Kia Motors rozšiřuje nabídku služeb mobility novým produktem ‚KiaMobility‘

  • Nová služba mobility umožňuje zákazníkům pronajmout si vozidlo přímo u prodejce
  • Služba se dnešním dnem spouští v Itálii a Rusku; během příštího roku bude rozšířena na další trhy celého světa
  • Kia bude pokračovat v diverzifikaci globálních služeb mobility v souladu se strategickým ‚Plánem S‘

Praha, 21. září 2020 – Společnost Kia Motors Corporation dokládá svoji snahu diverzifikovat služby mobility uvedením nové služby s označením ‚KiaMobility‘. Prostřednictvím služby užívání vozidel, poskytované přímo u prodejců, si zájemci budou moci pronajímat vozidla na různě dlouhé období, od jediného dne až po celý rok.

‚KiaMobility‘ je další možností dopravy v době, kdy lidé hledají nové režimy cestování v důsledku pandemie koronaviru COVID-19. Kia pro potřeby uvedené služby mobility vyvinula vlastní platformu správy vozového parku, umožňující společné provozování vozidel v rámci konkrétního prodejce. Uvedená platforma nabídne zákazníkům na míru přizpůsobené služby rezervace vozidel dle vlastních preferencí, placení prostřednictvím mobilní aplikace a návštěvy prodejce za účelem vyzvedávání a předávání vozidel, která jsou v zájmu bezpečnosti vždy důkladně vydezinfikována.

Služba ‚KiaMobility‘ se dnešním dnem spouští nejprve v 16 lokalitách u prodejců na území Itálie a Ruska. V návaznosti na pilotní projekt plánuje Kia službu příští rok rozšířit v rámci Evropy i dalších regionů, vč. Afriky, Asie, Latinské Ameriky a Středního východu.

Ve svém strategickém ‚Plánu S‘, který Kia zveřejnila letos v lednu, oznámila značka svůj záměr stát se poskytovatelem personalizovaných a trvale udržitelných služeb mobility se zaměřením na potřeby zákazníka. Prostřednictvím ‚Plánu S‘ firma vytyčila svůj záměr vyvíjet různorodé služby mobility a napomoci k nárůstu obliby elektromobilů po celém světě.

V srpnu pak Kia rovněž zveřejnila svůj plán rozšířit partnerskou spolupráci s globálními firmami na poli služeb mobility s cílem naplnit nejrůznější potřeby zákazníků z celého světa.

Na domácím korejském trhu Kia poskytuje program pronájmu vozidel ‚Kia Flex‘ s flotilou až 200 automobilů dostupných zákazníkům. V Evropě firma v roce 2018 založila službu sdílení automobilů ‚WiBLE‘, umožňující zájemcům si v tzv. ‚volně plynoucím režimu‘ pronajímat vozidla na určených místech a opět je vracet.

Kia kromě toho vloni v Severní Americe poskytla 200 elektromobilů e-Niro poskytovateli služeb mobility Lyft a začala spolupracovat např. s firmami Grab, Ola a Revv v rámci příprav na změny v oblasti služeb mobility na rozvojových trzích.