Vyjádření Huawei k situaci ve Velké Británii

„Rozhodnutí Velké Británie je zklamáním a špatnou zprávou pro každého vlastníka mobilního telefonu. Velké Británii hrozí zpomalení v oblasti digitalizace, může dojít k nárůstu nákladů a k prohloubení digitální propasti. Namísto vzestupu britská vláda zvolila opačný směr. Jménem naší společnosti ji vyzýváme, aby své rozhodnutí znovu zvážila. Zůstáváme přesvědčeni, že nová omezení ze strany Spojených států by neměla vliv na bezpečnost produktů, které do Velké Británie dodáváme.

Bohužel otázka naši budoucnosti ve Velké Británii je zpolitizována, a v tomto případě se jedná o obchodní politiku USA, nikoliv o bezpečnost. Během posledních 20 let se společnost Huawei zaměřila na budování lépe propojené Velké Británie. Jako zodpovědná společnost budeme i nadále podporovat naše zákazníky tak, jak tomu bylo doposud.

Vypracujeme podrobný přehled mapující dopady dnešního oznámení na naši společnost a budeme pracovat s britskou vládou na tom, abychom ji mohli představit, jak můžeme i nadále být prospěšní na cestě k lépe propojené Velké Británii.“