Kdo chce podnikat online, může: Blabu získává investici od Mitonu a změní svoje zaměření

  • Nové Blabu se stane platformou pro lektory, učitele, kouče, mentory, terapeuty či trenéry.
  • K videohovorům přidá rezervační systém, komunikaci se zákazníky a hlavně možnost přímých plateb.
  • Díky Blabu si profesionálové zřídí svoji online kancelář na pár kliknutí.

Praha, 6. října 2020 – Přechod podnikání do online prostředí je kvůli covidu velmi aktuální téma. Velká část profesionálů ztratila možnost osobního kontaktu se svými klienty a musí nabízet svoje služby online, aby se uživila. Aby byla jejich cesta k online podnikání co nejsnazší, změní český startup s globálními ambicemi Blabu svoje zaměření. Na pár kliknutí si tu svoji online kancelář zřídí každý, i když ovládá jen úplné základy práce s technologiemi.

Každý, kdo chce na internetu konzultovat, dávat lekce nebo konverzovat se svými studenty, potřebuje kromě spojení přes video řadu dalších věcí. Rezervační systém, řešení pro platby či dlouhodobou komunikaci nejen během hovoru, ale i mezi nimi… Než vše řešit vlastními silami, většina profesionálů to raději vzdá. A to je škoda, protože online služby vyhledává, i kvůli covidu, čím dál více zákazníků.

S řešením přichází Blabu. Platforma pod vedením Petra Kováčika začala jako online jazyková škola, kde jste si mohli vybrat rodilého mluvčího a cvičit si s ním svoje konverzační schopnosti v angličtině. Od druhé poloviny října, po obsloužení 15 000 anglických konverzací, nabídne Blabu svoje řešení pro všechny profese. 

“Za poslední rok jsme vyvinuli velmi sofistikovaný produkt. Teprve po 15 tisících hovorech na Blabu platformě si troufáme říct, že je naše řešení odzkoušené,” komentuje vývoj Petr Kováčik. “Proto jsme se rozhodli ho obohatit o další funkce a nabídnout profesionálům jedno místo, kde mohou začít nabízet svoje služby online,” dodává.

“Nové” Blabu bude po spuštění cílit na učitele cizích jazyků, ale jeho služby využije každý, komu zákazníci platí tzv. od hodiny. Nejen učitelé, ale i mentoři, trenéři, kouči, konzultanti či výživoví poradci. “Na pár kliknutí si díky Blabu svoji plnohodnotnou online kancelář, kde budou mít prezentaci svých služeb, plánování, virtuální místnost, kde probíhá konzultace, výuka nebo trénink a k tomu i online platby za hodinu. Profesionálové tak získají jednoduchou možnost akceptovat platební karty online,” vysvětluje Petr Kováčik.

Blabu v jeho nové cestě podpoří Miton, který týmu zakladatelů Petra Kováčika a Tomáše Strejčka posílá bezmála 10 miliónů korun.

“Když chcete prodávat zboží online, taky si nepůjdete programovat vlastní shop, ale pronajmete si hotové řešení. Stejně tak i všichni profesionálové, kteří se živí předáváním svých zkušeností, by měli mít možnost, jak jednoduše začít podnikat online, bez ohledu na svoje technické znalosti. Covid-19 tuto potřebu zviditelnil a učinil ji velmi naléhavou,” vysvětluje důvody investice partner Mitonu Michal Jirák.

Více o Blabu

  • Blabu začalo v lednu 2019 jako online jazyková škola zaměřující se na anglické konverzace spolu s rodilými mluvčími kdekoli na světě. 
  • Za první rok provozu získalo 1000 platících zákazníků, 13 000 registrovaných a realizovalo pres 15000 hovorů se 150 rodilými mluvčími.
  • Nové Blabu je SaaS, konkrétně Business in a Box (BiaB) řešení; zákazníkem tedy není ten, kdo poptává službu, ale profesionál, který chce začít nabízet svoje služby online.
  • Služba bude zpoplatněna na měsíční bázi od 25 USD, k tomu je k přijatým platbám připojený malý transakční poplatek. Pro 500 prvních registrací je Blabu na půl roku zdarma.
  • Do roka od spuštění chce služba získat 2000 platících profesionálů.