V Ostravě je od 17. srpna v provozu již druhá rychlonabíjecí stanice pro elektromobily

Společnost Lidl přináší pro své zákazníky v Ostravě již druhou rychlonabíjecí stanici pro elektromobily. Ta je od 17. srpna k dispozici u prodejny nové generace v ulici Jugoslávská. Zákazníci Lidlu si tak po prodejně v ulici Sjízdné, kde je nabíjecí stanice rovněž k dispozici, mohou i zde dobít svůj elektromobil během nákupu zcela zdarma. Po Praze, Brně, Průhonicích, Pardubicích, Horoměřicích, Hradci Králové, Písku a ostravské prodejně na ulici Sjízdné se jedná již o devátou nabíjecí stanicí, kterou Lidl svým zákazníkům nabízí. 

Rychlonabíjecí stanice u prodejen Lidl splňují tři mezinárodní normy nabíjení. Pro nabíjení stejnosměrným proudem vozidel vyrobených v Asii (CHAdeMO), vozidel vyrobených v Evropě (Combo 2) a standardní nabíjení střídavým proudem (Type 2 Standard). Tyto stanice jsou proto vhodné pro všechny typy elektromobilů dostupné na trhu. Nabíjení stejnosměrným proudem je novější technologie, která umožňuje nabití baterie z 0 na 80 % za pouhou půlhodinu, což je ideální čas na nákup. Navíc používání stanice je velmi jednoduché. Dobíjení elektromobilu je možné v průběhu otevírací doby prodejny.

„Zákazníky může potěšit i informace, že rychlonabíjecí stanice využívá elektrickou energii, která pochází z obnovitelných zdrojů. Mohou si tedy být jisti, že skutečně načerpají zelenou energii a navíc zdarma. Jde o další krok společnosti Lidl směrem ke zdravějšímu životnímu prostředí,“ uvedla mluvčí společnosti Lidl Iveta Barabášová. 

Rychlonabíjecí stanice jsou pro zákazníky k dispozici u prodejen v Praze, Brně, Průhonicích, Pardubicích, Horoměřicích, Hradci Králové a Ostravě. V rámci písecké prodejny mohou zákazníci využít nabíjecí stanici, která umožňuje dobíjet 2 vozidla současně maximálním dobíjecím výkonem 22 kW střídavého proudu. Nabíjení zde umožňuje nabití baterie z 0 na 50 % za půl hodiny. 

Aktuální seznam nabíjecích stanic: 

ProdejnaAdresa
Praha BarrandovK Barrandovu 1247, Praha 5
Brno BohunicePod nemocnicí 817/41, Bohunice
PrůhoniceUhříněveská 850, Průhonice
PardubicePalackého tř. 2882, Pardubice
HoroměřiceSuchdolská 1065, Horoměřice
Hradec KrálovéBrněnská 2126/33a, Hradec Králové
PísekNádražní, Písek  
Ostrava – SjízdnáSjízdná 1157/1, Ostrava-Svinov
Ostrava – JugoslávskáJugoslávská, Ostrava-jih

O společnosti 

Společnost Lidl vstoupila na český trh v červnu 2003, kdy otevřela prvních 14 prodejen. V současnosti provozuje síť 261 prodejen, které jsou zásobovány 4 logistickými centry. Filozofie prodeje společnosti Lidl je založena na privátních značkách, které tvoří více než 80 % veškerého sortimentu. Kromě nejvyšší kvality za nejlepší cenu oceňují zákazníci prodejen Lidl také pravidelné, tematické týdny s nabídkou potravin a spotřebního zboží, které není součástí stálého sortimentu. Spotřební zboží Lidl nabízí také ve svém internetovém obchodě lidl-shop.cz. Společnost Lidl se snaží být ve všech oblastech podnikání maximálně odpovědná vůči svému okolí. V rámci společenské odpovědnosti se Lidl dlouhodobě zaměřuje na podporu dětí, pro něž realizuje různé projekty, například sbírku Srdce dětem či výstavbu Rákosníčkových hřišť. Více informací naleznete na www.lidl.cz.

Více informací naleznete na: 

www.lidl.cz

www.twitter.com/lidlcz

www.facebook.com/lidlcesko

www.instagram.com/lidlcz

www.youtube.com/user/LIDLCeskaRepublika