Vývojáři aplikací Ackee slaví 8 let růstu a i v krizi míří na stomilionový obrat

Praha, 25. června 2020 – Sedmý rok prý bývá kritický, pro karlínské vývojáře byl však uplynulý rok mimořádně úspěšný: Na konto si připsali prestižní zakázky pro Německý spolkový sněm, LiveSport, Volkswagen, TV Nova a další televize skupiny CME, výrazně zvýšili obrat i počet lidí v týmu. CEO Ackee Martin Půlpitel shrnuje uplynulý rok, hodnotí dopad letošních krizových měsíců a poodhaluje plány do budoucna.

Vývoj aplikací táhne i v krizi

Celkový obrat společnosti, jejíž doménou je design a vývoj aplikací, v roce 2019 vzrostl o 50 % na 75 mil. Kč. Výrazně se rozrostl také její interní tým, který nyní čítá více než 60 lidí. “Díky naší dlouhodobé strategii a důrazu na kvalitu se nám podařilo vybudovat úspěšnou IT agenturu, která už osmým rokem stabilně roste, a to bez jediné investice,” říká CEO Ackee Martin Půlpitel.

V tomto roce plánuje dosáhnout obratu ve výši 100 mil. Kč. Plán společnosti pro rok 2020 zatím i přes krizové COVID měsíce dle průběžných čísel vychází. “Náš měsíční obrat od začátku roku v průměru dosahuje téměř 9 mil. Kč, takže ke stanovenému cíli máme slušně nakročeno. Jediný zákazník, který pozastavil vývoj, byl VW s carsharingovou aplikací WeShare,” dodává Půlpitel.

V roce 2019 firma kromě posilování dlouhodobých vztahů se stávajícími zákazníky rozšířila své portfolio o další významné klienty. Mezi ty se řadí Německý spolkový sněm, ŠKODA AUTO DigiLab, Volkswagen WeShare, Livesport, nebo Světový fond na ochranu přírody (WWF). Zároveň se firma věnovala rozvoji svých vlastních produktů, kam patří například eventová aplikace App4Event, a hned několika neziskovým projektům. K 30. výročí sametové revoluce například vytvořila aplikaci, díky které lidé mohli dění 17. listopadu 1989 sledovat v přímém přenosu.

V rámci své dlouhodobé strategie se česká firma s jedinečnou firemní kulturou soustředila také na nábor lidí a rozvoj středního managementu postaveném na zkušených team leaderech. Ti se vedle vedení svých týmů přímo podílejí na řízení firmy a předávají nově příchozím firemní hodnoty. Analýza ročních hodnocení a pololetních průzkumů spokojenosti zaměstnanců Ackee v roce 2019 ukázala nejlepší výsledky v historii: lidé zde oceňují výjimečně přátelskou atmosféru, profesionální přístup kolegů i možnost podílet se na atraktivních projektech.

V následujícím roce plánuje Ackee nadále investovat do lidí, nových kancelářských prostor i zahraniční expanze. Konkrétnější však CEO Ackee Martin Půlpitel zatím být nechce: “Vsadili jsme na služby s vysokou přidanou hodnotou, které nejsou a nemohou být levné. Kvalita, dlouhodobé a férové vztahy s klienty pro nás však zůstávají prioritou. Nyní bychom rádi zúročili naše know-how z budování firmy od nuly k efektivní a velice výkonné společnosti.”

O společnosti Ackee

Firma Ackee byla založena v roce 2012 absolventy ČVUT v Praze. Na trh prorazila vlastní aplikací App4Fest, kterou dnes používají desítky českých i zahraničních festivalů. Mezi referenční klienty Ackee patří například ŠKODA AUTO, Audi AG, Volkswagen, Equa bank, Ethereum Foundation a Německý spolkový sněm (Deutscher Bundestag). Doménou společnosti je design a vývoj mobilních aplikací a vývoj webových aplikací. Kromě toho Ackee pomáhá digitalizovat firmy a zaměřuje se na nové technologie, jako je například Blockchain nebo AR. V roce 2016 firma otevřela pobočku v Berlíně. Rok poté získala ocenění na mezinárodní soutěži Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. V červnu 2020 následovala German Brand Award od prestižní německé instituce German Design Council. Více informací na www.ackee.cz.