Oborová zdravotní pojišťovna přichází od srpna s novými příspěvky nejen na prevenci onkologických onemocnění

Oborová zdravotní pojišťovna (OZP) rozšířila od 1. srpna 2020 svou nabídku příspěvků na preventivní vyšetření. Pojištěnci OZP tak mohou v rámci sedmi programů STOP čerpat nově příspěvky na prevenci rakoviny prsu, kůže, prostaty, ledvin a břišních orgánů nebo dutiny ústní, osteoporózy a infarktu prostřednictvím kupónů. Výši a podmínky pro čerpání příspěvků na vyšetření nádorových onemocnění a civilizačních chorob najdou pojištěnci OZP ve své VITAKARTĚ nebo mohou navštívit kterékoli ze 40 klientských pracovišť OZP.

Zdravotní prevence je jedním z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje zdraví lidí. Nové příspěvky, které mohou pojištěnci čerpat prostřednictvím kupónů, jsou tak dalším impulsem ze strany OZP k tomu, aby se mohli pojištěnci více věnovat péči o své zdraví. „V roce 2019 se s nádorovým onemocněním léčilo celkem více než 33 tisíc pojištěnců OZP,“ uvádí Ing. Radovan Kouřil, generální ředitel OZP. „Nejčastějšími formami nádorového onemocnění pak byly zhoubné novotvary kůže, prsu, prostaty a tlustého střeva. Za léčbu těchto pojištěnců zaplatila OZP v roce 2019 více než 1,7 miliardy korun,“ dodává generální ředitel OZP Kouřil.

„Chceme, aby naši pojištěnci včas navštěvovali odborné lékaře, kteří jsou schopni závažná onemocnění odhalit v samém počátku, a výrazně tak mohou zvýšit šanci na uzdravení,“ vysvětluje PhDr. Miloslava Lukešová, obchodní ředitelka OZP. „Tuto formu příspěvků mohou využít klienti, kteří s ohledem na svůj věk nemají nárok na úhradu z veřejného zdravotního pojištění,“ dodává obchodní ředitelka OZP Lukešová.

Příspěvek lze čerpat na následující preventivní vyšetření v uvedené maximální výši:

  • STOP rakovině prsu – příspěvek v max. výši 1 200 Kč na preventivní mamografické nebo ultrazvukové vyšetření pro ženy ve věku 40-44 let, možnost využití: 1x za 2 roky.
  • STOP rakovině prostaty – příspěvek v max. výši 1 200 Kč na preventivní ultrazvukové a laboratorní vyšetření pro muže ve věku 40-60 let, možnost využití: 1x za rok.
  • STOP rakovině kůže – příspěvek v max. výši 800 Kč na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem pro ženy, muže i děti bez věkového omezení, možnost využití: 1x za rok.
  • STOP rakovině ledvin a nádorů břišních orgánůpříspěvek v max. výši 800 Kč na preventivní ultrazvukové vyšetření břicha pro ženy i muže ve věku nad 50 let, možnost využití: 1x za 2 roky.
  • STOP infarktu příspěvek v max. výši 1 000 Kč na preventivní EKG a laboratorní vyšetření pro ženy i muže ve věku 30-55 let, možnost využití: 1x za rok.
  • STOP osteoporóze – příspěvek v max. výši 1 000 Kč na preventivní celotělové vyšetření kostním denzitometrem pro ženy i muže ve věku nad 50 let, možnost využití: 1x za 2 roky.
  • STOP rakovině dutiny ústní – příspěvek v max. výši 700 Kč na preventivní vyšetření přístrojem VELscope pro ženy i muže ve věku nad 25 let, možnost využití: 1x za 2 roky.

Platnost kuponů je od 1. 8. 2020 do vyčerpání finančního limitu programu pro daný rok. Akceptovány budou účtenky vydané v období od 1. 7. 2020.

Více informací https://www.ozp.cz/benefity/kupony-na-preventivni-vysetreni-nadorovych-a-civilizacnich-onemocneni

Změňte svoji zdravotní pojišťovnu a přihlaste se k OZP online během jedné minuty: www.chcidoozp.cz

VITAKARTA je dostupná:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.styrax.dol.android
Apple: https://apps.apple.com/cz/app/mvitakarta/id470845670
Web: https://www.ozp.cz/vkol

Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví (OZP)

OZP je s více než 730 tisíci klienty třetí největší zaměstnaneckou pojišťovnou v České republice. Své pobočky má ve všech krajských městech a spolu s dalšími klientskými centry v řadě významných sídel v Česku je dostupná na celkem 40 pracovištích. OZP poskytuje svým klientům nonstop Asistenční službu a elektronickou komunikaci, zejména portál VITAKARTA, který umožňuje bezpečně využít služby nabízené OZP bez nutnosti osobní návštěvy pobočky. 

Svou dobrou pověst mezi zdravotnickou veřejností si OZP trvale zabezpečuje včasnou úhradou všech svých závazků. Pro veřejnost je pak atraktivní zejména tím, že nabízí široké spektrum služeb a vysokou kvalitu, profesionalitu a spolehlivost, s jakou jsou tyto služby poskytovány v optimální síti smluvních partnerů.