Novým manažerem velkopopovického pivovaru se stal Václav Šimek

Plzeň, 3. června 2020 – Pivovar ve středočeských Velkých Popovicích má nového manažera. Stal se jím Václav Šimek (44), který doposud zastával pozici manažera stáčení v plzeňském pivovaru. Ve funkci střídá Petra Kofroně, který zamířil opačným směrem a nyní vede plzeňský závod Prazdroje.

Václav Šimek začal pracovat v Prazdroji již při studiu na Vysoké škole technologické v rámci tréninkového programu. Po škole nastoupil do plzeňského pivovaru na pozici technologa výroby piva a následně zde prošel několika pozicemi v rámci klíčových oddělení pivovaru. Pracoval jako manažer výroby, hlavní inženýr starající se o energetiku, údržbu a investice a posledních osm let zastával pozici manažera stáčení.

Zkušenosti z řízení výroby chce uplatnit na novém působišti. „Dlouhodobě mě fascinují nové možnosti snižování spotřeby vody a energií, neuvěřitelně se vyvíjí i udržitelné obaly. A právě těmto oblastem se chci věnovat i v Popovicích. A samozřejmě se těším na lidi, vím, že je v pivovaru skvělý a zkušený tým. Chtěl bych přilákat taky nové talenty, abychom společně mohli pivovar ještě více rozvíjet, byť vím, že situace v tomto regionu je složitá,“ říká Václav Šimek, nový manažer velkopopovického pivovaru.

Václav Šimek absolvoval kromě oboru pivovarství a sladařství na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ještě MBA program na The Open University Business School ve Velké Británii a nyní dokončuje na michiganské státní univerzitě v USA dálkové studium obalových materiálů a technologií. 

Pivo je pro Václava Šimka nejen pracovní náplní, ale i koníčkem. Mimo to se věnuje cyklistice a turistice a má rád rockovou muziku. „Můj syn má vlastní rockovou kapelu. Jsem jejich fanoušek, řidič, bedňák i sponzor,“ dodává Václav Šimek.

Poznámka pro editory: 

  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj získal v roce 2019 v žebříčku Byznysu pro společnost TOP Odpovědná firma nejvýznamnější ocenění – Trendsetter za to, že dlouhodobě v Česku udává směr v oblasti udržitelnosti a přínáší nové inspirativní podněty k odpovědnosti v podnikání.