Kia spouští celoevropskou službu veřejných nabíjecích stanic

KiaCharge nabízí pohodlí a pocit jistoty všem majitelům akumulátorových elektromobilů i plug-in hybridů značky Kia

·         Nová služba vzešlá z partnerské spolupráce s Digital Charging Solutions (DCS) zpřístupňuje největší síť veřejných nabíjecích stanic v Evropě

·         160 tisíc nabíjecích míst napříč celou Evropou prostřednictvím jediného účtu

·         K využívání služby KiaCharge postačuje jediná mobilní aplikace nebo karta

·         Spuštění v České republice je naplánováno na Q1 roku 2021

Praha, 5. října 2020 – Společnost Kia Motors spustila celoevropskou službu veřejných nabíjecích stanic s označením KiaCharge. Jejím prostřednictvím mají majitelé akumulátorových elektromobilů a plug-in hybridů značky Kia přístup k nejrozsáhlejší síti nabíjecích míst v Evropě, včetně optimalizovaného řešení pro jednoduché platby pomocí jediné karty a mobilní aplikace. Služba nabízí zajímavé tarify pro všechny zákazníky a je koncipována tak, aby reflektovala individuální potřeby klientů při nabíjení jejich vozidel.

Služba KiaCharge, provozovaná v partnerské spolupráci s Digital Charging Solutions (DCS), umožňuje majitelům vozů Kia využívat na 160 tisíc nabíjecích míst napříč celou Evropou (s konektory typu AC i DC).

Po zaregistrování účtu KiaCharge mohou řidiči využívat nabíjecí místa všech hlavních provozovatelů prostřednictvím jediné platformy, což nabíjení zjednodušuje a usnadňuje. Díky aplikaci eRoaming mohou zákazníci nabíjet vozidla napříč celou Evropu bez nutnosti uzavírat další smlouvy s různými poskytovateli, neboť platby se řeší v rámci jediného měsíčního vyúčtování.

Komentuje Emilio Herrera, COO společnosti Kia Motors Europe: „Mnoho potenciálních zájemců o elektromobily stále vnímá dostupnost a praktickou použitelnost veřejných nabíjecích míst jako určitou překážku. Poté, co Kia svým zákazníkům nabídne komplexní a intuitivní službu nabíjení v rámci veřejných nabíjecích stanic, dostupnou prostřednictvím jediného účtu, se život s elektromobilem bude jevit jako reálná volba mnohem vyššímu počtu potenciálních zákazníků.“

Vzhledem k postupnému zlepšování akumulátorových technologií roste i vzdálenost, jakou jsou akumulátorové elektromobily schopny na jedno nabití absolvovat. Například Kia e-Niro s akumulátorem o kapacitě 64 kWh urazí na jedno nabití až 455 km, čímž kombinuje styl a všestrannost crossoveru s dlouhým dojezdem a nulovými emisemi.

Od vozidel se spalovacími motory bude k elektromobilům v příštích letech přecházet stále více řidičů. Podle analytické studie McKinsey ze srpna 2018 lze očekávat, že poptávka po veřejných nabíjecích stanicích v příštích 10 letech vzroste o 35 procent.

KiaCharge – jeden účet pro celou Evropu

Kia prostřednictvím KiaCharge a aplikace eRoaming nabízí majitelům akumulátorových elektromobilů a plug-in hybridů komplexní celoevropskou službu veřejně dostupného nabíjení. eRoaming umožňuje řidiči elektromobilu využívat řadu různých nabíjecích stanic bez nutnosti uzavírat další smlouvy s mnoha odlišnými poskytovateli.

K pohodlí a pocitu jistoty majitelů klasických elektromobilů i plug-in hybridů značky Kia přispěje uvedená služba zejména na dlouhých trasách nebo cestách do zahraničí.

Součástí nové služby pro nabíjení vozidel jsou i webové stránky shrnující všechny podstatné informace, jako např. podrobný popis produktů, nabíjecí tarify, mapu nabíjecí sítě a správu účtu. Používání služby KiaCharge lze ještě vylepšit mobilní aplikací pro zařízení iOS a Android, podporující chytré plánování tras a snazší vyhledávání nabíjecích stanic, ať již v cíli cesty nebo na trase. Dostupná nabíjecí místa zákazníci vždy snadno najdou pomocí systému palubního infotainmentu.

Pro uživatele služby KiaCharge je síť stanic DCS k dispozici prostřednictvím jediné bezkontaktní karty (RFID) nebo mobilní aplikace. Služba nabíjení je zcela transparentní i z pohledu ceny – v mobilní aplikaci uživatelé najdou v reálném čase informace o sazbách jednotlivých nabíjecích míst. Za používání sítě obdrží zákazník jedno měsíční vyúčtování, nikoli samostatnou fakturu za každé nabití.

KiaCharge nabídne uživatelům řadu různých tarifů v závislosti na konkrétních potřebách a zvyklostech řidičů. Ti, kteří najedou jen málo kilometrů, budou moci platit za jednotlivá nabití bez potřeby měsíčního předplatného; naopak ti zákazníci, kteří svůj elektromobil nebo plug-in hybrid používají častěji, budou moci využít kombinaci plateb za jednotlivá nabití a pevných měsíčních předplatných.

Všechny tarify jsou koncipovány tak, aby nabíjení bylo maximálně pohodlné, efektivní a jednoduché, včetně snadného placení a jediného srozumitelného vyúčtování každý měsíc.

Plány na celoevropské rozšíření

Služba KiaCharge bude v září a říjnu 2020 uvedena na sedmi evropských trzích: v první fázi v Itálii, Polsku a Španělsku, poté bude následovat Rakousko, Francie, Německo a Švýcarsko. V posledním čtvrtletí 2020 bude uvedená služba aktivována pro zákazníky ve Velké Británii. V blízkém horizontu má Kia v plánu rozšířit tento program i na další země. V České republice je uvedení nové služby naplánováno na první kvartál roku 2021. Bližší informace týkající se podmínek veřejného nabíjení bude společnost KIA MOTORS CZECH včas sdílet s odbornou veřejností i svými zákazníky. 

O společnosti Digital Charging Solutions

Digital Charging Solutions GmbH (DCS) vyvíjí pro výrobce automobilů a provozovatele vozových parků různá řešení pro potřeby nabíjení, čímž se stává jedním z předních světových hybatelů přechodu k elektromobilitě. Průkopnická řešení DCS v podobě kompletních služeb pomáhají automobilovým výrobcům i fleetovým operátorům uskutečňovat strategie na poli elektromobility, neboť s integrovanými digitálními řešeními od DCS je nabíjení vozidel v nabíjecích stanicích bezpečné, snadné a pohodlné. Digital Charging Solutions stojí přibližně za 160 tisíci nabíjecími místy na 30 integrovaných trzích (a dalších nadnárodních), a chlubí se tak nejrychleji rostoucí sítí nabíjecích stanic vůbec. Digital Charging Solutions GmbH je od začátku roku 2019 součástí joint venture firem BMW Group a Daimler AG, zaměřeného na projekty mobility. Uvedené joint-venture zahrnuje i službu CHARGE NOW od DCS; jejím cílem je podporovat po celém světě trvale udržitelnou mobilitu v součinnosti s dalšími odvětvovými vertikálami REACH NOW, FREE NOW, PARK NOW a SHARE NOW.