Mezinárodní hudební festival Špilberk 2020 za podpory značky Kia

·          Kia partnerem Mezinárodního hudebního festivalu Špilberk 2020

·         Oficiální dopravce festivalu, PEMM Brno, s.r.o., zajistil mobilitu hostů již čtvrtým rokem v řadě

·         Více než 600 příznivců vážné hudby přepravila flotila elektrifikovaných modelů e-Niro, e-Soul, Niro a XCeed PHEV

Praha, 27. srpna 2020 – Ve dnech 11. – 21. srpna 2020 se na brněnském hradě Špilberk konal již 21. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Špilberk 2020, jenž se tradičně věnoval klasické orchestrální hudbě. Festival pořádala Filharmonie Brno, přičemž její oficiální partner a autorizovaný dealer značky KIA, společnost PEMM Brno s.r.o., poskytla flotilu elektrifikovaných modelů Kia pro účely zajištění čisté mobility návštěvníků festivalu. Během sedmi večerů se vozy Kia dopravilo více než 600 příznivců vážné hudby.

Letošní ročník hudebního festivalu Špilberk 2020 hodnotíme velmi pozitivně. Nesmírně nás potěšil vysoký zájem veřejnosti o jízdu vozy s alternativním pohonem až k nádvoří hradu. Letos jsme na festival dopravili přes 600 diváků, a oproti loňskému roku můžeme potvrdit, že zájem a zvědavost hostů o elektromobilitu, ale i její znalost narostl v porovnání s loňským rokem o desítky,“ chválí si partnerství Ivo Soukup, vedoucí oddělení prodeje vozidel Kia ze společnosti PEMM Brno, s.r.o.

Pro letošní přepravu hostů tradičního hudebního open-air festivalu zajistila značka Kia to nejzajímavější ze své nabídky elektrifikovaných modelů. Tichými a bezemisními společníky hostů cestou na hrad Špilberk byly modely e-Niro včetně provedení Plug-in Hybrid, e-Soul a letošní novinka XCeed s plug-in hybridní technologií.

Velké nádvoří hradu Špilberk letos hostilo hudební velikány mimo jiné Pražský výběr symphony (legendární skupina Pražský výběr a její hity v symfonickém aranžmá), Carmina burana, Ondráš – Krok za krokem (vystoupení uměleckého souboru Ondráš) a mnoho dalších významných umělců.