Upvest v partnerství s KB představuje novou investiční příležitost s dosud největším objemem 60 milionů korun

Český fintech startup Upvest, do kterého nedávno majetkově vstoupila Komerční banka, nabízí dosud největší investiční příležitost v objemu 60 milionů korun. Investice se vztahuje k novému developerskému projektu Šumavská Tower. Společnost Upvest se zaměřuje na online investování do developerských projektů formou crowdfundingu. Pro Upvest jde o zatím největší investiční cíl od svého založení, spolupracovala na něm s dceřinou společností Komerční banky KB SmartSolutions.

2020-07-16 20_03_53-Upvest _ Investiční crowdfunding.png

Nový fundraising do projektu Šumavská Tower Upvest spustil 15. července 2020. Tvoří jej kancelářský a retailový komplex tří nově rekonstruovaných výškových budov a přilehlých obchodních galerií v lokalitě širšího centra Brna. Investorům nabízí čistý výnos 6,00 % p. a. s očekávanou splatností 44 měsíců. Členové investičního klubu Upvest mají možnost investovat v prvních dnech spuštění fundraisingu se zvýhodněnou úrokovou sazbou  6,5 % p. a., a to až do 24. července 2020.

Velmi nás těší, že můžeme veřejnosti představit další novinku. Po vstupu silného investora – Komerční banky – přinášíme na Upvestu první investiční příležitost v rámci nové spolupráce a také dosud největší co do svého objemu. Věříme, že naše stávající i nové investory tato nabídka zaujme a společně se zase posuneme o krok kupředu,” říká Petr Volný, spoluzakladatel společnosti Upvest.

Úvěr na projekt Šumavská Tower získala společnost, jež vlastní a pronajímá již dokončené budovy C a přilehlou nákupní galerii. Úrok k tomuto úvěru bude splácen z výnosů za pronájem kancelářských a retailových prostor v těchto budovách. Jistina bude splacena až na konci úvěrového vztahu buď z vlastních zdrojů, refinancováním nebo kombinovaně. Účelem úvěru je refinancování části vlastních zdrojů, které budou poté formou půjčky poskytnuty další projektové společnosti. Ta bude realizovat dokončení třetí věže tohoto projektu.

Mezaninový úvěr je v případě nesplacení zajištěn částí obchodního podílu na úvěrované společnosti. Tento úvěr je jinak podřízen bankovnímu úvěru, který u projektu Šumavská Tower poskytuje Komerční banka.

Společnost Upvest se od svého založení podílela na 11 projektech, a to převážně v sektoru rezidenčních nemovitostí. Objem investic do jednoho projektu v minulosti nepřesáhl 50 milionů korun, Šumavská Tower proto představuje milník v objemu investičního záměru na jeden projekt. 

O Upvestu

Společnost Upvest nabízí pomocí online platformy investiční příležitosti na poli realitního crowdfundingu. Tato služba je přínosná jak pro developery, tak investory s většími i menšími zkušenostmi. Jedná se o investice do konkrétních realitních projektů, jejichž výnosnost se pohybuje v rozmezí 5 % – 8 %.

Společnost byla založena Davidem Musilem a Petrem Volným v únoru 2017. Od svého uvedení na trh se podílela na 11 projektech, v rámci kterých proběhlo již přes 2500 investic o celkovém objemu více než 156 milionů korun. 

V červenci 2020 do Upvestu kapitálově vstoupila skupina Komerční banky prostřednictvím své dceřiné společnosti KB Smart Solutions, která se specializuje na propojování bankovního světa se světem fintechu. Pro Upvest se jedná o definitivní validaci produktu a způsobu, kterým služby svým klientům nabízí.

Všechny projekty jsou vždy schvalované specializovanou investiční komisí, která rozhoduje o umístění projektů na Upvest.cz. Ta se skládá z Jana Holáska, špičkového českého právníka, spoluzakladatele právní kanceláře Havel&Partners a zakladatele realitní investiční platformy Czech Property Partners, a Dušana Šťastníka, který pracoval mimo jiné jako šéf české pobočky americké společnosti JLL.

Více na: https://www.upvest.cz.