Telly obnovila vysílací práva k závodům mistrovství světa na ploché dráze FIM Speedway Grand Prix

Přímé přenosy z pražské Markéty vysílá Telly již tento víkend

Televizní operátor Telly získal na další dva roky exkluzivní vysílací práva pro Českou republiku na celý seriál závodů mistrovství světa na ploché dráze FIM Speedway Grand Prix.  Zahájení sezony i formát soutěže letos ovlivnila pandemie koronaviru. První letošní závody se odjely koncem srpna v Polsku a nyní seriál čeká zastávka v Praze, kde fanoušci uvidí hned dva závody v pátek 18. a v sobotu 19. září. Přímé přenosy z obou závodů vysílá Telly na stanici DIGI Sport 2 vždy od 19:00 hodin. 

Telly vysílá na stanicích DIGI Sport seriál závodů mistrovství světa na ploché dráze od roku 2016. „Plochá dráha má v ČR dlouhou tradici a hodně nadšených příznivců. Přímé přenosy z mistrovství světa si na Telly našly početnou skupinu diváků, kterou jsme nechtěli zklamat. V letošním roce jsme proto obnovili vysílací práva na další dva roky a pokračujeme ve vysílání Speedway Grand Prix,“ říká Vladimír Rusnák, ředitel Telly pro strategii. „Oba pražské závody vysíláme na stanici DIGI Sport 2 a tak je mohou sledovat úplně všichni zákazníci Telly,“ doplňuje Vladimír Rusnák.

Fanoušci závodů nejlepších jezdců na plochodrážních speciálech uvidí na Telly všechny akce, které seriál v letošním a příštím roce nabídne. Po pražském zastavení, kde se pojedou 5. a 6. závod, se letošní seriál uzavře dvěma závody v Polsku počátkem října. 

Motorističtí fanoušci se na Telly mohou těšit na dramatické souboje nejlepších plochodrážních jezdců a strojů současnosti. K největším hvězdám nadcházejícího víkendu rozhodně patří anglický jezdec a vícenásobný mistr světa Tai Woffinden nebo loňský vítěz seriálu Grand Prix Bartosz Zmarzlik z Polska a také současný vedoucí jezdec seriálu Frederick Lindgren ze Švédska. Hodně fanoušků bude mít v hledišti i u obrazovek slovenský závodník Martin Vaculík a na divokou kartu startující současný nejlepší český plochodrážní jezdec Václav Milík. 

V každém závodě seriálu mistrovství světa na ploché dráze FIM Speedway Grand Prix startuje 16 jezdců. Pravidelně celou sezónu jezdí 15 nejlepších závodníků, kteří si účast vybojovali na základě výsledků v předchozím roce. Startovní pole každého závodu doplňuje jeden závodník, který dostane od organizátorů divokou kartu a dva náhradníci pro případ, že by se některý z jezdců zranil. 

Letošní sezona přímých přenosů Telly z mezinárodních závodů na ploché dráze vyvrcholí dvoukolovým finálovým závodem národních týmů „Speedway of Nations“ 24. a 25. října v anglickém Manchesteru s českou účastí.

Jak sledovat sportovní přenosy na Telly
Všechny stanice DIGI Sport a Premier Sport jsou samozřejmě k dispozici zákazníkům Telly, kteří mají programový balíček Velký. Zákazníci s balíčkem Střední mají k dispozici všech sedm programů DIGI Sport a s balíčkem Malý mají v nabídce program DIGI Sport 2 HD. Pro sportovní fanoušky je zde balíček Sport měsíčně za 250 Kč se všemi sportovními programy.

Sportovní fanoušci, kteří se chtějí na sport dívat a nejsou zákazníky Telly, si mohou na víkend pořídit některý z denních balíčků Sport, s kterými dostanou kompletní sportovní nabídku Telly včetně Premier Sport a všech Digisportů.

O Telly s. r. o.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a na stanici Premier Sport HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu nebo tenisové turnaje ATP. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP, a všechny daně, včetně daně z příjmu, společnost odvádí v ČR.