HP: Návrat do školy ulehčí nové multifunkční tiskárny

Praha, 2. září 2020 – Po dvouměsíčních prázdninách mají žáci a studenti opět školní povinnosti. S tím souvisí i domácí příprava, jejíž součástí bývá i tištění podkladů – ať se jedná o domácí úkoly, seminární práce či jiné materiály ke studiu. Společnost HP proto přichází s výběrem produktů, které mohou školákům i studentům významně urychlit a zjednodušit jejich práci.

Velkým pomocníkem žáků, studentů, ale i jejich rodičů jsou v domácím prostředí multifukční tiskárny, které vedle tištění dokumentů zastanou i další funkce, jako je kopírování či skenování. Své velké výhody tato zařízení přinesla i v úvodní fázi koronavirové epidemie, kdy byly školní instituce zavřené a žáci a studenti museli přejít na distanční vzdělávání. Podle organizace UNESCO nemohlo na jaře kvůli pandemii COVID-19 do školy 9 z 10 žáků po celém světě. 

Každá krize však přináší i příležitosti. Školství muselo zavést změny, které přispěly k urychlení digitalizace ve vzdělávání, což v měnícím se světě pomůže žákům a studentům lépe se připravit na budoucí výzvy. Jak zmiňuje Světové ekonomické fórum, až 65 % dětí, které dnes nastupují na základní školu, nakonec skončí pracovat ve zcela nových typech zaměstnání, jež zatím neexistují. A právě schopnost přizpůsobit se novým podmínkám s využitím nových technologií – která vzdělávání na dálku vyžadovala – jim pomůže čelit těmto výzvám mnohem snadněji. 

S náhlým přechodem k domácímu učení již technologie a digitální nástroje nejsou jen součástí učení – jsou v novém „standardu“ nezbytností, která spojuje učitele se svými studenty a umožňuje kombinaci online vzdělávacích materiálů s tradičními metodami ve třídě.

HP DeskJet 2720 – ideální tiskárna pro domácnost

Pro účely cenově dostupného tisku o 50 až 100 stranách za měsíc a občasné kopírování či skenování je domácí multifunkční tiskárna HP DeskJet 2720 ideálním řešením. Toto inkoustové zařízení pro tisk nabízí snadnou instalaci, kterou zvládne úplně každý, a stejně tak i bezdrátový tisk – ať už přímo z počítače nebo z chytrého mobilního telefonu.

V případě černobílého tisku HP DeskJet 2720 zvládne tisknout rychlostí až 7,5 stran za minutu, podporuje aplikace HP Smart Print a AirPrint a umožňuje skenování s rozlišením až 1 200 dpi.

HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 uspokojí i náročnější uživatele

Inkoustová multifunkční tiskárna HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 se může pyšnit elegantním vzhledem, takže může být vkusný prvkem v kterékoliv domácnosti. Její výhodou jsou i kompaktní rozměry, díky nimž zabírá minimální prostor. Samozřejmostí je bezdrátové připojení, včetně tisku z mobilního telefonu. Rychlost černobílého tisku dosahuje rychlosti až 10 stran za minutu a spoustu času ušetří i automatický oboustranný tisk.

Smart Tank 515 či Smart Tank 530 pro tisk bez omezení

S multifunkčními tiskárnami Smart Tank 515 a Smart Tank 530 si na své přijde celá rodina – spolehlivě totiž uspokojí nejen studijní potřeby, ale rovněž poskytují špičkovou kvalitu tisku fotografií s nízkými náklady. Úsporný tisk je zabezpečen zásluhou chytré tankové technologie, s níž rovněž odpadají starosti s častým dokupováním inkoustů. Pokročilý model Smart Tank 530 je oproti základní verzi obohacen o dotykový displej a automatický podavač dokumentů na 35 listů, se kterým je tištění dokumentů ještě pohodlnější.

Tiskárny Smart Tank 515 či Smart Tank 530 vytisknou až 18 000 stran černobíle a až 8 000 stran barevně, po registraci získáte bezplatný tříletý servis.

Nová online platforma Print, Play & Learn baví i vzdělává

Během neočekávaného přechodu na vzdálenou práci a studium uživatelé znovu objevili výhody domácích tiskových zařízení. V průběhu tohoto období společnost HP ve spolupráci s různými vzdělávacími organizacemi spustila bezplatnou online platformu Print, Play & Learn, na níž rodiče najdou stovky materiálů pro rozvoj kreativity a učení svých dětí. Platforma je nyní doplněna o úkoly a hry podle kategorií: roboti, věda a matematika.

Pro přístup k platformě Print, Play & Learn použijte aplikaci HP Smart App, která je zdarma ke stažení z GooglePlay nebo AppStore. 

Díky aplikaci HP Spart App navíc můžete jednoduše propojit svůj mobil s tiskárnou a tisknout odkudkoliv z mobilu, skenovat a odesílat nebo tisknout dokumenty a mnoho dalšího pro zvýšení vaší produktivity.

Dostupnost a ceny:

  • HP DeskJet 2720 MFP je v České republice v prodeji za ceny od 1 199 Kč.
  • HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 MFP je v České republice v prodeji za ceny od  1 999 Kč.
  • HP Smart Tank 515 je v České republice v prodeji za ceny od 4 699 Kč.
  • HP Smart Tank 530 je v České republice v prodeji za ceny od 6 299 Kč.

O společnosti HP

Společnost HP Inc (NYSE: HPQ) vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc naleznete na  http://www.hp.com

Tagged