují dohromady téměř 85 000 klientů pocházejících ze všech 14 krajů republiky. Od svého založení pak Provident poskytl nebankovní půjčku už více než milionu lidí. www.provident.cz

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF) vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 11 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Finsku, Španělsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 21 000 obchodních zástupců poskytuje služby 2,1 milionům zákazníků a zaměstnává na 6 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). www.ipfin.co.uk