Startup Topíte.cz si podmanil český topenářský trh. Narostl oproti loňskému roku sedminásobně, roste i personálně a mění svět celého odvětví

Praha, 11. září 2020 – Českému startupu Topíte.cz, který propojuje tradiční topenářství s moderními technologiemi, narostl za první pololetí obrat o 612 %. Nabývá i personálně, počátkem letošního léta rozšířil svůj moravský montážní tým o desítky ověřených profesionálů a posílil také interní tým, který nyní čítá přes 50 lidí. Firma, ve které se snoubí poctivé řemeslo, nové technologie a obchod v jednom, se do budoucna rozhodla vydat cestou tzv. marketplace – do konce roku chce svou webovou aplikaci otevřít i dalším topenářům, živnostníkům odkudkoli, ne jen ze samotné firmy Topíte.cz. Stane se tak první celostátní topenářskou platformou, která bude sdružovat služby ověřených dodavatelů z celé republiky. 

„Jsme pyšní na to, jak se nám podařilo na trhu stabilizovat. Letošní léto jsme oslavili 500 úspěšně uskutečněných montáží – a přitom je to teprve 16 měsíců od doby, kdy jsme naše služby zpřístupnili online formou webové kalkulačky. Potvrzuje se tak, že digitalizace si plně podmaňuje už i tradiční odvětví, a jsme rádi, že můžeme být průkopníky,“ říká zakladatel a CEO společnosti Daniel Helcl.

Hodnota uzavřených zakázek od založení Topíte.cz

Lepší webovky i aplikace, od září marketplace

Firma kromě příznivých čísel hlásí také rozšíření služeb a zdokonalení celého procesu cesty k novému vytápění. „Nově nám skvěle funguje chat na stránkách, odpovědi jsme schopni poslat okamžitě třeba i v neděli pozdě večer. Vznikla také poradna, ve které expert zodpovídá všechny dotazy týkající se rozličných tepelných zařízení a klimatizací. Zákazníci si také nově můžou online objednat přesný termín návštěvy nebo telefonickou konzultaci, a to i přes aplikaci WhatsApp, kde mohou probíhat konzultace přes video. Odpadá tak potřeba návštěvy domácnosti, což je v současné situaci s koronavirem pro spoustu lidí vítaný krok,“ říká Helcl.

Firma se rozrůstá 

V příštím roce má firma v plánu expandovat i do zahraničí s cílem stát se postupně leaderem celého regionu střední Evropy. Do konce letošního roku pak přijde na řadu komplexní softwarové řešení pro instalační týmy a servisní techniky. Topíte.cz se zároveň netají vizí rozšířit spektrum nabízených služeb o další produkty, např. o fotovoltaické panely, které by skvěle zapadaly do aktuální nabídky v oblasti heat & power.

Topíte.cz – unikátní mix zkušených tahounů

Výzvy zkombinovat kvalitní řemeslnou práci a moderní digitální technologie se zakladatelé startupu Topíte.cz nezalekli. V jedné firmě se tak setkávají odborníci z topenářské oblasti a zkušení experti z e-commerce, IT, salesu či on-line marketingu. „Podařilo se nám poskládat vedení firmy z ověřených matadorů, kteří získali zkušenosti v úspěšných projektech, jako je Rohlík.cz, Slevomat, Seznam.cz nebo Storyous. Mix takových osobností beru jako naši největší konkurenční výhodu, která posouvá náš projekt daleko před všechnu konkurenci,“ dodává Helcl. 

Více o Topíte.cz

Topíte.cz je topenářská firma, která jako první v Česku spojila poctivý přístup k tradičnímu řemeslu s moderními technologiemi. V roce 2018 ji založili dva zaběhnutí topenáři Karel Náprstek a Jiří Švéda spolu s Danielem Helclem, který zde dnes působí jako CEO. Už nyní je Topíte.cz největší topenářskou firmou v Česku se specializací na instalace a servis tepelných zdrojů, klimatizací a rekuperací, svým zákazníkům pomáhá také se získáváním dotací na vytápění. Propojením řemesla s moderními digitálními technologiemi zasazuje Topíte.cz topenářství do kontextu 21. století – novým i zkušeným topenářům vrací hrdost na obor, ve kterém působí, a zákazníkům umožňuje objednávat topenářské služby stejně snadno jako nákup s dovozem domů nebo odvoz na letiště.