Albert ušetří díky novým textilním dveřím SELS pro rollkontejnery až 70 tun plastového odpadu ročně

Praha, 20. července Textilní dveře od společnosti SELS používané místo obvyklé strečové fólie ochrání zboží v klecových vozících na cestě z distribučních center společnosti Albert do prodejen. Kromě mnohem pohodlnější manipulace se zbožím v tzv. rollkontejnerech znamená výměna jednorázově použitelné fólie za textilní dveře také obrovskou úsporu plastového odpadu, která jen v prodejnách Albert dosahuje až 70 tun plastů ročně. 

Kromě zásadního omezení spotřeby strečové fólie přinese opatření rollkontejnerů textilními dveřmi také výraznou úsporu času při nakládání a vybalování zboží. „Zavírání a otevírání dveří, které jsme namontovali na naše vozíky, je rychlé a jednoduché. Při manipulaci se zbožím nebo při přepravě kontejnerů stačí dvířka na boku klece zajistit háčky. Děkujeme dodavateli za jejich vývoj a navržení speciálně pro nás a také s ohledem na životní prostředí. Roční využívání dvířek nám ušetří až 70 tun plastu ročně. Dlouhodobě se totiž zaměřujeme na redukci plastů. Jejich využívání je pro nás příznivé i po ekonomické stránce,“ hodnotí nové textilní dveře na rollkontejnery Miroslav Dopirák, ředitel podpory a rozvoje logistiky obchodů Albert.

První rollkontejnery s textilními dveřmi začal Albert při převozu zboží z distribučních center do prodejen využívat již v lednu tohoto roku a kompletní modernizaci vozíků dovrší během srpna. Celkem tak bude textilními dveřmi osazeno přibližně 23 000 klecových rollkontejnerů.

„Naše textilní dveře na klecové kontejnery patří k inovacím, které jsou v podstatě velmi jednoduché, ale přitom mají zásadní dopad na efektivitu práce, náklady a v tomto případě i ekologii. Je hezké, že se nejenom dodavatelé snaží šetřit obalový materiál při balení zboží, ale i obchodníci hledají úspory v logistice a náhrady jednorázových plastů. Vnímáme, že bude důležitým trendem budoucnosti najít řešení, jak tyto plasty alespoň částečně nahradit. Tato inovace navíc šetří velké množství času zaměstnancům ve skladech, distribučních centrech i v prodejnách, což je další z jejich pozitivních efektů,“ dodává Vladimír Tichý, jednatel společnosti SELS.

Textilní dveře SELS jsou vyrobeny z průmyslové textilie, oboustranně potažené PVC. Ke kontejneru se připevňují elastickými lany s plastovými háčky a díky zafixování mezi bočnicemi vozíku se snižuje riziko jejich prodření či jiného poškození při manipulaci s kontejnerem. Rozměry dveří jsou uzpůsobeny různým typům rollkontejnerů. Firma SELS dodává textilní dveře na dvojstěnné rollkontejnery ve třech variantách – sklopné, fixované a plně odnímatelné. 

„Velkou výhodou sklopných dveří je možnost zafixování zboží ve spodní části klecového vozíku a současné manipulace s produkty v horní části. Plně odnímatelné dveře naopak chrání obsah kontejneru během přepravy a při vykládání zboží je lze snadno odepnout, což je vhodné v provozech, kde se strečová fólie používá pouze u části kontejnerů nebo na určité operace,“ upřesňuje Vladimír Tichý.

O společnosti SELS

Společnost SELS nabízí své služby českým i zahraničním klientům již od roku 2005. Specializuje se na vývoj a dodávání inovativních řešení pro logistiku v oblasti retailu a průmyslových firem. Mezi hlavní partnery společnosti SELS patří Albert Česká republika, Škoda Auto, Metro nebo síť drogerií Rossmann.