Nové partnerství společností Zyxel a ATEN přináší výkonné a komplexní audiovizuální řešení přes IP protokol

Režim Networked AV ve vybraných přepínačích Zyxel našim obchodním partnerům otevírá dveře k větší škálovatelnosti a snadnější instalaci a dokonale se hodí například pro sportoviště, video stěny, restaurace a řídicí centra.

Praha, 14. září 2020 — Společnost Zyxel Networks, která patří mezi leadery na trhu podnikových a domácích síťových řešení využívajících přednosti umělé inteligence a cloudu, dnes oznámila partnerství s poskytovatelem profesionálních audiovizuálních (AV) řešení ATEN. Smyslem spolupráce je zavedení nového režimu Networked AV do přepínačů značky Zyxel za účelem zjednodušení a zefektivnění činností síťových partnerů. Společnost Zyxel, která se opírá o více než 30 let zkušeností na trhu profesionálních síťových řešení, tak nyní resellerům s přidanou hodnotou (VAR), systémovým integrátorům a dalším partnerům z odvětví profesionálních AV produktů umožňuje dosáhnout větší škálovatelnosti a lepší efektivity než doposud.

Vzhledem k nepřetržitě rostoucí paletě aplikací AV-over-IP přechází stále více audiovizuálních systémů z tradičních matrix přepínačů na technologii na bázi IP protokolu. Tento přechod nabízí výhody v podobě větší škálovatelnosti, delší vzdálenosti, redukce kabeláže a snadnější instalace díky technologii na bázi IP protokolu. Z důvodu nedostatečných znalostí o nastavení přepínačů však tento přechod pro mnohé organizace stále představuje náročnou výzvu.

Řešení zrozené ze silného partnerství 

Značka Zyxel spojila síly se společností ATEN, která patří mezi leadery v oblasti konektivity a správy AV/IT řešení. Toto partnerství dvou předních hráčů na trhu zajišťuje bezproblémovou integraci síťových systémů a poskytuje interoperabilní, spolehlivé a ucelené řešení pro AV-over-IP.

Snadnější správa díky speciálnímu režimu Networked AV 

Pro ještě širší uplatnění síťových aplikací disponuje režim Networked AV individuálním průvodcem umožňujícím nastavení nejčastěji používaných funkcí, které souvisejí se streamovacími službami. K tomuto účelu slouží nový řídicí panel Networked AV s důležitými informacemi například o portech, systému, šířce pásma a o využití energie, díky čemuž uživatelé mají vždy přehled o aktuálním stavu sítě a mohou snadno provádět údržbu a konfiguraci přepínače.

„Problémy spojené s přechodem na řešení AV-over-IP, jejichž příčinou je nesprávná konfigurace sítě, mohou často ovlivnit spokojenost uživatele audiovizuálního obsahu a obvykle se jen složitě řeší. Naší ambicí je speciálním režimem Networked AV překonat tyto problémy a poskytnout snadno použitelné a stabilní síťové řešení, které najde uplatnění na mnoha různých místech od škol přes sportovní bary až po video stěny v řídicích centrech. Na základě silného partnerství se společností ATEN, která se specializuje na problematiku AV, chceme na trhu představit nový produkt, který vyřeší problémy našich obchodních partnerů při poskytování služeb AV-over-IP,“ poznamenává Martin Bratičák, Head of Channel for CEE ve společnosti Zyxel. 

„ATEN je poskytovatelem profesionálních audiovizuálních a IT řešení, který disponuje bohatými zkušenostmi s integracemi,“ dodává Nicholas Lin, senior viceprezident společnosti ATEN pro výzkum, vývoj a globální marketing. „Ve spolupráci se společností Zyxel, která vyrábí profesionální ethernetové přepínače a má rozsáhlé znalosti o IP multicastingu pro různé aplikace, dokážeme poskytovat prvotřídní HD audiovizuální řešení a profesionální poradenství usnadňující integrační procesy.”

Režim Networked AV bude od září k dispozici na GbE Layer 2 řízených přepínačích řady GS2220 vybavených firmwarem v4.70 a ještě do konce roku zpřístupněn také na přepínačích řady XGS2210. Bližší informace o režimu Networked AV najdete na stránkách https://www.zyxel.com/solutions/Networked-AV-Solution-20200821-989148.shtml

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

— působnost ve 150 zemích celého světa,

— milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

— 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.