Vysněný job na jedno kliknutí. Už přes 750 zájemců využilo funkci StartupJobs, která propojuje lidi s jejich firmami snů

PRAHA, 26. srpna – Spousta lidí trpělivě čeká na moment, kdy firma jejich snů otevře volnou pozici přesně pro ně. Portál StartupJobs, který je prostředníkem mezi talentuchtivými startupy a lidmi, jež hledají uplatnění v zajímavých firmách, ale nedávno přišel s daleko zajímavějším postupem – ke každému profilu firmy na portálu přidal tlačítko “líbilo by se mi tu pracovat”, které umožňuje nezávazně firmu oslovit s dát ji najevo sympatie. A to navzdory tomu, že má třeba zrovna plné kapacity. Této možnosti využilo od června již více než 750 uživatelů portálu, přičemž 10 % z nich již získalo od firem konkrétní odezvu. 

“Asi každý zná firmu, u které by se mu líbilo pracovat – souzní s její filozofií, líbí se mu její práce a rád by se zapojil do jejích řad. Je ovšem těžké vychytat ten správný moment, kdy firma hiruje přesně na pozici, kterou by tento zájemce mohl zastávat. Proto jsme vymysleli funkci, která umožní oslovit vysněného zaměstnavatele bez ohledu na to, zda zrovna shání zaměstnance na konkrétní job,” vysvětluje zakladatel a CEO StartupJobs Filip Mikschik.

Po stisknutí zmiňovaného tlačítka přijde potenciálnímu zaměstnavateli avízo, že má daný uživatel o práci ve firmě zájem. Je možné přiložit i motivační zprávu. “Firmám pak funkce generuje zajímavý talent pool, který je plný lidí, kteří pro danou firmu chtějí pracovat a aktivně pro to něco udělali. Zefektivňuje to tak celý nábor,” myslí si Mikschik.

Nejvíce se ozývají lidi z marketingu a vývojáři

Funkci využilo přes 750 uživatelů portálu, oslovili 300 firem. 34,9 % z těchto zájemců se přitom specializuje na marketing a obchod, 26, 4 % je překvapivě z řad vývojářů. “Trh se dlouhodobě potýká s nedostatkem odborníků v IT, firmy se o ně takříkajíc přetahují. Proto nás velmi překvapilo, kolik vývojářů se samo ozvalo firmám, že by u nich chtěli pracovat,” komentuje Mikschik. Dalších 21,2 % z uživatelů, jež funkci využili, se ucházelo o příležitost v managementu, zbytek poptával pozice v administrativě nebo jiných oblastech. 

Nejvíce zájemců počítaly firmy Zásilkovna, GoOut a Scuk. Nejen ony již začínají první zájemce oslovovat, již nyní portál počítá na 78 aktivně navázaných kontaktů v souvislosti s uvedenou funkcí.

Více o StartupJobs

StartupJobs je česká online platforma, která se specializuje na to, aby pomohla startupům nalézt ty správné lidi. Víc než 15 tisíc lidí zde našlo svou práci snů. Není to ale jen pracovní portál, je také vstupní branou do tohoto inovativního a neustále se vyvíjejícího prostředí.