Ikonická Nokia 3310 slaví 20 let. Češi do legendárního mobilu stále pořizují nové baterie

Chrudim, 31. srpna 2020 – Poptávka po bateriích do legendárního mobilního telefonu Nokia 3310 neklesá. Prodeje akumulátorů do tohoto přístroje jsou stejné, jako když byl před dvaceti lety uveden na trh. Vyplývá to ze statistik internetového obchodu BatteryShop.cz. Baterie do starších tlačítkových telefonů tvoří stále pětinu všech prodaných produktů ze segmentu akumulátorů do mobilních telefonů.

Mobilní telefon Nokia 3310 byl poprvé uveden na trh 1. září 2000. I po dvou dekádách Češi stále přístroj používají a pořizují do něj nové akumulátory. V kategorii baterií do klasických mobilních telefonů v e-shopu BatteryShop.cz je nejprodávanější akumulátor značky T6 Power s cenou 203 Kč, který je vhodný právě do modelu 3310 finského výrobce.

„Mobilní telefon Nokia 3310 má pověst nerozbitného přístroje s nadčasovým designem. Nejen čeští uživatelé si tento mobil oblíbili a mnozí jej používají dodnes. Aby jim přístroj sloužil, je třeba pouze po 500 nabíjecích cyklech vyměnit baterii,“ uvádí Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz, který je předním prodejcem baterií do mobilních přístrojů na českém trhu. „Je překvapivé, že poptávka po bateriích do tohoto modelu za celých dvacet let klesla jen minimálně. Stále prodáváme téměř shodný počet baterií do Nokií jako na začátku tisíciletí,“ dodává Tlapák.

Internetový obchod BatteryShop.cz v segmentu baterií do klasických mobilů registruje výhradně poptávku do modelů finské značky Nokia. Zájem je i o baterie české značky T6 Power určené pro modely Nokia 1100, 3210 či 3510. V případě jiných značek výrobců mobilních telefonů jde o marginální poptávku.

„Přestože poptávka po akumulátorech do smartphonů výrazně převažuje, tvoří prodej baterií do tlačítkových telefonů stále zhruba 20 procent z prodeje baterií do mobilů. Očekáváme, že poptávka ještě několik let vydrží,“ uzavírá Tlapák.

O e-shopu BatteryShop.cz

Společnost BatteryShop.cz má v obchodování na internetu dlouhodobé zkušenosti, věnujeme se mu od roku 1998. Specializuje se výhradně na prodej baterií. Všichni pracovníci mají s produkty z oboru počítačové elektroniky bohaté zkušenosti. Obchodními partnery jsou společnosti z Asie a USA. Všechny prodávané baterie splňují přísné evropské normy a mají všechny certifikáty potřebné pro prodej v zemích Evropské unie. Vysokou kvalitu služeb internetového obchodu potvrzuje 100% hodnocení zákazníků na portálu Heureka.cz.

Internetový obchod BatteryShop.cz provozuje společnost NTB CZ, která je zároveň vlastníkem a výhradním prodejcem baterií značky T6 power. Je také oficiálním dovozcem výrobků značky iGo do České republiky.