Infrakamerové systémy Guide Infrared pro detekci a varování na horečku

AXONNET, spol. s r.o. se stal autorizovaným prodejcem společnosti Guide Infrared pro oblast infrakamerových systémů na detekci a varování před horečkou.

Vojtěch Kment, ředitel AXONNET, uvádí: „Infrakamerové snímání teploty je jedním z možných postupů proti šíření Covid19. Firmy a organizace by měly mít svůj vlastní zájem na udržení bezinfekčnosti vlastního provozu a svých prostor, a tím i možnosti zachování činnosti. Současně tím podporují záchovu zdraví osob, o které jde prvořadě.“ 

Guide Infrared je největší asijský výrobce infračervené technologie. Již od doby prvního SARS v roce 2003 má ve stálé nabídce zcela specializovaný systém IR236 – IR systém varování na horečku, od nedávna s novou duální kamerou. Je schopen screenovat i značné proudy lidí a vydat až 10 poplachů horečnatých osob za sekundu. 

Vojtěch Kment upřesňuje: „Volbu Guide jsme zvažovali. Většina současné nabídky však spočívá na čínském hardwaru. Guide zde má dekády dlouhou tradici vývoje právě pro případ užití měření horečky, jakož i kapacitu výroby pro čas, kdy poptávka kulminuje celosvětově najednou“. 

Kromě high-end řešení Guide vyrábí C400M – IR systém varování na horečku, který je určen pro střední provoz. Podrobnosti o konfiguracích a podmínkách možností nasazení všech systémů Guide poskytuje AXONNET.

Vojtěch Kment dodává: „Úsilí proti Covid19 nemůže spočívat jen na měření teploty, je však součástí portfolia, které ve velkém používají jako dobrou praxi firmy a úřady v Číně, Jižní Koreji a na Taiwanu, kde všude epidemii zvládli“. 

Systémy jsou použitelné pro recepce kancelářských budov, vstupní prostory továren, checkpointy obchodních center nebo hyper/super-marketů, banky. Používají se běžně v dopravních uzlech jako jsou letiště, stanice nádraží nebo metra. Dále pak v nemocnicích, školách, na úřadech a pro jiné prostory s potřebou ochrany.

O Guide Infrared

Guide Infrared patří mezi celosvětové lídry ve výzkumu, vývoji a produkci infračervených teplotních zobrazovacích systémů a je vedoucí firmou v Asii. Jeho areál se rozkládá na více než 134.000 m2, zaměstnává přes 3.000 osob a hodnota společnosti je přes 40 miliard čínských jüanů. Za 20 let činnosti v termografii detekce lidské teploty soustředil vysoké množství vzorků i aplikačních scénářů, čímž vytvořil velkou vědeckou databázi. Těmito znalostmi prostřednictvím technik umělé inteligence vybavuje své produkty, aby detekce teploty byla rychlejší a spolehlivější.

O AXONNET

AXONNET spol. s r.o. je autorizovaný prodejce Guide Infrared pro ČR a EU. Těží ze své zkušenosti systémového integrátora v různých sektorech. Při dodávkách provádí poradenství, podporu a prodej tak, aby nasazení bylo smysluplné, aby bylo technicky co nejpřesnější a vyhovovalo i právním podmínkám Evropské unie.