Aplikační obchod AppGallery pro nejnovější telefony HONOR a Huawei zaznamenal ve střední a východní Evropě už přes 400 000 000 stáhnutí

 Jaké aplikace se hodí mít v telefonu na cestování nejen na dovolenou?

[Praha, 3. srpna 2020] – Sesterské společnosti Huawei a HONOR bilancují první polovinu roku. Jak si vede jejich nezávislý aplikační obchod AppGallery, který najdete místo Google Play na všech nových telefonech? A jaké jsou nejstahovanější aplikace v regionu střední a východní Evropy? Přidáme také pár tipů na top aplikace, které se hodí při cestování po horách v české kotlině i v zahraničí.

AppGallery má přes 400 000 000 stáhnutí ve střední a východní Evropě

AppGallery je nový nezávislý aplikační obchod na nejnovějších mobilních telefonech HONOR a Huawei. Podoba a především množství aplikací rozhodně není konečná a každý týden vývojáři intenzivně pracují na lepší uživatelské přívětivosti. Počet lokálních i globálních aplikací každý týden skokově přibývá.

Na konci června 2020 zaznamenal aplikační obchod AppGallery přes 400 000 000 stáhnutí za region střední a východní Evropy. Jen za červen to bylo téměř 12 000 000 stáhnutí. Celkem přes 13 000 000 uživatelů si zaregistrovalo svoje vlastní Huawei ID, které nabízí ještě jednodušší ovládání na všech Huawei a HONOR telefonech. Navíc mohou uživatelé sbírat body a uplatnit různé slevy nebo si vybrat dárky.

Top nejstahovanější aplikace ve střední a východní Evropě

Žebříčku nejvíce stahovaných aplikací ve střední a východní Evropě vévodí navigační aplikace Navitel.Navigator, následuje česká Televize Seznam nebo aplikace pro sledování zdravotních fukncí a sportovních výkonů FlashScore – live scores, Windy.com, případně televize v mobilu goNET.TV.

  1. Navitel.Navigator
  2. Televize Seznam
  3. FlashScore – livescore
  4. Windy.com
  5. goNET.TV
  6. MALL.TV
  7. CZC.cz
  8. MapFactor: GPS Navigation – offline maps from OSM & TomTom
  9. HiPERScientificCalculator
  10. Uvítací Tóny

Top nejstahovavanější aplikace v České republice

Na českých mobilních telefonech v AppGallery se nejvíce stahuje Televize Seznam, následuje oblíbená aplikace pro vizualizaci předpovědi počasí na základě radarů a satelitů Windy.com, eshopy MALL.TV, CZC.cz nebo aplikace HiPERScientificCalculator pro složitější výpočty včetně vzorečků a grafů.

  1. Televize Seznam
  2. Windy.com
  3. MALL.TV
  4. CZC.cz
  5. HiPERScientificCalculator
  6. Uvítací Tóny
  7. Kupi.cz
  8. FlashScore – livescore
  9. goNET.TV
  10. Seznam.cz

Tipy na aplikace na cestování nejen na dovolenou

Ať už cestujete pro krásné české krajině nebo se vydáte do zahraničí, vždycky se hodí mít po ruce mapy, ideálně stažené offline. V AppGallery najdete třeba oblíbené Mapy.cz nebo velmi spolehlivé TomTom AmiGO. Na předpověď počasí určitě přijde vhod česká aplikace Windy.com. Ubytování kdekoliv na světě naleznete na Booking.com. Spoje při cestování městskou nebo meziměstskou lokální dopravou si můžete kdykoli zkontrolovat v aplikaci Jízdní řády nebo si zavolejte taxíka přes Bolt. V AppGallery také najdete aplikaci Českých drah Můj vlak, kde si můžete jízdenku koupit, mít uloženou nebo sledovat případné zpoždění či navazující spoje. Pro cestování autobusem na delší vzdálenosti se hodí třeba aplikace Flixbus.

Jak stáhnout aplikace, které nenajdete předinstalované v AppGallery?

Zkuste vyhledávače aplikací. Velmi oblíbená je např. mobilní aplikace More Apps, odkud si stáhnete většinu aplikací. Tým vývojářů Huawei a HONOR také pracuje na oficiálním vyhledávači aplikací Petal Search, který již najdete na všech telefonech s AppGallery. Pro pohodlnější otevření Google aplikací přes prohlížeč můžete také využít widget More Apps. Jak to funguje a jak si otevřít třeba YouTube? Podívejte se na video: 

https://www.youtube.com/watch?v=Y8NUXfrYPh8

AppGallery posiluje na lokálním trhu

Z lokálních aplikací najdete v aplikačním obchodě AppGallery už přes 150 lokálních aplikací, např. Mapy.cz, Seznam.cz, Kupi.cz, Novinky.cz, Uložto.cz, Windy,  ČSFD.cz, ČD Můj vlak, Můj T-Mobile, Moje O2, Můj Vodafone, KB Mobilná banka, Youradio, Home Creddit CZ, Tipsport CZ, Můj Globus, Clubcard Tesco a spoustu dalších. Z populárních globálních aplikací AppGallery nabízí třeba taxi aplikaci Bolt či strategickou hru Game of Thrones.

Sledujte HONOR na sociálních sítích

Instagram: https://www.instagram.com/honorczsk/ 

Facebook: https://www.facebook.com/Honorcz/ 

Twitter: https://twitter.com/HonorCZSK 

YouTube: https://bit.ly/honor-cz-sk-youtube 

TikTok: https://www.tiktok.com/@honor_czsk