Přepravní společnost GLS navyšuje částku, kterou obdaruje tři neziskové organizace. Za každý hlas věnuje dalších 10 korun

V rámci oslav 15. výročí působení na českém trhu se přepravní společnost GLS rozhodla rozdělit podle hlasů veřejnosti částku 100 000 Kč mezi tři dobročinné organizace, které nominovali samotní zaměstnanci a kurýři společnosti GLS. Nyní balíkový přepravce darovanou částku ještě navyšuje. O kolik to bude, ovlivní sami hlasující. Za každý nový hlas daruje GLS od dnešního dne dalších 10 Kč. Veřejnost může rozhodovat o celkové výši příspěvku na internetových stránkách pomahame.gls-czech.cz do 30. září 2020.

Čím více hlasů, tím větší příspěvek na dobrou věc

Přepravní společnosti GLS se rozhodla navýšit hodnotu daru pro tři neziskové organizace, mezi které patří nadační fond Kapka Naděje, Dětské centrum Jihlava a Nadační fond Josefa Zimovčáka – Na kole dětem. O kolik se částka zvýší, rozhodne veřejnost svým hlasováním. Za každý dodatečný hlas dostane daná dobročinná organizace dalších 10 Kč, které se přičtou k částce, která jí podle aktuálního počtu hlasů z daru 100 000 Kč poměrově náleží. „Rádi bychom motivovali lidi, aby se k naší iniciativě přidali a udělili hlas projektu, který je jejich srdci nejbližší, proto jsme se rozhodli finální částku ještě navýšit. Každý hlas navíc může pomoct,“ uvádí Pavel Včela, ředitel GLS Česká republika. V rámci hlasování nadační fond Kapka naděje prozatím získal 72,2 % hlasů, Dětské centrum Jihlava 14,5 % a Na kole dětem 13,3 %. 

Veřejnost se může do hlasování zapojit na internetových stránkách pomahame.gls-czech.cz. Pro akceptování hlasu je nutné uvést e-mailovou adresu, pomocí níž lze udělit pouze jeden hlas. Hlasování probíhá do 30. září 2020.

GLS v České republice a skupina GLS

GLS Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností General Logistics Systems B.V. (s centrálou v Amsterdamu). GLS zajišťuje spolehlivé a vysoce kvalitní služby přepravy balíků pro více než 240 000 zákazníků, doplněné logistickými a expresními službami. „Lídr kvality v balíkové přepravě“, to je hlavní motto GLS. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností skupina GLS provozuje síť pokrývající 40 zemí. Díky propracované pozemní síti je GLS jedním z předních poskytovatelů balíkové přepravy v Evropě. GLS působí také v Kanadě a na západním pobřeží USA. GLS má k dispozici vice než 70 centrálních a regionálních třídících středisek a více než 1 400 dep. GLS čítá na 19 000 zaměstnanců, na silnicích 28 000 doručovacích vozidel a vice než 4 000 dálkových nákladních vozidel. Ve fiskálním roce 2019/20 dosáhla GLS obratu ve výši 3,6 miliardy EUR a přepravila 667 milionů balíků.